به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری السومریه نیوز، برهم احمد صالح، رئیس جمهوری عراق عصر امروز (چهارشنبه) در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهر نیویورک آمریکا ضمن آن که هدف قرار گرفتن امنیت منطقه خلیج فارس و عربستان سعودی را یک تحول خطرناک برشمرد که کشورش نیز نگران آن است، خواستار تشکیل یک ائتلاف بین المللی برای مبارزه با فساد و خشکاندن منابع تامین مالی تفکر افراطی شد و تاکید کرد که فساد و تروریسم دو روی یک سکه هستند.
صالح در آغاز سخنرانی خود اظهار داشت: تاریخ ثبت خواهد کرد که مردم عراق با وحدت و اراده مستحکم خود و نقش بزرگ مرجعیت دینی توانستند پروژه تکفیری گروه داعش را سرنگون سازند و از جهان در برابر شرارت این گروه محافظت کنند؛ عراق هم اکنون در آستانه تحولات مثبت مهمی از نظر امنیتی، سیاسی و اقتصادی قرار دارد.
رئیس جمهوری عراق در رابطه با اختلافات میان دولت مرکزی این کشور و دولت اقلیم کردستان نیز تصریح کرد: شاهد فضای مثبتی در رسیدگی به مشکلات انباشت شده میان دولت فدرال و دولت اقلیم کردستان بر پایه قانون اساسی هستیم و نقش نمایندگی سازمان ملل در بغداد نیز در این زمینه مهم است.
صالح در ادامه گفت: همچنان گام های بازسازی مناطق آسیب دیده از جنگ و بازگشت آوراگان در آغاز راه خود قرار دارد و شاهد نقش و مسئولیت بین المللی در این زمینه هستیم؛ پیروزی نظامی بر داعش مهم است با این حال باید این مسئله را درک کنیم که عناصر باقی مانده این گروه تروریستی در تلاش هستند خود را دوباره سازماندهی کنند.
رئیس جمهوری عراق در این باره افزود: تنش های منطقه ای و کشمکش ها در منطقه نیز عناصر خطرناکی هستند که محیط لازم را برای بازگشت تروریسم فراهم می سازند؛ خاور میانه هر سال از درگیری و جنگ رنج می برد و باید با جدیت برای خروج از دوره بحران به مرحله پیشرفت متحد شویم.
صالح در رابطه با بحران سوریه خاطر نشان ساخت: ادامه وضعیت بحرانی در سوریه و توانمندی افراط گرایی و تروریسم در ایجاد محیط مناسب برای خود، تلاش های عملی برای توانمندسازی مردم این کشور جهت ایجاد راه حل سیاسی پایدار را ایجاب می کند.
رئیس جمهوری عراق در مورد فلسطین نیز اظهار داشت: مشارکت جدی در ایجاد راه حل عادلانه و فراگیر برای مسئله فلسطین بر اساس قطعنامه های بین المللی ضروری است و عراق با درد و رنج ملت فلسطین و حق مشروع آن در تشکیل یک کشور مستقل در سرزمین خود ابراز همبستگی می کند؛ تصمیم اخیر اسرائیل مبنی بر الحاق بلندی های جولان و دره اردن به خود نیز نقض آشکار قانون بین المللی است.
صالح درباره بحران یمن نیز گفت: ادامه جنگ در یمن با توجه به پیامدهای امنیتی و انسانی که بر منطقه سایه انداخته، باعث نگرانی بزرگی است و باید از مردم یمن برای دستیابی به راه حل سیاسی فراگیر جهت برقراری دوباره صلح در سراسر این کشور پشتیبانی کرد.
وی در رابطه با تحولات اخیر منطقه نیز تصریح کرد: هدف قرار دادن امنیت خلیج (فارس) و کشور برادر عربستان سعودی یک تحول خطرناک است و ما در عراق از این تنش و تشدید نگران هستیم چرا که امنیت ما با امنیت خلیج (فارس) و منطقه در ارتباط است؛ جامعه بین المللی نیز باید با جدیت برای کنترل تشدید این تنش کمک کند.
رئیس جمهوری عراق در این باره افزود: جنگ دیگر کافی است؛ بدون شک به جنگ دیگری در منطقه نیاز نداریم به ویژه آن که جنگ اخیر علیه تروریسم هنوز به طور قاطع تکمیل نشده است.
صالح در ادامه خاطر نشان ساخت: موضع ما مبنی بر این که برای تضمین منافع ملت های منطقه باید زبان گفت و گو جای زبان تنش و تشدید را بگیرد، ثابت است و بر این باوریم که اشتراکات مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و لزوم تحول اقتصادی برای ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان خود، از اختلافات پا بر جا مهم تر هستند.
رئیس جمهوری عراق همچنین اظهار داشت: ثبات عراق یک منفعت مشترک برای همگان می باشد و غیبت آن نیز یک عامل تنش و بی ثباتی برای همه منطقه به شمار می رفت؛ عراق در حال بازیافت بهبودی خود است و ما مصمم هستیم آن را به سوی ثبات پایدار پیش ببریم.
صالح در این باره افزود: ما برای دوره های طولانی مدت صحنه درگیری دیگران بودیم و به همراه منطقه هزینه گزافی را برای بی ثباتی در عراق پرداخت کردیم؛ منفعت ما بلکه منفعت منطقه ایجاب می کند که عراق یک پل برای تفاهم میان برادران و همسایگان خود باشد.
رئیس جمهوری عراق در این سخنرانی همچنین درخواست خود برای ایجاد یک سامانه امنیتی مشترک در خاور میانه و پایه گذاری برای یک سیستم ادغام اقتصادی و هماهنگی سیاسی با هدف ریشه کن کردن تروریسم و تضمین ثبات را تکرار کرد.
صالح در ادامه تصریح کرد: نمی خواهیم کشور ما در یک سوی درگیری منطقه ای و بین المللی قرار بگیرد یا این که صحنه تسویه حساب باشد و ملت ما نیز برای جنگ و درگیری هزینه های گزافی پرداخت کرده است بنا بر این عراق بخشی از یک محور علیه محور دیگری نخواهد بود؛ ما خواهان جنگ دیگری نیستیم و آرزو نمی کنیم هی یک از ملت های جهان همانند ما از مصیبت های جنگ درد و رنج بکشند؛ عراق همچنین نقطه آغاز تجاوز به هیچ کدام از کشورهای همسایه نخواهد بود و در تلاش هستیم که سرزمین ما صحنه عمران و ثبات باشد نه درگیری و تنش.
رئیس جمهوری عراق در این باره افزود: رابطه عراق با عمق عربی و خلیجی خود تقویت می شود و ما برای ارتقای آن و همچنین روابط با همسایه خود، ایران که پیوندهای فرهنگی و مذهبی و منافع مشترک و متقابل ما را با یکدیگر مرتبط می سازد و همسایه شمالی، ترکیه که تلاش می کنیم روابط دو جانبه با آن را به سوی توسعه بیشتر پیش ببریم، مصمم هستیم.
صالح در ادامه سخنان خود خاطر نشان ساخت: عراق دمکراتیک و فدرال باثبات، نقطه آغاز گرد هم آوردن برادران و همسایگان خود و تقویت تفاهم و توافق کشورهای منطقه برای ایجاد یک سامانه منطقه ای مبتنی بر ادغام اقتصادی و امنیت مشترک خواهد بود.
رئیس جمهوری عراق همچنین اظهار داشت: ثبات به دست آمده در عراق گرانبها و مهم است و از همسایگان خود و جامعه بین المللی نیز انتظار داریم پیامدهای اختلافات و کشمکش های خود را بر دوش عراق نگذارند؛ توافق بین المللی و منطقه ای برای پایداری ثبات و رویارویی با تفکر افراط گرایی و تروریسم مهم است با این حال وظیفه و ماموریت اصلی، اصلاحات مناسب جهت تضمین حکمرانی خوب برای شهروندان خود، مبارزه با فساد و فراهم ساختن فرصت های شغلی برای جوانان است.
صالح در این باره افزود: پیشرفت بخش های آموزش و پرورش و بهداشت و توسعه پایدار همان راه درست مبارزه با تفکر افراط گرایی و ریشه کن کردن تروریسم از طریق ایجاد نسل های دارای توانایی ساخت آینده می باشد جایی که میراث فرهنگی و تاریخی و کثرت گرایی دینی، قومی و مذهبی باعث شده عراق در طول تاریخ مناره گذشت، همکاری و برادری دینی و فکری و سرآغاز گسترش اندیشه، فرهنگ، ادبیات و علوم باشد.
رئیس جمهوری عراق در ادامه تصریح کرد: عراق نیازمند یک بازسازی فراگیر است، دولت فدرال نیز پیش نویس قانون تشکیل شورای عمران را تایید کرده و به همراه نخست وزیر آن را به پارلمان ارائه خواهیم داد و امیدواریم که به تصویب برسد تا زیرساخت های بزرگ با مشارکت دولت و بخش خصوصی داخلی و خارجی بازسازی شوند.
صالح در پایان نیز ضمن تاکید بر این که تروریسم و فساد دو روی یک سکه هستند و وی بر این باور است که تلاش برای نابودی تروریسم باید با تلاش های عملی برای نابودی فساد همراه باشد، خاطر نشان ساخت: جهان نیازمند فعالیت جدی برای ایجاد یک ائتلاف بین المللی برای مبارزه با فساد، قاچاق و پولشویی و همچنین ریشه کن کردن منابع تامین مالی تفکر افراط گرایی همانند ائتلاف بین المللی ضد تروریسم است تا به کشورهای خود در بازپس گیری پول های غارت شده کمک کند.
نظر شما