به گزارش کردپرس، کردهای سوریه که از سال 2014 تا اوایل 2018 حدود یک چهارم خاک سوریه را از کنترل داعش خارج کردند، با ایجاد مدیریت خودگردان تلاش کرده اند منطقه ای وسیع را برای زندگی کردهای ساکن سوریه و دیگر اقلیت ها در شمال شرق این کشور ثبات بخشند. با این حال، ترکیه با متهم کردن کردهای سوریه به دست داشتن در فعالیت تروریستی، آنها را خطری برای امنیت ملی خود دانسته و خواهان عقب نشینی نیروهای کرد سوریه از نزدیکی مرزهای ترکیه است.
آمریکا به عنوان متحد اصلی کردهای سوریه با ترکیه، بر سر عقب نشینی نیروهای کرد از نوار مرزی سوریه به توافق رسیده است اما ترکیه همچنان تهدید کرده است به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه حمله خواهد کرد.
اندیشکده میدل ایست فورم در تحلیلی پیرامون سیاست آمریکا در قبال کردهای سوریه، کردهای سوریه را قربانی سیاست های آمریکا دانسته است زیرا به نوشته این اندیشکده، آمریکا از یک طرف از نیروهای کرد سوریه می خواهد در رقه و دیرالزور به مقابله با باقی مانده های داعش بپردازند اما مناطق کردنشین شمال سوریه را تخلیه کرده و آن را در اختیار ترکیه قرار دهند.
این اندیشکده با اشاره به تخریب سنگرهای نیروهای کرد سوریه در نوارز مرزی این کشور با ترکیه، بر تعهد کردها به توافق آمریکا با ترکیه تاکید کرده است اما اطمینان دارد که ترکیه به این مقدار راضی نخواهد بود و همچنان بر خروج نیروهای کرد از عمق 30 کیلومتری شمال سوریه تاکید خواهد کرد.
میدل ایست فورم وضعیت نیروهای کرد سوریه را نامطمئن و به بن بست رسیده توصیف کرده و رسیدن به چنین موقعیتی را نتیجه سیاست های آمریکا در مقابل کردهای سوریه دانسته است.
نویسنده مقاله تاکید می کند که آمریکا می خواهد هرچه زودتر سوریه را ترک کند و این در حالی است که کردها در صورت خروج آمریکا با تهدیدهای جدیدی روبه روخواهند شد. این در حالی است که آمریکا از آنها به عنوان نیروی پیاده در جنگ با داعش در سوریه استفاده کرده است.
میدل ایست فورم هشدار داده است که در صورت تحقق خواسته های ترکیه در شمال شرق سوریه، این مناطق کردنشین سوریه به سرنوشت منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه دچار خواهد شد که ترکیه آن را در سال 2018 تصرف کرد و در اختیار شورشیان سوریه قرار داد.
همچنین تاکید شده است وضعیت جدید زمینه را برای بازگشت داعش به مناطق رقه و دیرالزور فراهم می کند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما