به گزارش خبرگزاری کُردپرس، فروشگاه های کوروش، هفت، جانبو، رفاه و .... این روزها به اندازه ای در شهر سنندج زیاد شده که در هر خیابان شعبه ای راه اندازی کرده اند. اجناسشان تخفیف خورده و مردم قیمت ها را می بینند و می خرند و در یک چشم به هم زدن سبد خریدشان پر می شود. این فروشگاه ها سوپر مارکت های کوچک را از دید پنهان کرده اند و دیگر کسی رغبت نمی کند به خرده فروشی ها برود و از مغازه دار درخواست کند که خود شخصا جنس را به دست او بدهد بلکه مردم تمایل دارند که خود شخصا اجناس را انتخاب و داخل سبدخریدشان قرار دهند.
یک سوپرمارکت دار در سنندج که درست در کنار یک فروشگاه زنجیره ای قرار گرفته است، به کُرد پرس می گوید: در گذشته تعداد مشتریانی که برای خریدهای خود به سوپرمارکت من مراجعه میکردند، بسیار بالا بود اما حدود یک سال است که این فروشگاه بزرگ در کنار مغازه من قرار گرفته و بازار ما را کساد کرده است. مردم تخفیف ها را می بینند و به آن مراجعه می کنند.
یکی از مشتریان یکی از فروشگاه های زنجیره ای سنندج اما نظر دیگری دارد. او معتقد است که به علت اینکه در فروشگاه ها همه کالاها در معرض دید و در دسترس قرار دارد، خرید بیشتری صورت می گیرد بنابراین با وضعیت اقتصادی امروز مردم همخوانی ندارد و مردم با توان مالی کم ترجیح می دهند به همان سوپرمارکت های کوچک محلی مراجعه کنند.
تخفیف های فریبنده فروشگاه های زنجیره ای شاید بسیاری را برای خرید به این فروشگاه ها بکشاند اما اگر قیمت ها با مغازه های خرده فروشی مقایسه شود متوجه خواهید شد که بسیاری از قیمت ها از قیمت اصلی بالاتر زده شده و سپس با تخفیف آن را به قیمتی حتی بالاتر از مغازه های خرده فروشی به فروش می رسانند که بسیار فریبنده است. برای بررسی میدانی این موضوع سری به یکی از فروشگاه های زنجیره ای زدم قیمت چند قلم کالا را به ذهنم سپردم و به بیرون آمدم. به چند سوپرمارکت و مغازه های خشکبار فروشی کوچک سر زدم و قیمت های فروشگاه مذکور را مقایسه کردم . در کمال ناباوری دیدم که حتی با وجود اینکه این اجناس در فروشگاه تخفیف خورده بودند قیمت تخفیفی شان هم از مغازه های دیگر بالاتر بود و چقدر به راحتی برای جذب مشتری مردم را فریب می دهند.
فارغ از این ماجرا، برخی از تخفیف هایی هم که در این فروشگاه ها می دهند در کالاهای بسیار محدودی، خلاصه میشود و در برخی موارد بسیار خارج از عرف است و تا سقف 50 درصد را شامل می شود. مردم هم با دیدن برندهایی که با عنوان تخفیفهای بالا به چشمشان میخورد، جذب این فروشگاهها می شوند و فکر می کنند که باید از آن کالاها حتما خرید کنند در حالی که ممکن است که احتیاجی به آن نداشته باشند که این مسئله هم با اوضاع اقتصادی کنونی همخوانی ندارد.
این فروشگاه ها به ویژه در این روزها که اوضاع اقتصادی مردم رو به راه نیست و بیشتر به دنبال کالاهای ارزانتر هستند باید از سوی سازمان صمت با نظارت جدیتری دنبال شوند تا منجر نشود با اعلام تخفیف های رویایی، جیب مردم را خالی کنند و از سوی دیگر بازار سوپرمارکت های کوچک را هم کساد کنند و انها را از بین ببرند.
نظر شما