وی ادامه داد: در سوی دیگر رابطه احزاب حاکم با احزاب اپوزسیون در داخل ترکیه رو به وخامت است و همچنین رابطه ترکیه با آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا هم به سردی گراییده است، همه این اتفاقات منجر شده تا اردوغان دست به اظهارات جدیدش بزند.
وی افزود: بخش دیگر قضیه به تقابل دولت با حزب دموکراتیک خلقها برمیگردد که حد نصاب رای در ترکیه را شکسته و امروز به دردسری برای اردوغان تبدیل شده است. اردوغان سعی داشت از طریق احزاب کُرد به رای در ترکیه برسد و برای این کار از آقای بارزانی هم کمک گرفت اما در نتیجه تحت تاثیر دولت باغچلی و حزب ملیگرای ترکیه قرار گرفت و بر سیاستهای تقابلگرایانه خود ادامه داد.
این سیاستمدار کُرد سوری با اشاره به اشتباه صلاح الدین دمیرتاش رییس مشترک سابق و زندانی حزب دموکراتیک خلقها در ائتلاف نکردن با حزب عدالت و توسعه، گفت: صلاحالدین دمیرتاش مرتکب اشتباه بزرگی شد و هم به حرکت کُردها در ترکیه ضربه زد و هم کُردهای سوریه را به خطر انداخت.
وی تصریح کرد: اگر دمیرتاش با اردوغان به توافق میرسید، دستاوردهایی را برای کُردها به ارمغان می آورد چرا که اردوغان انسان معاملهگری است و بدنبال تثبیت جایگاه خود است.
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی سیاست را خوب بلد باشد و از جنبههای مختلف به قضایا بنگرد، میتواند وضعیت مردمش را بر اساس منافعشان تنظیم کند، اما شوربختانه دمیرتاش مرتکب اشتباه شد و هم کُردهای ترکیه و هم کُردهای سوریه را به خطر انداخت.
وی افزود: این اشتباه دمیرتاش و هم حزبیهایش بهانه دست اردوغان داد تا با دولت باغچلی هم پیمان شود. شرط باغچلی برای ائتلاف با اردوغان این بود که پیش از همه حرکت کُردها را چه در عراق و چه در سوریه و چه در داخل ترکیه از بین ببرد.
صالح نسعان گفت: همه این موارد دست به دست همدیگر داده تا اردوغان دست به چنین رفتارهایی بزند هر چند که امروز دیگر جایگاهش متزلزل شده و امکان اینکه پس از زمین خوردن دوباره بلند شود، وجود ندارد.
این نویسنده کُرد تصریح کرد: احتمال اینکه اردوغان بتواند حمله جدیدی علیه کُردستان سوریه شروع کند کم است اما براساس تحلیلها این احتمال وجود دارد که اردوغان بخواهد حملهای به تل رفعت آغاز کند، هر چند که با وجود نیروهای روسی و ایرانی و دولت سوریه قدری مسئله مشکل میشود و آنها هم با حمله ترکیه موافق نیستند.
نظر شما