1610 حلقه چاه غیرمجاز در سقز وجود دارد/ کردستان سرچشمه 5 حوزه آبریز کشور

سرویس کردستان- معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: شهرستان سقز یک هزار و 825 حلقه چاه مجاز و هزار و 610 حلقه چاه غیرمجاز دارد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، عرفان مومن پور، در جلسه شورای منابع آب شهرستان سقز، تعداد چاه‌های غیرمجاز در سقز را یک هزار و 610 حلقه عنوان کرد و با تاکید بر لزوم نظارت بر این چاه‌ها اظهار داشت: شهرستان سقز دارای یک هزار و 825 حلقه چاه مجاز است و در مجموع سالانه 34 میلیون و 700 هزار مترمکعب آب از آنها برداشت می‌شود.

او به کشاورزان سقزی تاکید کرد که کنتورهای هوشمند نصب کنند تا میزان مصرف آب آنان مشخص شود.

مومن پور، سرچشمه ۵ حوضه اصلی آبریز کشور از استان و وجود 2 هزار کیلومتر رودخانه اصلی و 4 هزار کیلومتر رودخانه فرعی را از ظرفیت‌های منابع آبی کردستان عنوان کرد و افزود: منابع آب فرابخشی است و تلاش ادارات سقز در رفع تصرفات و جلوگیری از برداشت غیرمجاز شن و ماسه به ویژه از رودخانه سیمینه قابل تقدیر است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان همچنین بر ضرورت لایروبی رودخانه‌ها و جلوگیری از برداشت غیرمجاز و کنترل و نظارت بر برداشت مجاز شن و ماسه از رودخانه‌ها تاکید کرد.

او با یادآوری رهاسازی ۸۵ میلیون مترمکعب آب سد قشلاق سنندج در بهار امسال، گفت: اگر آب سدهای کردستان مدیریت نمی‌شد مشکلاتی پیش می‌آمد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان خاطرنشان کرد: استان کردستان در سال 97 در زمینه پروژه‌های 12گانه تعادل‌بخشی و بازگشت آب رتبه اول را در کشور کسب کرد.

جزیره ای عمل کردن ادارات در حوزه آب و خاک خطرناک است

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری سقز هم در این جلسه بیان کرد: سدهای شهید کاظمی و چراغ ویس سقز یک ظرفیت بزرگ برای اجرای طرح‌های گردشگری و همچنین ورزش‌های آبی است.

علی محمدیان با اشاره به اهمیت آب و خاک و عدم جایگزینی برای این دو مهم تصریح کرد: جزیره‌ای عمل‌کردن ادارات در این دو حوزه بسی خطرناک است.

او تصریح کرد: قاطعیت و مدیریت جامع در حوزه آب و خاک، احساس مسوولیت در برابر منابع آب بسیار ضروری است.

محمدی پیشنهاد داد تا برای جلوگیری از ورود فاضلاب روستاهای شهرستان سقز به حوزه رودخانه‌ها و منابع آب در زمینه اجرای سپیتک مشارکت داشته باشد.

او با بیان اینکه اعتبارات ویژه‌ای برای تصفیه‌خانه شماره 2 و خط انتقال آب از سد چراغ ویس به تصفیه‌خانه مصوب شده است، اظهار کرد: تصفیه‌خانه دارای 90 درصد پیشرفت فیزیکی است که با تکنولوژی مدرن و با توان تصفیه و تولید آب 600 تا 800 لیتر در ثانیه در حال اتمام و نوید بخش، آینده‌ای امیدوارکننده برای تامین آب پایدار است.

محمدیان تخصیص آب برای 96 هزار هکتار از زمین های کشاورزی را انقلابی بزرگ در حوزه کشاورزی کردستان برشمرد.

کد خبر 147015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha