نگاهی به تاریخچه 10 دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه سقز و بانه

سرویس کردستان – چه افرادی و در چه شرایطی توانستند در حوزه سقز و بانه به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنند.

به گزارش کردپرس، حوزه انتخابی سقز و بانه دومین حوزه از لحاظ جمعیتی در استان کردستان است جمعیت این حوزه ۳۴۳ هزار و ۳۸۵ نفر است که از این تعداد ۲۳۷ هزار و ۹۶۰ نفر واجد رای دادن هستند.
عبدالله سوری اولین نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه بود که با ۷۳ درصد رای مردم وارد مجلس شورای اسلامی شد.
در دومین مجلس شورای اسلامی که انتخابات آن در فروردین سال ۶۳ برگزار شد مردم ۶۰ درصد آرای خود را به علی خرمتائی دارای مدرک افتاء دادند تا دومین نماینده خود را راهی خانه ملت کنند.
محمد علی پرتوی دارای مدرک فوق دیپلم سومین نماینده شهرستان‌های سقز و بانه بود که در فروردین سال ۶۷ توانست ۶۲ درصد کل آرای این حوزه را به دست آورد و خود را به عنوان نماینده این حوزه معرفی نماید.

اردیبهشت سال ۷۱ درصد انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی مردم این حوزه باردیگر به محمد علی پرتوی اعتماد کردند و ۶۶ درصد از ۱۰۵ هزار رای انداخته شده در صندوق‌های رای را به وی اختصاص دادند.

در انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی مردم این حوزه تصمیم به تغییر کاندیدا گرفتند و آرای خود را به نفع علی نعمت زاده دارای مدرک فوق لیسانس به داخل صندوق‌های رای انداختند و وی را به بهارستان فرستادند.

در انتخابات مجلس ششم خالد توکلی انتخاب شدند که پس از مدتها بحث و بررسی در شورای نگهبان سرانجام صلاحیت وی مورد تائید شورا قرار نگرفت و در انتخابات میان دوره‌ای مجلس ششم صلاح الدین علائی دارای مدرک دیپلم ادبی با کسب ۳۴ درصد کل آرا خود را به مجلس ششم رساند.

اسفند ماه سال ۸۲ در انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی فخرالدین حیدری دارای مدرک کارشناس پرستاری توانست ۳۳ درصد کل آرا را به دست آورد و بر صندلی سبز تکیه بزند.
فخرالدین حیدری متولد سال ۱۳۵۲ بار دیگر اعتماد مردم را در این حوزه انتخابی به دست آورد و برای دومین بار نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی شد.

محسن بیگلری ۳۷ ساله دارای مدرک فوق لیسانس منابع طبیعی در انتخابات سال ۹۰ توانست از سد رقیبان خود عبور کند و در نهمین مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند.

بیگلری بار دیگر در سال 94 توانست با کسب آرای قابل توجهی به عنوان نماینده حوزه انتخابی سقز و بانه در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور یابد.

محسن بیگلری نماینده فعلی حوزه انتخابی سقز و بانه برای سومین بار کاندید نمایندگی مجلس در دوره یازدهم شده است اگر بتواند آرای مردم را کسب کند رکورد شکنی کرده است . تاکنون در کردستان هیچ فردی نتوانسته سه بار پیاپی وارد مجلس شورای اسلامی شود.
معرفی آماری حوزه انتخابی سقز و بانه
سقز یکی از شهرهای استان کردستان است که در شمال غربی مرکز استان یعنی سنندج و در فاصله ۱۸۷ کیلومتری آن واقع شده است و از شمال به آذربایجان غربی و شهر بوکان،از غرب به بانه و از جنوب به مریوان واز شرق به دیواندره محدود می گردد.
شهرستان سقز دارای دو شهر سقز و صاحب و ۳۰۹ روستا که در ۴ بخش مرکزی / زیویه / سرشیو و امام قرار گرفته اند.
مساحت شهرستان سقز در حدود ۴۵۱۸ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۲۱۰ هزار و ۸۲۰ نفر می باشد که از این تعداد ۱۴۹ هزار و ۵۴۳ نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
شهرستان بانه در غرب کردستان واقع شده است مساحت این شهرستان برابر است با ۱۴۵۲ کیلومتر مربع که از جهت شمال به شهر سردشت، ازشمال غرب به شهر بوکان استان آذربایجان غربی و از سمت غرب به شهرستان پینجوین از استان سلیمانیه عراق محدود می شود.
همچنین از سمت شرق به شهرستان سقز و از سمت جنوب نیز حدود آن به شهرستان مریوان در استان کردستان ختم می گردد.
شهرستان بانه دارای ۴ بخش به نام‌های مرکزی، نمشیر، ننور، آلوت و چهار شهر به نام‌های بانه ، آرمرده، کانی سور و بوئین است این شهرستان ۱۳۲ هزار و ۵۶۵ نفر جمعیت دارد که از این میزان ۸۸ هزار و ۴۱۷ نفر بالای ۱۸ سال و واجد شرایط رای دادن هستند.

گزارش / هیوا محمدپور

کد خبر 160485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha