به گزارش خبرگزاری کُردپرس، با نگاهی به آمار ازدواج و طلاق در طول دوره 10 ساله در استان کردستان، می توان دید که هر سال از آمار ازدواج این استان کاسته شده و به نوعی عدم تمایل جوانان به دلایل مختلف به ازدواج در این استان را نشان می دهد.
برای این آمارگیری از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه به مدت 9 ماه از سال 88 تا سال 98 در نظر گرفته شده است. در سال 88 تعداد ازدواج های ثبت شده در طول دوره 9 ماهه، 14 هزار و 915 مورد بوده است این در حالی است که این تعداد در 9 ماهه امسال به هشت هزار و 711 مورد کاهش پیدا کرده است. در مورد طلاق عکس این قضیه صدق می کند یعنی با وجود آنکه ازدواج ها کاهش پیدا کرده در کنار آن تعداد طلاق ها در این استان افزایش پیدا کرده است. به عنوان مثال در مقابل ثبت 14 هزار و 915 مورد ازدواج در سال 88، 2 هزار و 406 مورد طلاق به ثبت رسیده است اما در سال جاری با وجود 8 هزار و 711 مورد ازدواج، 2 هزار و 638 طلاق به ثبت رسیده است. این آمار نشان می دهد که علاوه بر زنگ خطر افزایش طلاق، زنگ هشدار تجرد گرایی در این استان هم به صدا درآمده است همانگونه که دکتر خانی جامعه شناس کردستانی هم در گفت و گو با خبرنگار کُردپرس از این موضوع ابراز نگرانی کرده و آن را بحرانی تر از افزایش طلاق در کردستان عنوان کرد. او می گوید: مساله طلاق در کردستان آنگونه که در رسانه ها اعلام می شود حاد نیست بلکه آنچه امروز در استان باید بیشتر مورد توجه قرا گیرد کاهش تمایل جوانان به ازدواج و گرایش به تجرد گرایی است.
تجردگرایی؛ زمینه ساز بروز مشکلات روحی
روانشناسان معتقدند که تجردگرایی زمینه ساز بروز مشکلات روحی بسیاری از جمله افسردگی است. طبق تحقیقات به عمل آمده به نقل از روزنامه آرمان، بسیاری از مجردان که سن بالایی نیز دارند، به افسردگی مبتلا می شوند، چرا که همدم و هم صحبت یکی از نیازهای ضروری فرد به خصوص در سنین بالا است. از این رو افرادی که در رده های سنی بالای 40 سال هنوز مجرد هستند، در بیشتر موارد به افسردگی یا انزوا طلبی مبتلا می شوند که این خود زمینه ساز بروز مشکلات دیگر در فرد می شود. یکی دیگر از پیامدهای کاهش آمار ازدواج تاثیر آن بر ساختار جمعیتی یا به عبارتی باروری است، چرا که در سایه افزایش تجردگرایی به مرور زمان با کاهش نیروی کار و جمعیت فعال در جامعه مواجه خواهیم شد، به گونه ای که طی سال های آتی شاهد سالخوردگی و پیری جمعیت خواهیم بود. از بین رفتن امنیت روانی و اجتماعی در جامعه و میان افراد را هم می توان از دیگر پیامدهای منفی افزایش آمار مجردان قطعی در جامعه دانست، چرا که به هنگام افزایش تجردگرایی در جامعه از افراد برای تامین نیازهای خود وارد حریم خصوصی افراد می شوند، به گونه ای که در سایه بالا رفتن آمار تجردگرایی شاهد افزایش آمار تجاوز خواهیم بود. برقراری روابط فرا زناشویی نیز یکی دیگر از پیامدهای منفی تجردگرایی در جامعه محسوب می شود، چرا که در سایه افزایش افراد مجرد در جامعه بهطور حتم افراد به روابط فرازناشویی روی می آورند که این خود میتواند منجر به افزایش آمار ازدواج سفید در جامعه شود.
با توجه به بالابودن نرخ بیکاری و تورم در استان کردستان به نظر می رسد این مسئله در کاهش تمایل جوانان به ازدواج بی تاثیر نبوده از اینرو جامعهشناسان بر این باور هستند که تسهیل در شرایط اقتصادی مردم جامعه نقش تاثیرگذاری در افزایش آمار ازدواج به دنبال دارد. و باید مسئولان کردستان این مسئله را در نظر بگیرند و زنگ خطر تجردگرایی را در استان جدی بگیرند.
نظر شما