ستاد بحران شهرستان مهاباد همیشه عقب تر از بحران!

سرویس آذربایجان غربی- معاون توسعه و برنامه‌ ریزی فرمانداری مهاباد از مشاهده نقص های زیادی در بخش مدیریت بحران حوادث طبیعی و غیرطبیعی شهرستان خبر می دهد و می گوید: «نیاز است یک برنامه مسنجم برای مقابله با مواقع بحران و آگاهی همه مسوولان در نظر گرفته شود». این در حالی است که فروردین ماه وعده تهیه «نقشه مخاطرات و نقاط بحرانی مهاباد» در ستاد بحران شهرستان داده شده بود، اما با نزدیک شدن به فصل بحران باز هم ستاد بحران شهرستان عقب ماند.

به گزارش کردپرس، اوایل سال جاری مقرر شده بود، نقشه مخاطرات و نقاط بحرانی مهاباد هر چند با تاخیر برای ساماندهی و آمادگی در مقابل حوادث طبیعی و غیرطبیعی با همکاری شهرداری تدوین شود. نقشه ایی که قرار بود در آن سازه‌های بحرانی که فرسوده‌اند، مکان های استقرار موقت در بحران و نقاط حادثه خیز جهت شناسایی و ساماندهی قبل از وقوع حوادث مشخص و نسبت به رفع آنها اقدام لازم انجام شود.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد هم در خصوص تدوین این نقشه گفته بود:«شهرداری برای تهیه این نقشه در سال‌های گذشته کوتاهی کرده است اما کارشناسان شهرداری مهاباد توانایی تهیه نقشه پیش فرض را داشته و نباید منتظر مدیران استانداری برای اقدام و تهیه این نقشه باشند».

اکنون با گذشت ٧ ماه، معاون توسعه و برنامه‌ ریزی فرمانداری مهاباد در جلسه پدافند غیر عامل این شهرستان می گوید: «در بخش مدیریت بحران حوادث طبیعی و غیرطبیعی در شهرستان نقص های زیادی مشاهده شده که نیاز است یک برنامه مسنجم برای مقابله با مواقع بحران و آگاهی همه مسوولان در نظر گرفته شود».

خشایار صنعتی اضافه می کند: «در حوزه پدافند غیرعامل باید با آسیب شناسی، شناسایی نقاط قوت و ضعف، ارایه راهکارهایی عملیاتی و برنامه ریزی از آمادگی لازم برای مقابله با هرگونه بحران احتمالی برخوردار باشیم».

او ادامه می دهد: «ساماندهی وضعیت راه های ارتباطی قبل از شروع فصل بارش، مقاوم سازی مکان های عمومی فرسوده برای مقابله با سیل و زلزله توسط شهرداری و نظام مهندسی، مکان یابی نقاط پرحادثه و همچنین استقرار شهروندان در لحظات بحرانی از دیگر برنامه های پیش بینی شده است که باید برای آنها اقدامات لازم انجام شود».

مشخص نیست سرنوشت نقشه مخاطرات و نقاط بحرانی مهاباد که ستاد بحران در فروردین ماه وعده اش را داده بود، چه شد، که همچنان ستاد بحران مهاباد در پی مکان یابی نقاط پرحادثه و مقاوم سازی مکان های عمومی فرسوده است؟ آیا این پیش بینی ها و تصمیمات اخیر ستاد بحران بر مبنای نقشه تهیه شده، صورت می گیرد؟

پیشتر هم خبرگزاری کردپرس، در گزارشی جامع با عنوان (مدیریت بحران فراموش شده در مهاباد؛ شهر در خطر است!) نسبت به وضعیت شهر هشدار داده و نوشته بود: شهر مهاباد و تجربه مدیریت اجرایی شهری و ستاد بحران آن، در بیشتر موارد نشان داده که برنامه و طرح جامعی در برخورد با مواقع بحرانی ندارند. شهر نقاط بحرانی فراوانی دارد اما هر بار ستاد بحران در این شهر، بعد از بحران تشکیل می شود و مسئولان سعی دارند بحران را مدیریت کنند به جای آنکه قبل از وقوع بحران در مدیریت و رفع آن بکوشند.

در این گزارش، کردپرس به عدم لایروبی رودخانه‌ها، عدم احیای قنوات شهر، قرار گیری تنها بیمارستان مهاباد روی قنات و خطر ریزش آن، مکان یابی نادرست تیم امداد و پست 132 فشار قوی توانیر در مسیر سیلاب، فرسودگی تجهیزات آتش نشانی مهاباد، نبود ایمنی مدارس، بیمارستان، مراکز درمانی، تالارهای پذیرانی، پاساژهای تجاری تاناکورا و ... پرداخت اما گوش کسی بدهکار نبود!

اکنون با گذشت ٧ ماه، باز هم خبر از نقص های فراوان طبیعی و غیرطبیعی در شهرستان است و مسئولان تازه از یک برنامه منسجم برای مقابله با مواقع بحران و آگاهی مسئولان خبر می دهند. الان که دیگر فصل عمرانی در حال تمام شدن است و سرما و بارش و سیلاب در راه است؟!

معاون فرماندار مهاباد در این باره حتی به نقش رسانه ها در مواجهه با بحران های احتمالی هم اشاره کرده و «از مسئولان درخواست کرده تا با آگاه سازی و اطلاع رسانی به موقع و راستی آزمایی امنیت روانی در سطح جامعه برقرار کنند». اما امنیت روانی زمانی برقرار می شود که برنامه ایی منسجم و جامع برای مقابله با بحران در زمان درست وجود داشته باشد نه با نزدیک شدن به فصل بحران... .

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 19051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha