به گزارش کُرد پرس بر اساس گزارشی که خبرگزاری فارس در این باره منتشر کرده است: کشاورزان کردستانی با تماس هایی روبرو شده اند که تماس گیرنده نام و نام خانوادگی و شماره شناسامه و حتی میزان گندم تحویل داده شده از سوی آنان را دقیق بازگو کرده و به آنها گفته شده به پاس تحویل گندم به دولت آنها برنده تسهیلات خرید کمباین شده اند اما باید 7 میلیون تومان به حساب مورد نظر تماس گیرنده واریز کنند. موضوعی که با تماس با یک کشاورز که خود کارمند بانک هم بوده بر ملا شده است. اما سوال مهم درز این اطلاعات دقیق است که باید از سوی دستگاه های نظارتی به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.
کلاهبرداران تلاش می کردند که نیت سوءاستفاده از کشاورزان را با این ترفند که شما در قرعهکشی دریافت تسهیلات خرید کمباین برنده شدهاید» عملی سازند.
کلاهبرداری که میتوانست نان تعدادی از گندمکاران این استان را آجر کند و تلاش چند ماهه آنان را برباد دهد که گویا بخت با کشاورزان یار بوده و با کشاورزی که خودش هم کارمند یکی از شعبههای بانک کشاورزی کردستان بوده تماس می گیرند و از او میخواهند مبلغ 7 میلیون تومان را به حسابشان واریز کند.
موضوع را به پلیس فتای استان اعلام کردیم
رئیس امور شعب بانک کشاورزی استان کردستان میگوید: طی روزهای اخیر عدهای سودجو با هدف کلاهبردی اقدام به تماس با گندمکاران کردهاند.
اسعد فهیمی اذعان داشت: این افراد با ارائه اطلاعاتی به کشاورزان در زمینه میزان گندمی که به مراکز خرید تحویل داده و همچنین میزان دریافت بهای گندم و برخی اطلاعات شخصی، به نوعی سعی در جلب اعتماد گندمکاران با هدف کلاهبرداری را داشتهاند.
وی افزود: این افراد با این خبر به کشاورزان که شما برنده دریافت تسهیلات برای خرید کمباین شدهاید اقدام به ارائه برخی اطلاعات شناسنامهای، حسابی و همچنین میزان گندمی که تحویل مراکز خرید دادهاند سعی در متقاعدکردن و جلب اعتماد کشاورزان داشته و از آنها خواستهاند برای اینکه امتیازشان در پرداخت این تسهیلات به دیگری واگذار نشود بلافاصله مبلغ 7 میلیون تومان را به حسابهایی که اعلام میکنند واریز کنند.
وی ادامه دارد: این افراد با تماس با یکی از همکاران بانک کشاورزی استان هم با عنوان اینکه از طرف بانک تماس میگیرند سعی در انجام کلاهبرداری را داشتند که خوشبختانه فورا متوجه میشود و ضمن ضبط صدای فرد تماس گیرنده مراتب را فورا به اطلاع ما رساند.
فهیمی عنوان کرد: ما هم موضوع را به پلیس فتای استان اعلام کردیم تا جلوی هر نوع سوءاستفادهای گرفته شود.
وی با یادآوری اینکه تا این لحظه هیچ موردی مبنی بر اینکه کشاورزان پولی را در این زمینه به حساب کسی واریز کرده باشد دریافت نکردهایم، گفت: اینکه دقیقا اطلاعات کشاورزان از چه طریقی به دست این کلاهبرداران رسیده است، خبر نداریم.
رئیس پلیس فتا: چنین موضوعی به ما اطلاع رسانی نشده است
رئیس پلیس فتای استان کردستان در پاسخ به این سوال که آیا از طریق بانک کشاورزی استان چنین موضوعی به شما اطلاع رسانی شده است، کاملا اعلام بیخبری کرد و گفت: در این راستا هیچ موردی به ما گزارش نشده است.
مهدی دانشپور گفت: ضمن تشکر از این رسانه برای پیگیری موضوع، ما اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از سوءاستفاده این افراد در حد توان و اختیارات انجام خواهیم داد.
وی اذعان کرد: البته در این مدت هیچ فردی که مورد سوءاستفاده کلاهبردارن قرار گرفته باشد به ما مراجعه نکرده است.
از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی کردیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در خصوص این موضوع گفت: به محض اطلاع از چنین موضوعی، از طریق رسانه ملی به کشاورزان اطلاع رسانی کردیم.
خالد جعفری افزود: از جامعه رسانهای استان هم انتظار داریم با توجه به اینکه هر رسانه مخاطبین خاص خود را دارد در این زمینه اطلاع رسانیهای لازم را انجام دهند تا خدایی ناکرده کشاورز زحمتکش ما در دام کلاهبرداران قرار نگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که اطلاعات این کشاورزان از چه طریقی به دست این کلاهبرداران افتاده است، عنوان کرد: در زمان تحویل گندم سیلوها و مراکز خرید بسیار شلوغ است شاید در همین آمد و رفتها و گفت و شنودهای عادی این اطلاعات به آنها رسیده باشد.
وی اظهار کرد: الان مهمترین موضوع در این راستا این نیست که این اطلاعات از چه طریق به دست افراد سودجو افتاده، بلکه همه باید به فکر آگاه کردن کشاورزان باشیم تا خدای ناکرده رنج چندین ماهه آنها به هدر نرود.
سوال اصلی این است که اگر کلاهبرداران به کاهدان نمی زدند و با کارمند بانک کشاورزی که دست بر قضا خودش هم از جامعه کشاورزان استان است تماس نمی گرفتند تکلیف کسانی که کلاه سرشان می رفت چه بود!
نظر شما