به گزارش خبرنگار کردپرس، جلیل جباری ظهر امروز سه شنبه چهارم آبان ماه، در جلسه شورای اسلامی شهر مهاباد افزود: طبق ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه، مالکان بناهای تاریخی موظف به تامین اعتبار برای مرمت و نگهداری از این بناها هستند و مسئولیت هرگونه سوءنگهداری از آنها برعهده مالکان است.
جباری بیان کرد: مالکان بناهای تاریخی مکلف هستند که آثار تاریخی را که در اختیار دارند بازسازی و احیا کنند و در صورت عدم بازسازی میراث فرهنگی استان میتواند به صورت قهری وارد موضوع شود و قطعاً این مورد در برنامه کار قرار دارد.
او با اشاره به مساجد تاریخی در استان و شهرستان مهاباد گفت: متولی این مساجد اداره اوقاف است و این اداره موظف است نسبت به بازسازی مسجد جامع مهاباد اقدام کند.
جباری ادامه داد: بازسازی ابنیه های تاریخی با مشارکت شهرداری، مالکان و میراث فرهنگی باید صورت بگیرد، در این خصوص اثر تاریخی فقرقا و برده کنته در اولویت هستند و به زودی نیز تپه باستانی شایگان در مهاباد تعیین حریم خواهد شد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان با اشاره به کمبود یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: حفاران غیر مجاز در منطقه افزایش یافته اند با این حال با همکاری نیروی انتظامی اقدامات مطلوبی در راستای برخورد با حفاران غیر مجاز انجام شده است. همچنین ۷۰ تابلو در بخش گردشگری و معرفی آثار جهانی و ملی در سطح استان نصب شده است.
ضریب اشغال تخت در آذربایجان غربی به ٢٠ درصد کاهش یافت
جباری در خصوص حوزه گردشگری نیز تصریح کرد: تا قبل از بهمن ۹۸ ضریب اشغال تخت ها به ۷۰ درصد رسیده بود که تحولی مطلوب در حوزه گردشگری به شمار می آمد اما متاسفانه با شیوع کرونا این ضریب به ٢٠ درصد کاهش یافت.
او تاکید کرد: یکی از محورهای کاری اداره کل، توسعه سفرهای ارزان قیمت، توسعه گردشگری سلامت، دفاع مقدس و طبیعی که استاندار آذربایجان غربی نیز بر آن تاکید کرده است.
عدم همکاری سایر ارگانها در تهیه و تدوین برنامه جامع گردشگری استان
جباری با اشاره به اینکه حوزه گردشگری استان احتیاج به تغییر نگرش دارد، گفت: ضروری است که برنامه جامع گردشگری در استان و شهرستان ها تدوین شود اما متاسفانه عدم همکاری سایر ارگانها در تهیه و تدوین برنامه جامع گردشگری، میراث فرهنگی استان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
او ادامه داد: تهیه برنامه جامع توسعه گردشگری استان از سال گذشته آغاز شده و برای تهیه آن تا کنون ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شد.
اتاق فکر گردشگری مهاباد راه اندازی شود
جباری با بیان اینکه باید برنامه عملیاتی گردشگری در حوزه هر شهرستان تهیه شود، تاکید کرد: در تمامی ۷ پهنه سند آمایش سرزمین استان، اولویت مناطق گردشگری و جاذبه های توریستی تعریف شده است لذا همه دستگاههای اجرایی باید پروژههای خود را بر اساس آن طراحی و تدوین کند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ادامه داد: در شهرستان مهاباد باید اتاق فکر گردشگری و کمیتههای مشترک در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی شکل بگیرد ضروری است ظرفیتهای گردشگری این شهرستان به صورت کامل و جامع تهیه شود تا بتوانیم این پتانسیل ها را جهت معرفی به سرمایهگذاران قرار دهیم.
کاروانسرای سیمون مهاباد قربانی کمبود اعتبارات
او به کمبود اعتبار در حوزه میراث فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: کاروانسرای سیمون مهابادمتاسفانه علیرغم بارها اعلام آمادگی هنوز ساماندهی نشده و اقدامی برای احیا و جداره سازی آن انجام نگرفته است. در حالی که این کاروانسرا از اهمیت تاریخی برخوردار است و میتواند به محلی برای نمایش آثار هنری هنرمندان صنایع دستی هم تبدیل شود اما به دلیل کمبود اعتبار تاکنون احیای این کاروانسرای تاریخی نادیده مانده است.
جباری با اشاره به پیگیری احداث بازارچه صنایع دستی در مهاباد گفت: این موضوع باید توسط شهرداری مهاباد پیگیری شود و مکان مناسب برای نمایش آثار هنرمندان برقرار شود.
نایب رییس شورای اسلامی شهر مهاباد هم در این جلسه گفت: اجرای برنامه ها و آیین های فرهنگی با بهتر شدن شرایط مقابله با کرونا تقویت شده و ساماندهی اماکن گردشگری از جمله کاروانسرای "سیمون"، غار آبی سهولان، تالاب کانی برازان و سایر اماکن گردشگرپذیر باید در دستور کار قرار گیرد.
آرش شهابی اضافه کرد: مطالعات تعیین حریم اماکن تاریخی از جمله تپه های "تابانی" و "شایگان" برای جلوگیری از تخریب و تصرف آن در حال انجام بوده و نیاز است مراحل تعیین حریم آن در اسرع وقت به اتمام برسد.
او تاکید کرد: ساماندهی قنات های داخل شهر، بازسازی بافت تاریخی درون شهری، اعداث سایت موزه تپه باستانی شایگان، احداث موزه مهاباد باید بررسی شوند.
در ادامه این جلسه هنرمندانه صنایع دستی از نیمه تعطیل شدن کارگاههای صنایع دستی در مهاباد به دلیل شرایط کرونا خبر دادند. آنها همچنین از مشکلات بیمه هنرمندان صنایع دستی و سود بالای ۱۸ درصدی تسهیلات هنرمندان این بخش انتقاد کردند.
نظر شما