به گزارش کردپرس؛ چالش اشتغال نه تنها یکی از موضوعات روز جامعه به شمار می آید بلکه با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار در کشور به معضلی برای امنیت اقتصادی تبدیل شده است بر همین اساس دولت برای حلی این چالش برنامه های مختلفی را ارائه داده است که جدیدترین این برنامه را می توان اعطای تسهیلات اشتغال در قالب اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی نام برد.
30 فروردین ماه سال 96 بود که دولت به منظور تحرک بخشی در بازار کار و تسهیل در امر اشتغالزایی اقدام به اعطای وام اشتغال در دو بخش اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی در کشور نمود.
هرچند این روند به دلایلی همچون اشکال در سامانه کارا و یا عدم تعامل بانک ها در ارائه تسهیلات، کند پیش می رفت اما به هر شکلی که بود که این طرح به مرحله چهارم و پنجم خود رسید.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در گفت و گویی که با خبرگزاری ایرنا داشته است خبر از دریافت تسهیلات توسط 62 درصد از طرح های اشتغال ارائه شده داده و گفته است که از ابتدای آغاز اجرای طرح اشتغال فراگیر کارگروه اشتغال استان ۳۷۰ طرح به بانک های عامل معرفی شده اند که تا کنون ۲۲۶ طرح موفق به اخذ تسهیلات مورد نیاز خود شدهاند.
بنا به گفته «برهان صلواتی» این ۳۷۰ طرح برای ایجاد ۲ هزار و ۱۹۳ اشتغال نیازمند ۴۶۰ میلیارد و ۸۳۰ میلیون ریال تسهیلات بودند که تاکنون ۱۲۷ میلیارد و ۵۹۰ میلیون ریال از این میزان به متقاضیان پرداخت شده است.
بر همین اساس مطابق آمار طرح های اشتغال فراگیر کل کشور در سال گذشته، از مجموع ۲۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات مصوب، ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تسهیلات پرداخت شده است.
مطابق همین اطلاعات، سهم کل تسهیلات پرداخت شده در استان کردستان 657 میلیارد ریال بوده که با این حساب در خصوص پرداخت تسهیلات به متقاضیان در رده دوازدهم کشور جای گرفته است و به نظر می رسد که کردستان از نظر میزان پرداخت تسهیلات وضعیت مطلوبی را داشته باشد اما اگر بخواهیم مقایسه ای بین میزان ایجاد اشتغال جدید با میزان تسهیلات پرداختی در نظر بگیریم وضعیت کمی متفاوت تر خواهد بود.
بر مبنای همین آمار و در قیاس با استان همسایه یعنی همدان این گونه دریافت می شود که همدان با پرداخت 100 میلیارد ریال موفق به ایجاد 594 شغل جدید شده و اما در کردستان با پرداخت مبلغ 657 میلیارد ریال تنها 682 شغل جدید ایجاد شده است. با حسابی سرانگشتی می توان فهمید که در همدان به ازای هر یک میلیارد ریال بیش از 5 شغل ایجاد شده و اما در کردستان تقریبا به ازای هر یک میلیارد ریال تنها یک شغل جدید ایجاد شده است این در حالی است که تاکید اولیه مدیران بر این بود که به ازای هر 500 میلیون ریال باید یک شغل جدید ایجاد شود.
تاکید بیش از اندازه برای جذب تسهیلات بدون توجه به میزان ایجاد اشتغال می تواند در آینده باعث ایجاد مشکلات جدی برای گیرنندگان در خصوص بازپرداخت آن ایجاد کند که باید این مهم را مد نظر داشت.
گزارش از ظریفه احمدی
نظر شما