به گزارش کردپرس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در آخرین روز از سفر خود در نیویورک مصاحبه مطبوعاتی تشکیل داده و به سوالات خبرنگاران جواب داد.
رئیس جمهور ترکیه در اظهاراتی با اشاره به ایجاد منطقه امن در شمال سوریه عنوان کرد: «تقویم زمانبندی ارائه شده با آمریکا برای ایجاد منطقه امن در شرق فرات در جریان است. همزمان با این اقدامات ما تمامی تدابیر لازم را در طول مرزها اتخاذ کرده ایم. در این اواخر جنگنده هایمان نیز در مرزها به پرواز درآمده اند. با پرواز جنگنده ها در خصوص این که روند ادامه دارد پیام های خوبی صادر شده است. پرواز جنگنده های ما در این منطقه بیهوده نبود. این یک سیروسفر ساده هم نیست».
به نوشته تلویزیون NTV، اردوغان در ادامه خاطرنشان کرد: «ترکیه کشوری نیست که آن را معطل نگه داشت. بعد از بازگشت به ترکیه اقدامات در چارچوب طرح های از پیش ارائه شده را اتخاذ خواهیم کرد. شهروندان من تحت تهدید حملاتی هستند که از آن سوی مرزها صورت می گیرد. در کنار این، میزبان چهار میلیون پناهنده سوری در ترکیه هستیم. تمام کشورهای اروپایی نیز در این خصوص تنها نظاره گر هستند. به قول هایی که داده اند عمل نمی کنند. دیگر زمان آن فرا رسیده است که اقدامات را اتخاذ کنیم».
رئیس جمهور ترکیه در جواب به سوال خبرنگاری در خصوص تحریم ها علیه ایران و همچنین روابط تجاری با این کشور گفت: «ما پیشنهاد خود در خصوص استفاده از پول ملی و محلی در روابط تجاری دو کشور را در آخرین دیدارمان در نشست آنکارا به طرف های ایرانی اعلام کردیم. یعنی اراده مان در عملی کردن این موضوع را هیچ زمان کنار نگذاشتیم. روسای بانک های مرکزی دو کشور نیز در این خصوص دیدارهایی داشته اند. در کنار این، به صفر رساندن روابطمان با ایران در زمینه های نفتی و گازی غیر ممکن است. ما از ایران بار دیگر گازمان را خواهیم خرید. ولی در خصوص نفت مشکلی وجود دارد. نفت را بیشتر شرکت های خصوصی خریداری می کنند. این شرکت ها نمی توانند اکنون نفت خریداری کنند زیرا از تهدیدات آمریکا می ترسند. ولی ما به روابطمان در این خصوص و در موارد دیگر ادامه خواهیم داد. در حال حاضر حجم تجاریمان به 7.5 میلیارد دلار کاهش یافته است. هدف ما در این روابط تجاری 30 میلیارد دلار است که بسیار پایین تر از این رقم هستیم. ما خواستار جدایی در همکاری پیرامون محصولات استراتژیک نیستیم. بدین ترتیب ادامه خواهیم داد.»
کد خبرنگار: 30102
نظر شما