مناطق کردنشین بخشی از گهواره تمدن بشریت هستند

سرویس جهان- دکتر کلودیا گلاتز که به تحقیق در مورد آثار باستانی در عراق و اقلیم کردستان می پردازد این مناطق را بخشی از «گهواره تمدن بشریت» توصیف کرد.

به گزارش کردپرس به نقل از سایت دانشگاه گلاسگو اسکاتلند، دکتر کلودیا گلاتز، پژوهشگر ارشد حوزه باستانشناسی سرپرستی تیمی از باستانشناسان جهانی و کرد در اقلیم کردستان را بر عده دارد که هدف آنها علاوه بر کشف آثار باستانی و میراث گذشتگان در مناطق کردنشین عراق، فراهم کردن فضایی مناسب برای نمایش آثار باستانی برای عموم مردم و از جمله کودکان است.

دکتر گلاتز اخیرا با همکاری دیگر دانشمندان این دانشگاه و تیم های بین المللی از دو موزه آثار باستانی در سلیمانیه و کلار عراق رونمایی کرده است که در آن آثار باستانی کشف شده در مناطق کردنشین عراق بویژه در منطقه گرمیان برای بازدید عموم بویژه کودکان به نمایش گذاشته شده است.

دکتر کلاتز منطقه اقلیم کردستان و گرمیان عراق را بخشی از گهواره تمدن بشریت خواند و بر لزوم تحقیق و توسعه در این مناطق و نیز آشنا کردن مردم و بویژه کودکان با زندگی و آثار به جای مانده از گذشتگان تاکید کرد.

وی به دانشگاه گلاسگو گفته است منطقه( اقلیم کردستان) بخشی از آنچه «گهواره تمدن» خوانده می شود است که در آن اولین کشاورزان جهان به کاشت غلات و رام کردن حیوانات در حدود 10000 سال قبل اقدام کردند و اولین شهرها و امپراتوریها توسعه یافت و خط برای اولین بار کشف شد.

استاد دانشگاه گلاسکو هدف از اجرای پروژه های باشتانشناسی در اقلیم کردستان را ثبت، مرمت و نگاهداری آثار گذشتگان در این منطقه عنوان کرد و بر لزوم آشنا کردن مردم با آثار باستانشناسی و محافظت از میراث گذشتگان تاکید کرد.

پروژه آشنایی با میراث گذشتگان و آثار باستانی در اقلیم کردستان با حمایت مالی شورای فرهنگی بریتانیا اجرا شده است که بر اساس این پروژه، دو مجموعه در شهرهای سلیمانیه و کلار برای نمایش و محافظت از آثار باستانی منطقه ساخته شده و هدف از آن آشنایی مردم منطقه و بویژه کودکان با میراث گذشتگان است.

بر اساس گزارش دانشگاه گلاسکو، کودکان بیشترین بازدیدکنندگان موزه های در اقلیم کردستان هستند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 147448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha