به گزارش خبرگزاری کُردپرس، فرید سپری درهمایش ملی توسعه کشاورزی هوشمند و پهباد های کشاورزی با بیان اینکه اراضی کشاورزی استان کردستان یک میلیون و 240 هزارهکتار است، اظهار داشت: سالانه حدود 750 هزار هکتار به سطح اراضی زراعی و 47 هزار هکتار به کشت باغات اختصاص می یابد.
او خاطر نشان کرد: با تلاش کشاورزان در کردستان 2 میلیون و یکصد هزار تن محصولات زراعی و 330 هزار تن محصولات باغی تولید می شود.
سپری با اشاره به اینکه ضریب مکانیزاسیون کردستان با شتاب بیشتری پیش می رود، گفت: ضریب مکانیزاسیون کشاورزی کردستان 2.13 اسب بخار بوده در صورتی که این ضریب در کشور 1.83 اسب بخار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان زمین های زیر کشت گندم دیم در استان را سالانه 570 هکتار عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر از لحاظ تولید و خرید گندم تضمینی مازاد بر نیاز کشاورزان مقام دوم کشور، درحبوبات ( سیب زمینی و نخود) مقام دوم کشور، در توت فرنگی با تولید 46 هزار تن در سال مقام اول و درانگور دیم مقام دوم را داریم.
سپری با اشاره به اینکه تولید محصول سالم وارگانیک یکی از افتخارات سازمان جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: محصول توت فرنگی سالم و ارگانیک کشت می شود واز نمونه برداری سالانه حذف شده اما از باب تغذیه و کنترل بعضی آفات و بیماری ها نیاز به ورود تکنولوژی های جدید وجود دارد.
او ادامه داد: سیر نزولی بارندگی و سیرسعودی دما در کل منطقه حاکم است که در این صورت نیاز به استفاده از تکنولوژی هایی با زمان کمتر، مدیریت بهتر و مصرف آب کمتر نسبت محلول پاشی و مرکز کنترل آفات و بیماری ها وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با عنوان اینکه در شهرستان بیجار سالانه 150 هزار هکتار گندم کشت می شود، اضافه کرد: با توجه به کاهش منابع آبی زمین های زیر کشت گندم با استفاده از سیستم نرمال حداقل 350 تا 400 لیتر آب نیاز است اما با استفاده از پهباد های کشاورزی با 8 لیتر آب می توان یک هکتارزمین را آبیاری کرد.
سپری با عنوان اینکه موضوع کشاورزی حفاظتی از اهمیت زیادی برخورداراست، گفت: با استفاده از پهباد های کشاورزی به ازای هر یک ساعت 5 الی 7 هکتار زمین سم پاشی می شود.
او خاطر نشان کرد: در سفر قریب الوقوع هیئت دولت به استان 100 هزار هکتار اراضی دیم استان به اراضی آبی تبدیل خواهد شد و همچنین 50 هزار هکتار طرح پیشران توسعه باغات به سطح باغات استان اضافه می شود.
سپری جی پی اس و نقشه برداری زمین را از مزایای سیستم های پهبادی دانست و گفت: تکنولوژی سیستم های پهبادی می تواند نویدی برای کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز با بهترین کارایی در استان باشد.
او تصریح کرد: از ردیف خط اعتباری مکانیزاسیون در سال گذشته 120 میلیارد تومان و در سال جاری نیز 60 میلیارد تومان با بهره 15 درصد جذب شده و در کمک های فنی اعتباری نیز 3.5 میلیارد تومان با بهره 4 درصد جذب شده است.
استفاده از پروژه های پهبادی باعث اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی می شود
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کردستان نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه این سازمان در کل کشور 250 هزارنفرعضو حقیقی و 9 هزارعضو حقوقی یا شرکت عضو دارد، اظهار داشت: در استان کردستان نیز 6 هزار نفرعضو حقیقی، 264 شرکت عضو سازمان، 152 واحد و کلینیک گیاه پزشکی و 14 مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی وجود دارد.
عابد احمدی خاطر نشان کرد: سازمان نظام مهندسی با حذف اصطلاح های غیر ضروری در کل کشور و ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در شهرستان ها و دهستان ها، استفاده از دانش نوین طرح ها و پروژه های را در دست اجرا دارد که طرح توسعه استفاده از پهباد کشاورزی یکی از این طرح هاست.
او لازمه دستیابی به نتیجه مطلوب در اجرای هر طرح و پروژه را اجرای صحیح پروژه دانست و افزود: برای اجرای موفق پروژه ها حضور متعهدانه و مقتدرانه اعضای سازمان نیاز است تا به نتیجه مورد نظر دست یابند همچنین این پروژه ها باعث افزایش تولید و بهره وری و اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی خواهد شد.
نظر شما