به گزار کرد پرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جهانبخش یوسفی گفت: ۵۲ مادر باردار به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان در یک ماه گذشته بستری شدند که ۹۷ درصد آنها واکسن کرونا را تزریق نکرده بودند.
وی با بیان اینکه با وجود اطلاعرسانی قبلی و تاکید بر لزوم واکسیناسیون مادران باردار (بعد از 3 ماهه اول حاملگی)، اظهار کرد: تزریق واکسن کرونا هم برای مادر و هم جنین بی خطر است ولی با این حال همچنان استقبال مادران باردار از این واکسن بسیار کم است.
رئیس مرکز بهداشت سنندج افزود: تاکنون ۸۵۰ نفر، حدود ۲۵ درصد مادران باردار جهت تزریق واکسن مراجعه کرده اند که با توجه به اینکه شدت بیماری در مادران باردار بیشتر است لذا تاکید می شود همه مادران باردار واجد شرایط (۱۸ سال سن و سن حاملگی ۱۲ هفته) هر چه سریعتر برای حفظ سلامت مادر و جنین نسبت به تزریق واکسن کرونا در همه مراکز دولتی اقدام کنند.
یوسفی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون نقش اصلی در کنترل بیماری کووید ۱۹ دارد، ادامه داد: زنان باردار نیز جزو گروههای پرخطر ابتلا به این بیماری محسوب میشوند و اگر مادر بارداری به کرونا مبتلا شد، حداقل باید یک ماه بعد از بهبودی و از بین رفتن علایم بیماری، برای تزریق واکسن اقدام کند.
وی یادآور شد: هر ویروسی در بدن باعث التهاب شود، می تواند مادر باردار را مستعد زایمان زود رس، کاهش رشد جنین یا حتی سقط جنین کند که با توجه به مخاطرات بیماری کرونا برای زنان باردار، این گروه باید به فکر سلامت خود و جنین شان باشند.
نظر شما