بوی ماه مدرسه با گرانی قیمت ها آمد

سرویس آذربایجان غربی- یک هفته مانده به آغاز سال تحصیلی جدید، مغازه های لوازم تحریر و پوشاک مدارس مملو از جمعیت اند و همه از گرانی ها و قیمت هایی که نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته اند، گلایه می کنند.

به گزارش کردپرس، «باز آمد بوی ماه مدرسه»، بوی ماه مهری که گرانی هم چاشنی آن شده است. ماهی که بازار به تب و تا می افتد و کودکانی که جلوی لوازم تحریر فروشی ها نگاه هایشان برق می زند، اما گرانی پوشاک و لوازم مدرسه گاه این برق های کوچک درخشان را خاموش می کند.

جلوی یک مغازه نوشت افزار ایستاده ام و بازی رنگهای اقلام مختلد مغازه حواسم را پرت کرده است. تنوع رنگ ها و مدل های مختلف وسایل تحریر هر کودکی را به سمت خود می کشاند، در همین اثنا کودکی عجول دست مادرش را برای ورود به یک مغازه لوازم تحریر می کشد اما مادرش امتناع می کند و می گوید؛ «فردا برای خرید می آییم».

وارد مغازه می شوم. پر از مشتری است هنوز مدرسه ها باز نشده عده ایی به دنبال کتاب های کمک درسی آمده اند و کوچک ترها به دنبال انواع رنگ دفتر و مداد رنگی اند.

مغازه که خلوت می شود از مغازه دار وضعیت قیمت لوازم تحریر را سوال می کنم؛ فروشنده به خبرنگار کردپرس می گوید؛ «کلا اجناس تا 20 درصد افزایش قیمت داشته اند. اجناس متنوع و قیمت های متفاوت اند. البته کالاهای خارجی گران تراند که بسته به سلیقه و سطح درآمد خانوارها این اجناس هم به فروش می رسند».

در خصوص دفترهای سهمیه ایی می پرسم و مشخص می شود که مغازه داران امسال سهمیه ایی بابت دفاتر توزیع دولتی دریافت نکرده اند.

رییس اتحادیه عکاسان کتابفروشان و نوشت افزاران مهاباد هم می گوید؛ «امسال هیچگونه دفتر سهمیه‌ای از طرف وزارت صنعت، معدن، تجارت و به صورت مستقیم به اتحادیه نوشت افزاران مهاباد داده نشده است، اما اتحادیه یک مرکز برش کاغذ در تبریز را شناسایی کرده که به صورت عمده می تواند دفتر های سهمیه ای را به فروش برساند، پس اطلاع‌رسانی کرده تا مغازه های نوشت افزاری سطح شهرستان در صورت تمایل بتواند به قیمت ارزان تری دفاتر سهمیه ای را از این واحد برش کاغذ در تبریز تهیه کنند».

صوفی مولودی اضافه می کند؛ «هزینه خرید کامل لوازم تحریر برای یک دانش آموز مقطع ابتدایی حدود ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود در غیر این صورت می توان با یک خرید جمع و جورتر حداقل ۱۵۰ هزار تومان هزینه شود».

او با اشاره به افزایش 20 درصدی اقلام این نوشت‌افزار می گوید؛ «بازار از لحاظ توزیع نوشت افزار داخلی اشباع شده است و هیچگونه کمبودی در هیچ کدام از اقلام وجود ندارد امسال استقبال از اجناس ایرانی به دلیل کیفیت برتر آنها نیز بیشتر شده است در کنار این اجناس ایرانی، مارک های نوشت افزار خارجی نیز وجود دارند که تحت نظر سازمان های متولی وارد بازار شده اند و قیمت آنها به نسبت کالاهای ایرانی گران تر است اما این مسئله نیز به قدرت خرید خانوارها بستگی دارد».

علاوه بر لوازم تحریر، خانواده ها باید لباس های فرم مدارس را هم تهیه کنند. لباس های فرمی که گفته می شود امسال با افزایش 80 درصدی قیمت در استان رو به رو شده اند و رییس اتحادیه پوشاک و خیاطان ارومیه نوسانات اخیر ارزی در کشور را عامل این افزایش قیمت می داند.

طرح همسان سازی پوشش دانش آموزان از سال ۸۴ در آذربایجان غربی اجرایی شد، طرحی که برای یکسان سازی لباس فرم دانش آموزان در یک مدرسه به کار می رود اما امروزه تنوع پارچه ها و قیمت ها برای برخی خانواده ها دردسر ساز شده است.

بنا بر استعلام خبرنگار کردپرس از سازمان صمت آذربایجان غربی، امسال برای لباس فرم مدارس دخترانه استان سه نوع پارچه از 85 هزار تا 126 هزار تومان بسته به سایز و مقطع تحصیلی و برای مدارس پسرانه دو نوع پارچه از 88 هزار تا 101 هزار تومان معرفی شده است که در نهایت مدارس از میان فرم اعلام شده، نوع و رنگ پارچه ها را انتخاب می کنند.

با این حال باز هم خبرهایی از گرانی ها در برخی از مغازه و تولیدی ها به گوش می رسد. موضوعی که در فضای مجازی خبرساز شد مربوط به هزینه یک دست کت و شلوار فرم دانش آموزی پسرانه در ارومیه به قیمت 700 هزار تومان بود، قیمت گزافی که اعتراض بسیاری از والدین را در بر داشت.

هر چند امسال ۵۰ گروه سه تا چهار نفره بازرسی از بازرسان این سازمان در سراسر استان، بازار نوشت‌افزار و اقلام مورد نیاز مدارس را رصد و کنترل می‌کند تا تخلفی در این زمینه وجود نداشته‌باشد، اما افزایش قیمت ها از سوی خود این سازمان نیز تایید شده است.

در کنار همه گرانی ها نمایشگاه های پاییزه با تخفیف هایی جهت خرید آسان لوازم تحریر و پوشاک مدرسه در شهرهای مختلف استان راه اندازی شده است.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صمت آذربایجان‌غربی می گوید؛ «به صورت مستمر غرفه‌های این نمایشگاه ها رصد می شوند و شهروندان می توانند هرگونه تخلف مغازه‌داران سطح شهر و غرفه‌داران حاضر در نمایشگاه پاییزه را اعم از گران‌فروشی، کم‌فروشی و دیگر تخلفات صنفی را با شماره تلفن ۱۲۴ به بازرسان گزارش دهند».

به گفته محمودی؛ اجرای طرح تشدید بازرس ویژه بازگشایی مدارس از ۱۰ شهریور جاری تا ۱۰ مهر امسال ادامه می‌یابد و طبق قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان درج برچسب قیمت روی تمام کالاها الزامی است و خودداری از نصب برچسب قیمت روی کالا سبب اصلی گران‌فروشی در بازار است که با آن هم برخورد خواهد شد.

با یک حساب سرانگشتی هر خانوار علاوه بر ثبت نام و خرید کتاب های آموزشی باید برای خرید لباس و لوازم مورد نیاز هر دانش آموز حدود 400 تا 450 هزار تومان هزینه کند تا این ماه مهر که هول و ولایی به جیب هایی والدین انداخته است بیاید و برود.

گزارش از تانیا شعفی

کد خبر 147325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha