متهم کردن پارتی به تاراج 10 میدان نفتی شمال عراق

سرویس عراق و اقلیم کردستان – سرکوت شمس الدین نماینده کُرد مجلس عراق، حزب دمکرات کردستان (پارتی) را به تاراج نفت 10 میدان نفتی شمال عراق متهم کرد.

سرکوست شمس الدین نماینده فراکسیون آینده در مجلس نمایندگان عراق در گفتگو با خبرنگار کردپرس، اعلام کرد: 10 میدان نفتی واقع در مناطق عین‌زاله در بخش زمار شهر تلعفر از توابع استان نینوا، شیخان از توابع استان نینوا و چند منطقه زاخو از توابع استان دهوک که تحت کنترل حزب دمکرات کردستان است از سوی این حزب تاراج می شوند.

نماینده کُرد مجلس عراق، تصریح نمود: دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان هیچ کنترل و نظارتی بر 10 میدان نفتی در مناطق مورد اشاره ندارند و از میزان درآمدهای آن ها و مقصد صادرات نفت تولیدی از این میادین اطلاعی ندارند.

سرکوت شمس الدین از دولت مرکزی عراق درخواست کرد مسئله تاراج نفت 10 میدان نفتی شمال کشور از سوی حزب دمکرات کردستان (پارتی) را پیگیری و مانع از آن شود.

نفت و درآمدهای دولت اقلیم کردستان در این حوزه از مهم ترین موارد اختلافی میان اربیل و بغداد می باشد.

دولت مرکزی عراق به صورت مداوم از عدم تحویل نفت از سوی اقلیم کردستان و پایبند نبودن اربیل به قانون بودجه 2019 برای این منظور انتقاد کرده است.

بر اساس قانون بودجه 2019 عراق، دولت اقلیم کردستان باید در مقابل دریافت سهم بودجه ای از دولت مرکزی، روزانه 250 هزار بشکه نفت تحویل بغداد دهد.

دولت اقلیم کردستان تاکنون پایبند قانون بودجه 2019 عراق نبوده و هیچ نفتی را تحویل بغداد نداده است.

پیش تر نیز سرکوت شمس الدین در گفتگویی با کردپرس، از وجود انحصار در حوزه نفتی اقلیم کردستان خبر داده و تاکید کرده بود: در اقلیم کردستان پرونده نفتی در انحصار گروه خاصی است که ما آن ها را مسئول قاچاق نفت و به یغما بردن و مخفی کردن اطلاعات مربوط به درآمدهای نفتی و همچنین مصیبت های مردم کردستان به دلیل وضعیتی که این گروه طی چند سال گذشته به وجود آورده اند، می دانیم.

وی در خصوص نگرانی ها از احتمال قطع بودجه‌ اقلیم کردستان و عدم پرداخت حقوق کارمندان اقلیم از سوی دولت مرکزی، تصریح کرد: این نگرانی که‌ دولت مرکزی به‌ دلیل عدم پایبندی اقلیم کردستان به‌ قانون بودجه‌ و توافق ها بر سر میزان نفتی که‌ باید به‌ وزارت نفت عراق تحویل دهد، سهم بودجه‌ ای و حقوق کارمندان را قطع کند به‌ صورت جدی وجود دارد. بغداد برای نشان دادن حسن نیت خود در مقابل اقلیم کردستان این قانون را مصوب و اجرا کرد. هم اکنون فشار سنگینی بر دولت عادل عبدالمهدی وجود دارد. این فشارها بر احزاب سیاسی و نمایندگان مجلس نیز مشاهده‌ می شود.

نماینده‌ کُرد مجلس عراق افزود: این احتمال وجود دارد که‌ توافق های سیاسی برای سال آینده‌ در خصوص بودجه‌ حاصل نشود. مقامات اقلیم به‌ ویژه‌ حزب دمکرات کردستان و در این میان شخص بارزانی تحمل چنین وضعیتی را خواهند داشت و این هم مانعی است بر سر حل نهایی این مسئله‌.

اظهارات نماینده کرد عراق در خصوص به غارت بردن درآمدهای نفتی 10 میدان نفتی از سوی پارتی در حالی است که‌ دولت عراق در پی فروش مستقل نفت توسط دولت اقلیم کردستان شکایتی را در دادگاه فدرال علیه اربیل ثبت کرده و پرونده دیگری مربوط به شکایت مستقیم از نچیروان بارزانی نخست وزیر وقت و آستی هورامی وزیر منابع طبیعی وقت اقلیم، توسط وزیر نفت عراق پیگیری می شود.

از سوی دیگر شکایتی دیگر نیز در دادگاه پاریس علیه ترکیه و از سوی بغداد به اتهام ترانزیت صادرات نفت اقلیم کردستان از طریق این کشور طرح و عراق درخواست دریافت 26 میلیارد دلار غرامت از ترکیه کرده است.

سرنوشت این شکایت های نفتی به نتایج گفتگوهای میان اربیل و بغداد و توافقات سیاسی میان دو طرف بستگی دارد و این شکایت ها می تواند از طریق توافق های نفتی میان اربیل و بغداد حل و فصل شوند و در غیر این صورت پرونده ها مراحل قانونی خود را طی خواهند کرد.

کد خبر 147103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha