کرد پرس- دنیای عرفان عرصه هنرمندی عرفا و هنرمندان و شعرای بزرگی است که همه یا تبار کردی دارند یا شاگرد استادان کرد، تا کنون ملتی پیدا نشده که بتواند در این میدان قد علم کند و ادعای رقابت داشته باشد الا اینکه همه دنبال استادی از نژاد کرد بوده اند تا در محضرش هنر عرفانی یاد گرفته و یا با راهنمایی هایش طی طریق و سلوک کنند.
اشعار نغز و مملو از فن و عشق عرفانی، عرفای نامدار دو حوزه علم و عرفان، ریتم های مملو از نظم و حس موسیقی عرفانی، شعرای عاشق پیشه، استادان خالق بنیادهای فنی نوین موسیقی عرفانی و ... همه یا کرد و یا شاگرد استادان این قوم بوده اند.
هر کس مخالف این افتخارات است و آن را ادعای بی پایه و اساس می داند محبت فرموده یا شبی در تکیه و خانقاهای کردستانات بنشیند و حس و احوالش را با سایرین مقایسه کند یا استادی غیر کرد را معرفی کند یا ریتمی غیر کردی را بنمایاند و یا اثری متفاوت از خود ارائه دهد تا ما هم سر جای خود نشسته و دست از ادعا برداریم.
شیوخ نامدار و پاک طالبانی، سراج الدینی، سوله ای، کسنزانی و ... علاوه بر ارشاد مردم برای تزکیه نفس مراکز آموزش علوم دینی و غیر دینی در کنار تکایا و خانقاهای خود برپا کرده و با دعوت از استادان بزرگ اقدام به تدریس میکردند که یکی از این مدارس که اعتباری ویژه در دنیا داشته و تربیت شدگانش کوی سقبت را از همه ربوده اند مدرسه بیاره است و یکی از رشته های تدریس شده در این مرکز موسیقی است.
انقلاب اسلامی ملت ایران به علت ماهیت دینی بستری مناسب برای رشد و تعالی دانش تئوریک و عملی هنرهای عرفانی فراهم ساخت که سبب افزایش کیفیت دانش و کمیت اساتید شد، یکی از نمادهای فضای بعد از انقلاب ظهور استادانی بود که ترس از نابودی راه و آثار استادانی چون خلیفه میرزاآغا، سید شمس الدین سید زاهدی و خلیف کریم صفوتی را از بین برد.
در این 43 سال گذشته هر ساله مراسمات و جشنواره های بزرگی در راستای هنرنمایی موسیقی عرفانی و تجلیل از نامداران این عرصه در داخل و خارج ایران برگزار شده که اساتید کرد موفق به کسب عناوین برتر شده اند که برای اثبات این ادعا استناد می شود به مراسم برگزاری هشتمین جشنواره تکنوازان ساز دف در جشن های میلاد پیامبر اکرم (ص) در فرهنگسرای بهمن تهران.
این جشنواره در روز دوم آبان ماه امسال و با حضور استادان منصور مرادی از پرچمداران آموزش دف، دکتر سید بهاءالدین حسینی از نامداران موسیقی عرفانی و سید علاءالدین یاسینی رونق بخش محافل عرفانی برگزار می شود.
این روند باید همچنان ادامه یابد تا در عرصه موسیقی عرفانی دنیا همچنان در تصرف کردهای ایرانی و افتخارش همچنان نصیب ایران شود.
نظر شما