کردپرس: ملا مصطفی بارزانی به عنوان بزرگ خاندان بارزانی توانست برای 100 سال این خاندان را سر پا نگه دارد. مسعود بارزانی به عنوان نسل دوم و مسرور بارزانی به عنوان نسل سوم و هم اکنون "آرین" در مقام نسل چهارم بارزانی ها شناخته می شود.
آرین و ادریس...
هم اکنون تلاش هایی در راستای برجسته سازی شخصیتی و جایگاه سازمانی آرین و ادریس فرزندان ارشد مسرور بارزانی و نچیروان بارزانی در حزب دمکرات کردستان (پارتی) در جریان است و اهتمام ویژه ای به این دو جوان به عنوان شخصیت های مطرح بارزانی داده می شود. آرین فرزند مسرور که فقط 15 سال سن دارد، مشغول تجارت می باشد و مدیریت موسسه خیریه خاندان بارزانی را بر عهده دارد؛ موسسه ای که سالانه ده ها میلیون دلار به نیازمندان کمک و کمک های کلان خارجی را هم دریافت می کند. از سوی دیگر، ادریس بارزانی نیز ریاست یکی از موسسات خیریه بارزانی را بر عهده دارد و به همراه متین بارزانی فرزند دلووان ادریس بارزانی برادر نچیروان بارزانی مدیریت مجموعه شرکت های صلاح الدین را بر عهده دارند. همزمان موسسه خیریه "روانگه" به ادریس تعلق دارد. این موسسه به عنوان ثروتمندترین موسسه خیریه اقلیم کردستان عراق شناخته می شود. این دو نوه مسعود بارزانی همچون نچیروان و مسرور بارزانی در رقابت تثبیت جایگاه خود در خاندان بارزانی و در دست گرفتن آینده این خاندان هستند.
ادریس بارزانی به چه مشغول است؟
نچیروان بارزانی پسرش ادریس را برای جایگزینی مسرور بارزانی آماده می کند.
ادریس نچیروان حمایت و پشتیبانی تبلیغاتی بزرگ پدرش را برای نامزدی نخست وزیری اقلیم کردستان در هشت سال آینده با خود دارد. این نیز مانعی است بر سر مسرور بارزانی که دایی وی می باشد. ادریس پسر نبیله بارزانی دختر مسعود بارزانی است.
نچیروان بارزانی همزمان که از طریق شبکه رسانه ای بزرگ با محوریت مجموعه رسانه ای روداو برای معرفی و برجسته سازی شخصیتی و تقویت جایگاه وی تلاش می کند، سرمایه بزرگی را نیز در اختیار وی قرار داده است تا بتواند از این طریق هم به تجارت مشغول باشد و هم بر تجارب شخصی خود بیافزاید و برای این منظور، چندین شخصیت در حزب دمکرات و خارج از آن، به عنوان مشاور ادریس را همراهی می کنند.
همزمان در زمینه سیاسی، نچیروان بارزانی در مراسم های مختلف، ادریس را مشارکت داده و با رهبران کُرد آشنا می کند و در این مهم دو هدف را پیگیری می کند. هدف اول افزایش شناخت وی از وضعیت سیاسی و هدف دوم نیز تشکیل شبکه ای از سیاستمداران که بتواند در آینده آن ها را به کار گیرد.
نسل چهارم بارزانی به چه مشغولند؟
هر از چند گاهی خبر و گزارشی از نسل چهارم بارزانی به ویژه خارج نشینان آن ها در رسانه ها منتشر می شود. زندگی آن ها متفاوت از شهروندان عادی است و به دلیل ثروت کلانی که در اختیار دارند بدون هیچ دغدغه ای در دانشگاه های معتبر در آمریکا و انگلیس مدارج عالی تحصیلی را طی و مشغول تجارت هستند و هر کدام از نوه های بارزانی خود را برای تصدی یکی از مناصب عالی رتبه آمده می کنند و بخشی از آن ها نیز به صورت مستقیم در مناصب امنیتی جای می گیرند و برخی دیگر هم در مناصب اجرایی. تمامی این ها در چارچوب طرح خاندان بارزانی برای در دست گرفتن ارکان قدرت در کردستان و تضمین آینده این خاندان است.
نگرانی دیگر نوه های بارزانی!
بر اساس چندین گزارش محرمانه که از خاندان بارزانی به بیرون درز کرده اند، دیگر پسران مسعود بارزانی از اهمیت ویژه ای که به مسرور بارزانی و پسران وی داده می شود بسیار نگران هستند. آن ها بر این عقیده اند که هم اکنون و از همه لحاظ، تداوم نسل و انتقال قدرت در خاندان بارزانی به صورت اختصاصی به مسرور بارزانی و پسران وی سپرده شده و این موضوع دیگر پسران و فرزندان آن ها را از قدرت بی نصیب نموده و حتی مسعود بارزانی به جز مسرور بارزانی و آرین پسرش اهمیتی به دیگر پسران و نوه هایش نمی دهد.
بر اساس گزارش های مذکور، مسعود بارزانی طی مدت اخیر از سوی سایر پسرانش با این انتقاد جدی روبرو شده و حتی اختلافاتی در این باره بروز کرده است، اما بارزانی با دادن مناصب نظامی و امنیتی و اقتصادی به آن ها این مسئله را حل و فصل کرده است.
سرنوشت نسل چهارم بارزانی چه خواهد بود؟
هیچ ضمانتی وجود ندارد که برای همیشه حاکمیت در دست حزب دمکرات کردستان باشد تا اهداف بارزانی برای فرزندان و نوه هایش تحقق یابد، زیرا تغییر و تحولات جاری در اقلیم کردستان به نفع پارتی نیست و اگر وضعیت به صورت کنونی باشد تا 10 سال آتی به دلیل افزایش رقابت ها بر سر مناصب و در شرایطی که وضعیت متفاوت از دو دهه پیشین است، این باره مسائل و اختلافات افزایش می یابند. پیش تر رقابت فقط میان مسرور و نچیروان بود، اما هم اکنون شمار آن هایی که در خاندان بارزانی در رقابت برای کسب قدرت بیشتری هستند، افزایش یافته است و این موضوع نیز مشکلات بزرگی را برای آینده خاندان بارزانی ایجاد خواهد کرد و شاید همین مسئله به عاملی برای ایجاد انشقاق در این حزب و تضعیف جایگاهش تبدیل شود.
ترجمه خبرگزاری کردپرس
منبع: ولات
نظر شما