گفت‌وگوی وزیر خارجه عراق و دبیرکل اتحادیه عرب درباره تنش ایران و آمریکا و حملات اسرائیل

سرویس عراق و اقلیم کردستان - وزیر خارجه عراق تاکید کرد که با دبیرکل اتحادیه عرب به بررسی تنش میان ایران و آمریکا و تلاش های کشورش برای کاهش آن و همچنین حملات اخیر رژیم صهیونیستی به برخی کشورهای منطقه پراختند.

به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری بغداد الیوم، محمدعلی حکیم، وزیر امور خارجه عراق بعد از ظهر امروز (سه شنبه) در کنفرانس خبری مشترک با احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب پس از دیدار دو طرف در مقر این وزارتخانه در شهر بغداد، اعلام کرد که مسئله حملات اخیر رژیم صهیونیستی به برخی کشورهای جهان عرب را با وی مورد بحث و بررسی قرار داده و دیدگاه کشورش در این رابطه را بیان کرده است.

حکیم در این باره اظهار داشت: در این دیدار دیدگاه عراق در رابطه با بسیاری از مسائل مطرح شده و در راس آنها حملات اخیر اسرائیل به مناطق عربی (عراق، سوریه، لبنان و نوار غزه) را برای دبیرکل اتحادیه عرب بیان کردم و تصمیم هایی در این زمینه اتخاذ خواهد شد.

وزیر خارجه عراق همچنین تصریح کرد: مسائل مربوط به جهان عرب به ویژه اوضاع یمن، سوریه و سودان، امنیت خلیج (فارس) و کشتیرانی در آن به عنوان یک مسئله مهم برای عراق را بررسی کردیم و موضع خود در قبال تلاش برای کاهش شدت تنش میان ایران و آمریکا در منطقه را توضیح دادم.

حکیم ضمن تاکید بر این که در دیدار با ابوالغیط مسائل مهمی مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته، در رابطه با نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب که قرار است سه شنبه هفته آینده (10 سپتامبر / 19 شهریور) در مقر اتحادیه در شهر قاهره، پایتخت مصر برگزار شود نیز گفت: عراق ریاست نشست اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه را بر عهده می گیرد که در آن، شماری از چالش های پیش روی منطقه مطرح می شود و عراق نیز بخشی از راه حل برای آنها خواهد بود.

یادآور می شود که دبیرکل اتحادیه عرب پیش از ظهر امروز در پاسخ به دعوت وزیر خارجه عراق در راس یک هیئت بلندپایه وارد فرودگاه بین المللی شهر بغداد شد و قرار است در جریان این سفر به طور جداگانه با برهم صالح، رئیس جمهوری، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر و محمد حلبوسی، رئیس مجلس نمایندگان این کشور دیدار کند.

این در حالی است که هدف از دیدار ابوالغیط با روسای قوای سه گانه در عراق نیز گفت و گو درباره مسائل مربوط به این کشور از جمله برقراری ثبات و امنیت در آن، تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی دو جانبه با کشورهای عربی، محافظت از دستاورهای تحقق یافته در جنگ با داعش، همکاری برای جلوگیری از بروز دوباره تهدید این گروه تروریستی، بازسازی مناطق آزاد شده و بازگشت آوارگان به آنها و دوری از تنش های منطقه و همچنین بررسی برخی مسائل مهم برای جهان عرب و در راس آنها مسئله فلسطین و محافظت از ثبات و امنیت به ویژه در کشورهای شاهد تنش از قبیل یمن و لیبی عنوان شده است.

کد خبر 146902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha