اثبات دینداری در بازار انتخابات/ امیر شریفی

سرویس کردستان- فصل انخابات می رسد و شیوه های جمع آوری رای کثیف انتخاباتی در جریان است. در این میان عده ای باورهای دینی مردم را به عنوان حربه ای جهت نفوذ به قلب های رای دهندگان به کار می گیرند و در این راستا وضو می گیرند، اذان می خوانند، نماز برپا می دارند، قاری، سید و ماموستا به همراه دارند، قسم های آنچنانی سر می دهند، کارت های مزین به نمادهای دینی چاپ می کنند و خلاصه در پی آنان هستند که به مردم برسانند که "من فرد با خدایی هستم".

اگر دین را به عنوان یک جهان بینی و حتی به معنی مجموعه ای از باورها در نظر بگیریم بی تردید این اعتقادات چه در قالب مدل فردی و چه در مدل اجتماعی موضوعیتی تقدس گونه دارد که معمولا باورمندان به آن با پیش فرض های خاصی به موضوعات می نگرند.

با ثبت نام کاندیداها در انتخابات مجلس شورای اسلامی زنگ انتخابات زده شد و کاندیداها هرکدام چه به صورت آشکار و چه به صورت پنهان دست به آغاز فرایند کمپین های انتخاباتی خود نموده اند و در صد هستند که از رقابت عقب نمانند.

بی تردید روش ها و الگوهای مختلفی برای کسب آرای مردم وجود دارد که بسته به میزان توسعه یافتگی سیاسی و مدنی آن جامعه و نیز رویکردهای کاندیداها متفاوت است.

از جمله روش های مذموم که در انتخابات های گذشته رونق بسیاری داشته است و حتی در انتخابات جاری نیز نشانه های استفاده از این روش دیده می شود سوء استفاده از باورهای دینی جامعه ای است که آرای خود را به آسانی و به دور از اندیشه به صندوق های اخذ رای می ریزند و در نهایت نتیجه این می شود که افرادی به مجلس راه می یابند که در عین حالی که از باورهای دینی به نفع خود برده اند، شائبه های غیر متعهد بودن را در مجلس به دنبال آورده اند.

روش های مختلفی برای سوء استفاده از باورهای دینی وجود دارند که دسته بندی آن ها و تحلیل آن ها کار آسانی به نظر نمی رسد. با این حال آنچه جای ذکر است افزوده شدن کمی و کیفی این دسته از روش های رای کثیف انتخاباتی است.

حال دیگر کمتر کاندیدایی تصاویر اماکن مقدس را کارت ویزیت می کند و کارت پستال «آیة الکرسی» و «ان یکاد» چاپ می کند مگر آنکه کاندیدای مذکور هنوز در جو انتخاباتی ده های گذشته باشد. حال روش ها آنچنان ظریف و حرفه ای شده اند که رای دهنده به ندرت درک می کند اعتقاداتش مورد سو استفاده قرار گرفته است. کاندیداها آنچنان به باورهای دینی قسم می خورند که رای دهنده ناخوداگاه به این نکته می رسد که فرد چه کاندیدای متدینی است.

واقعیت امر این است که هرچه به میزان توسعه یافتگی سیاسی و اجتماعی جامعه و نیز آگاهی های آنان افزوده شود بی تردید میزان سوءاستفاده های کثیف از مفاهیم مقدس و زیبا کمتر می شود. لذا این وظیفه قشر روشنگر جامعه است که فارغ از این که از هر جناحی و از هر مذهب و از هر باوری که باشد مشعل روشنگری را بر علیه طالبان اخذ رای کثیف بردارند و با تشریح ملاک های نماینده اصلح، جامعه را به سوی روزنه های امیدواری (توسعه سیاسی - مدنی) هدایت نمایند.

نباید منکر این باشیم که تعهد می تواند یکی از معیارهای انتخاب کاندیدای اصلح باشد. با این حال بر این باوریم که ان کس که متعهد به دین خدا و بندگان خدا باشد کارنامه اعمال خود را با به بازی گرفتن باورها (ی بندگان به دین) برای رسیدن به صندلی سبز مجلس سیاه نخواهد کرد.

کد خبر 159670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha