به گزارش کردپرس، کنفرانس بحران سوریه از سوی حزب جمهوری خواه خلق ترکیه (CHP) امروز در مرکز این حزب با سخنرانی کمال قلیچدار اوغلو رئیس CHP آغاز به کار کرد.
به نوشته روزنامه جمهوریت، قلیچدار اوغلو در سخنرانی خود اعلام کرد: «به عنوان رئیس حزبی با شما سخن می گویم که خواستار دوستی و روابط خوب همسایگی با کشور سوریه، به عنوان یکی از مهمترین دروازه های ترکیه بر روی خاورمیانه بوده و کشوری است که طولانی ترین مرزهای مشترک زمینی را با آنان داریم. برای زنده نگه داشتن و رعایت یکی از مهمترین اصول بنیانگذار جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک با عنوان اصل "صلح در کشور، صلح در جهان" در اینجا دور هم جمع شده ایم. ما به عنوان CHP با این کنفرانس به اقداماتی که برای بهبود روابط ترکیه – سوریه از سال 2011 میلادی و آغاز جنگ داخلی در سوریه انجام داده ایم؛ یک اقدام دیگر اضافه می کنیم. تمامی این تلاش های ما یک هدف را دنبال می کند: جلوگیری از خونریزی ها در جغرافیایی که محل تلفیق غرب و شرق بوده و فرهنگ های مختلف هزاران سال است به زندگی آرام کنار یکدیگر ادامه داده اند. هدف ما ایجاد امیدواری میان مردم برای نگاه به آینده مشترک و برابرشان است».
قلیچدار اوغلو خاطرنشان کرد: «در حالی که هر روز نشانه ها و دلایل برای اتمام جنگ در سوریه تقویت می شود؛ نباید فراموش کرد که پیش روی آنکارا و دمشق سوالاتی برای پاسخ دادن وجود داشته و اقداماتی پیش رو دارند که برای ایجاد صلح باید بردارند. تحولات در ادلب بسیار نگران کننده است. احتمال نفوذ ده ها هزار تروریست وابسته به القاعده به داخل ترکیه علیه امنیت و ثبات کشورمان یک تهدید بسیار جدی است. از همین رو ما برای حل بحران سوریه 5 پیشنهاد ارائه می دهیم:
- نباید فراموش کرد که کوتاه ترین راه برای ایجاد صلح در سوریه ایجاد روابط میان آنکارا و دمشق بوده و آینده سوریه را هیچ کس به غیر از ملت سوریه تعیین نخواهد کرد.
- برای این که میان منافع روسیه و آمریکا سرگردان نباشیم، بایستی تنها یک سیاست کلی و دربرگیرنده در سوریه با تکیه بر حفظ تمامیت ارضی، استقلال سیاسی، حاکمیت و روابط حسنه همسایگی اتخاذ کنیم.
- با تمام طرف هایی که بر اساس قوانین بین المللی و روابط بین المللی بازیگر مشروع به حساب می آیند، به خصوص دولت مرکزی سوریه مذاکره کرده و راه دیپلماسی را باز کرد.
- تمام اقدامات در سوریه را که برخلاف قوانین بین المللی و مشروعیت جهانی بوده است، بازبینی کنیم.
- بعد از آن که سوریه یک بار دیگر به کشور امن تبدیل شد، برای بازگشت داوطلبانه پناهندگان سوری آنان را تشویق کرده و سیاستی در این راستا اتخاذ کرد.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما