به گزارش خبرنگار کردپرس، فرماندار ویژه مهاباد در حاشیه بازدید از کارخانه سورتینگ دماوند مهاباد گفت: یکی از راه های حمایت از محصولات کشاورزی به ویژه در بخش تولیدات سیب حمایت از راه اندازی صنایع پایین دستی و واحدهای سورتینگ است.
عارف خدرلو با اشاره به نامگذاری شعار سال مبنی بر حمایت از تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها گفت: در همین راستا بحث سورتینگ و بازاریابی برای فروش و عرضه بهتر محصولات کشاورزی شهرستان مورد حمایت نهادهای دولتی قرار دارد.
او اضافه کرد: هم اکنون کارخانه سورتنیگ مهاباد با اشغالزایی 35 نفر روزانه بیش از 50 تن سیب را برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی جداسازی و بسته بندی می کند و روند فروش و درآمد زایی را برای کشاورزان هموارتر کرده است.
در این بازدید مدیر جهاد کشاورزی مهاباد نیز اظهار کرد: نخستین واحد صنعتی سورتینگ و بسته بندی میوه از جمله سیب توسط بخش خصوصی با اشغالزایی ۳۵ نفر و ظرفیت روزانه بیش از ۵۰ تن سیب در راستای عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای داخلی و خارج و حمایت از صنایع پایین دستی در مهاباد راه اندازی شده است.
جعفر ایمانیان با بیان اینکه مهاباد با ٤ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات سیب بارور از شهرستانهای مهم آذربایجان غربی در زمینه تولید سیب به شمار میرود افزود: سورتینگ و بسته بندی یکی از مهمترین مشکلات صادرات سیب استان به شمار میرود که پیش بینی میشود با راه اندازی این واحد بخشی از موانع صادراتی سیب مهاباد حل شود.
او اضافه کرد: امسال ۱۴۰ هزار تن سیب تولیدی مهاباد در سردخانههای این شهرستان دپو شده که بخشی از سیبها توسط این واحد سورتینگ، بسته بندی و به بازارهای خارجی و داخلی صادر میشود.
ایمانیان با اشاره به فعالیت ۲۵ واحد سردخانهای در مهاباد، گفت: در کنار ایجاد واحد سورتینگ و بسته بندی شرایط صادرات سیب نیز امسال تسهیل شده امیدواریم با فراهم کردن زیرساختهای صنایع فرآوری شاهد رونق اقتصادی در بخش سیب استان و مهاباد باشیم.
در ادامه مدیر کارخانه سورتینگ مهاباد هم گفت: در این واحد سیبهای خریداری شده بسته به درخواست و نیاز مشتریان و در ازای دریافت حق العمل سورت خواهد شد.
پورمند با بیان اینکه این واحد ظرفیت سورتینگ روزانه 150 تُن محصول را دارد، اضافه کرد: محصولات سورت شده به کشورهای مختلف از جمله روسیه، هندوستان، ازبکستان و عراق صادر میشود.
امسال بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تن سیب در سطح استان تولید شده که از این مقدار بیش از ۳۵۰ هزار تن به علت تغییر شرایط آب و هوایی و گرم شدن دما ریزش کرده و به سیب صنعتی تبدیل شدند.
نظر شما