به گزارش کردپرس، هوشیار اوزسوی، نماینده دیاربکر در پارلمان ترکیه و سخنگوی روابط خارجی حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) در اظهاراتی با اشاره به تحولات اخیر در شمال سوریه عنوان کرد: «هدف عملیات های نظامی ترکیه به سوریه مدیریت خودگردان کردها در شمال و شرق این کشور است. وضعیت اقتدار سیاسی ترکیه به مانند کشتی گم شده در طوفان های سهمگین دریا است. در حالی که روابط خود را با اتحادیه اروپا و دنیای عرب بر مبنای تهدید، باج گیری و فشار بنا کرده است در ارتباط با آمریکا و روسیه نیز به توپ پینگ پنگی تبدیل شده است که در میان مسکو و واشنگتن در رفت و آمد است. تلاش می کند تا با استفاده از تناقضات میان این دو قدرت در منطقه و امتیازدهی های مختلف به آنان با امتیازاتی که به دست می آورد در دهلیز تاریک خاورمیانه پیش برود».
اوزسوی در ادامه اظهارات خود با اشاره به روابط ترکیه و روسیه عنوان کرد: «روسیه به گرفتن انتقام سرنگونی بمب افکنش و قتل سفیرش در ترکیه ادامه می دهد. میان روابط ترکیه با ناتو و اتحادیه اروپا خنجری فرو برده و این خنجر را در هر فرصتی که به دست می آورد عمیق تر می کند. موازنه ها در ادلب به ضرر ترکیه در حال تغییر است. اگر روسیه تا کنون به ادلب مداخله نظامی انجام نداده است به خاطر محدودیت هایی است که از سوی آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا ایجاد شده است».
به نوشته روزنامه دیوار، اوزسوی با اشاره به افزایش تنش ها میان ترکیه و آمریکا در روزهای پیش رو خاطرنشان کرد: «شناسایی قتل عام ارامنه به تصویب سنای آمریکا رسید. این آغاز تنش ها است. یک دوران پرتنش را سپری می کنیم. مسئله سامانه دفاع موشکی S-400 و جنگنده های F-35 از یک طرف، مسئله سوریه و اشغال کردستان سوریه، تحقیق در خصوص اموال اردوغان خانواده اش و مسئله هالک بانک ترکیه از طرف دیگر. این تنش ها ابعاد بزرگ سیاست خارجی ترکیه را در روزهای پیش رو تعیین خواهد کرد».
وی در سخنان خود به مسئله کردها نیز پرداخته و گفت: «حقیقت عریان و ویران کننده ای که شما نمی خواهید آن را ببینید این است: در خاورمیانه یک مسئله 100 ساله کرد و کردستانی وجود دارد که حل نشده باقی مانده است. این واضح و آشکار است. شما خود را به ندیدن بزنید. مسئله کردها که با مداخله ترکیه در سوریه به طور کامل به یک موضوع جهانی تبدیل شده است دیگر یک مسئله چند بازیگری است که فاکتورهای بسیار زیادی در آن دخیل هستند. این مسئله ترکیه را نیز در برمی گیرد ولی از ترکیه هم فراتر می رود. ترکیه نمی تواند در ارتباط با مسئله کردهای داخل و خارج از مرزهای خود یک دیدگاه مثبت، با بصیرت و بدیعی مطرح کند. به عادت 100 ساله نادیده گرفتن باز می گردد. کسی که بتواند مسئله کردها را حل کند توسعه پیدا خواهد کرد. در غیر این صورت به زباله دان تاریخ و سیاست خواهد پیوست.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما