«فروش مرگ» در عطاری های شهر کرمانشاه

سرویس کرمانشاه ـ در سال های اخیر عطارهای های بسیاری در سطح شهر کرمانشاه فعالیت می کنند که هیچ آشنایی با طب سنتی و گیاهی ندارند و بعضا شاهد مرگ برخی از بیماران به علت مصرف گیاهان دارویی در این شهر هستیم.

به گزارش کردپرس، چند سالی است که مردم دنیا به ویژه ایرانیان به سمت استفاده از داروهای گیاهی گرایش پیدا کرده اند که یکی از علت های آن عوارض بسیار پایین داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی است

با این وجو بخطر همچنان در کمین بیماران است و نمی توان به صورت کامل اعلام کرد که استفاده از داروهای گیاهی بدون زیان است.

از سویی دیگر در سطح بازارهای کرمانشاه در ازای هر سوپرمارکت؛ مغازه ای تحت عنوان عطاری یا گیاهان دارویی باز شده است که گردانندگان این فروشگاه های داروهای گیاهی هیچ آشنایی با داروهای گیاهی ندارند و تنها برای کسب درآمد بیشتر اقدام به بازگشایی اینچنین مکان هایی آن هم بدون هیچ مجوزی نموده اند.

شاید همانگونه که عنوان شد داروهای گیاهی عوارض بسیار ناچیزی نسبت به داروهای شیمایی و صنعتی داشته باشد، ولی با این وجود نباید هرگز خطر را نادیده گرفت.

طبق آمارهای موجود بیش از 90 درصد از عطاری های کرمانشاه تنها اسم دارو را می شناسند و آشنایی چندانی با طریقه مصرف و عوارض و خواص و... گیاهان را ندارند که این برای بیمارانی که به امید شفا به آنها مراجعه می کنند، بسیار خطرناک می تواند باشد.

دکتر بابک فیض آقایی، کارشناس طب سنتی در گفت وگو با کردپرس در این باره می گوید: کشورهایی همانند ایران، چین، هند، یونان و... از مراکز اصلی طب سنتی و گیاهی بوده اند و براساس شواهد اولین کتاب طب سنتی و گیاهی دنیا در دوران هخامنشیان نگاشته شده است و برخی اسم این کتاب را «طب زرتشت» می نامند.

این کارشناس طب سنتی می افزاید: با وجود اینکه تاثیر گیاهان دارویی بر درمان بیماران از نظر علمی اثبات شده است، ولی بازهم نباید بیماران به خوددرمانی توسط گیاهان دارویی اقدام کنند.

او با تاکید بر اینکه بسیاری از عطاری ها و فروشگاه های گیاهان دارویی در کرمانشاه نه مدرک دانشگاهی و نه جواز خاصی برای فعالیت ندارند، می گوید: متاسفانه تعداد مغازه های عطاری در سطح شهر کرمانشاه به حدی زیاد شده است که این مغازه به کوچه پس کوچه های شهر هم راه پیدا کرده اند و عده ای که تنها اسم گیاه را می شناسند به عنوان کارشناس طب سنتی در حال غارت مال مردم هستند.

دکتر فیض آقایی با اشاره به اینکه متولیان دانشگاه علوم پزشکی باید از فعالیت این مراکز جلوگیری کنند، می افزاید: یکی از این عطاری ها را در شهر کرمانشاه می شناسم که هیچ مدرکی که مربوط به طب سنتی باشد، در اختیار ندارد ولی در سال های اخیر با صرف هزینه های هنگفت در بحث تبلیغ آنچنان مشتریانی برای خود به دست آورده است که برخی از این مراجعه کنندگان از دیگر شهرها می باشند. و جالب تر اینکه برای همه بیماران یک نوع نسخه می پیچد.

دکتر ناهید مهدیخانی؛ متخصص داخلی نیز در گفت وگو با کردپرس ضمن تایید سخنان دکتر فیض آقایی می گوید: متاسفانه بخش اعظمی از مشکلات پزشکان استان کرمانشاه برمی گردد به خوددرمانی بیماران توسط گیاهان دارویی.

دکتر مهدیخانی ادامه می دهد: داروهای گیاهی شاید در ظاهر زیان خاصی نداشته باشند، ولی تداخل چندین گیاه می تواند اثرات خطرناک و حتی مرگ آفرین داشته باشد.

این متخصص داخلی معتقد است: در طول چند سال اخیر بنده خود به عینه شاهد مرگ چند نفر از بیماران خویش به علت مصرف گیاهان دارویی یعنی تداخل داروهای گیاهی بوده ام که این را باید زنگ هشدار برای مردم این شهر قلمداد کرد.

رضا گلدسته؛ یکی از بیمارانی که به یکی از عطاری های نامی کرمانشاه مراجعه کرده بود، در گفت وگو با کردپرس می گوید: بنده برای بیماری سینوزیت خود چندین سال است که به این مکان مراجعه می کنم و هر ماه نزدیک به 100 هزار تومان هزینه داروهای گیاهی می کنم و ولی تاکنون در بهبودی بیماریم تاثیری نداشته است.

او می افزاید: اما با این وجود صاحب عطاری می گوید طول درمان بیماری بنده زمانبر است ولی هیچ تغییری در وضعیت بیماری ام حاصل نشده است و احساس می کنم که وی تنها جیب بنده را می شناسند نه بیماری ام را .

اکنون در بازارهای شلوغ کرمانشاه همانند شهرک آبادانی مسکن، خیابان نواب، بازارچه اسلامی ها و... هر 20 متر یک عطاری دایر است که هیچ گونه تخصصی در زمینه گیاهان دارویی ندارند و تنها براساس شنیده و شایعات نسخه پیچی می کنند و تاکنون هیچ دستگاه نظارتی با این صنف که وجودشان برای جامعه و بیماران بسیار خطرناک می باشد، برخورد قانونی نکرده است و هر سال نسبت به سال گذشته بر تعداد این مغازه های فروش داروهای گیاهی افزوده می شود تا جایی که اکنون در بازار شهرک آبادانی مسکن چندین عطاری به یک اسم فعالیت می کنند. جالب آنجاست که اکثر فروشندگان و به قول معروف عطاران این مغازه ها را نوجوانان کم سن و سال تشکیل می دهند.

گزارش: فرشته مولایی

کد خبر 158523

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha