به گزارش کرد پرس به نقل از ایرنا، سردار سرلشکر باقری در پایان دومین سفر رسمی خود به پاکستان که چهار روز طول کشید و عصر دیروز جمعه پایان یافت در شهر کراچی و در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشور پاکستان برابر نظر مقام معظم رهبری در جهان اسلام و همچنین به لحاظ مرزهای طولانی دو کشور و علایق میان دو ملت در نگاه جمهوری اسلامی ایران و در نگاه نیروهای مسلح ایران جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: ما در دیدار اخیر و دیدارهای پیش از آن در خصوص ضرورت تامین بهتر امنیت برای مرزهای مشترک تفاهم و توافق کرده ایم و خوشبختانه طی سالهای اخیر تلاش چشمگیری از سوی هر دو همسایه برای ایجاد موانع مرزی، کنترل عبور و مرور، کنترل قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و مقابله با سایر عوامل ناامن کننده در مرزها انجام شده و امروز خوشبختانه مرز مشترک دو کشور نسبت به گذشته بسیار امنتر است و درحال قرار گرفتن جزو مرزهای روبه ایدهآل ایران است.
عضویت ایران در سازمان شانگهای زمینه ساز تقویت ارتباط با سایر کشورهای عضو
سردار باقری گفت: در جریان دیدار با «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان که وزیران دفاع و امورخارجه این کشور نیز حضور داشتند، توانستیم دیدگاههای خود درخصوص بسیاری از موضوعات دوجانبه، تحولات منطقهای از جمله افغانستان را به اشتراک بگذاریم.
رئیس هیات بلندپایه نظامی ایران با اشاره به اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات با همسایگان، اظهارداشت: با عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای قطعا ارتباط ایران با پاکستان و سایر کشورهای عضو شانگهای تقویت اساسیتری پیدا خواهد کرد.
حرکت مرزهای مشترک به سمت امنیت کامل
سردار باقری با اشاره به دیدارهای خود با مقامات ارشد سیاسی - نظامی پاکستان و جمع بندی رایزنیها و توافقات صورت گرفته، خاطرنشان کرد: در این سفر در مورد تداوم اقدامات برای امنیت مرز، تکمیل کارهای در حال انجام و بخش باقیمانده آن تفاهمات صورت گرفت که به موجب آنها ما امروز رزمایشهای همزمان در دو سوی مرز و قرارگاههای مشترک در منطقه مرزی میرجاوه داریم و در کنار آن خطوط ارتباط همزمان و لحظهای میان دو همسایه برقرار است.
وی افزود: هماهنگی بین ایران و پاکستان در صورت بروز هر اتفاقی در مرز بلافاصله صورت می گیرد و خوشبختانه مرزهای مشترک ما به سمت امنیت کامل در حال حرکت است که این یکی از زمینههای مهم بحث ما با همتایان پاکستانی بود.
سردارباقری:ایران وپاکستان برای برگزاری رزمایش مشترک دریایی توافق کردند
مشکلات افغانستان و تاثیرات خروج فرار گونه آمریکا
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، تصریح کرد: از جمله موضوعات دیگری که در این ایام فوق العاده حائز اهمیت دارد مسئله افغانستان است که با خروج غیرمسئولانه و فرار گونه آمریکاییها از افغانستان و خلاء قدرتی که به وجود آمد مشکلات فراوانی در افغانستان ممکن است، رخ بدهد.
سردار باقری گفت: مسائل اقتصادی افغانستان، سیل آوارگان و ناامنی ها و مشکلاتی جدی که گروه تروریستی داعش می تواند، ایجاد کند هم بر کشور ما و هم بر کشور پاکستان تاثیرگذار است.
وی اظهار داشت: درباره افغانستان با مقامات نظامی و سیاسی پاکستان به طور مفصل صحبت و تاکید شد که بایستی یک نظام پایدار با مشارکت همه در افغانستان شکل بگیرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این مورد هم با مقامات نظامی و سیاسی پاکستان اشتراک نظر کامل وجود داشت و قرار شد که دو کشور در بخش نظامی نیز با هم مشورتها را ادامه دهند.
تعمیق مناسبات نظامی و برگزاری رزمایشهای دریایی میان ایران و پاکستان در آینده
سردار باقری همکاریهای نظامی ایران و پاکستان را سومین موضوعی دانست که هیات ایران در این سفر آن را دنبال کرد و افزود: ما از گذشته همکاریهای آموزشی با یکدیگر داشته ایم و ناوهای نیروهای دریایی دو کشور از بنادر یکدیگر بازدید میکنند.
وی تصریح کرد: در این سفر توافقات خوبی به عمل آمد از جمله اینکه ما در آینده چه در آبهای پاکستان و چه در آبهای جنوب جمهوری اسلامی ایران رزمایش های مشترک دریایی برگزار کنیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران همچنین از حضور ناوهای پاکستان در رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین که از دو سال پیش آغار شده است، خبر داد.
وی گفت: مسابقات نظامی بین دو نیروی مسلح توسعه پیدا میکند، در مقطع زمانی فعلی خلبانان ایران در پاکستان آموزش میبینند و متقابلاً آموزش ضدتروریسم نیز در کشورما برگزار میشود و در مراحل بعدی آموزش های مختلف بین دو کشور اتفاق خواهد افتاد.
سردار باقری که در اسلامآباد از برخی مراکز تولید صنایع دفاعی و نظامی پاکستان در حوزه دریایی و هوایی بازدید کرده بود، افزود: در بازدید از صنایع نظامی پاکستان در بخش هواپیماسازی و تانک سازی توافق شد تا تجربیات را با یکدیگر مبادله کنیم.
بهبود همکاریهای اطلاعاتی برای مقابله با تروریسم
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در خصوص روابط اطلاعاتی، آموزش های اطلاعاتی و تبادل اطلاعات همکاری خوبی تا الان میان ایران و پاکستان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سازوکاری برای توسعه روابط اطلاعاتی گذارده شد مبنی بر اینکه در رفت و آمد مسئولان اطلاعاتی نیروهای مسلح دو کشور این همکاری تعمیق بخشیده شده و انتظار میرود تأثیر اساسی بر مقابله با تروریسم در هر دو سوی مرز خواهد داشت.
قدردانی سردار باقری از میزبانی و برخورد گرم پاکستان
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: آنچه که میتوانم در جمعبندی این سفر اعلام کنم، برخورد میزبان عزیز پاکستان با مهمانان ایرانی بسیار گرم و صمیمانه بود و ما از آن قدردانی میکنیم.
سردار باقری تصریح کرد: در طول دیدار و رایزنیها مشخص شد که تقریباً در تمام موضوعات اشتراک نظر داشتیم و هیچ گونه اختلافی را مشاهده نکردیم.
براساس این گزارش، سفر ۴ روزه سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری و اعضای هیات همراه به شهرهای اسلامآباد و کراچی پاکسـتان روز جمعه به پایان رسید.
اعضای هیات بلندپایه نظامی ایران با حضور در آرامگاه «محمدعلی جناح» معروف به قائد اعظم بنیانگذار فقید پاکستان به ایشان ادای احترام کردند سپس هیات ایرانی برای بازدید از ناوگان نیروی دریایی پاکستان به بندر کراچی رفت.
دومین سفر سردار محمد باقری به پاکستان به دلیل روند رو به رشد مناسبات دفاعی، امنیتی و نظامی میان دو کشور همسایه و برادر طی چند سال اخیر بسیار حائز اهمیت تلقی میشود.
این بازدید بیانگر اراده قوی و مشترک مقامهای نظامی ایران و پاکستان برای هم افزایی بیشتر در مسیر تقویت همکاریهای دوجانبه، کمک به ثبات منطقهای از جمله دیدگاه مشترک برای صلح در افغانستان، رایزنی درباره مسائل جهان اسلام، عزم مشترک برای نبرد با تروریسم و مقابله با عوامل ناامنی در منطقه است.
ژنرال "قمر جاوید باجوا" فرمانده فعلی ارتش پاکستان به ترتیب در اواسط آبانماه ۹۶ و اواخر آبان ۹۸ دو سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران انجام داد و با مقامهای سیاسی و نظامی ایران دیدار کرد.
نظر شما