به گزارش کردپرس مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه در این زمینه عنوان کرد: مرزهای مبادلاتی تنها مختص استانها نیستند و یک ظرفیت و پتانسیل ملی محسوب میشوند.
وی افزود: به عنوان نمونه در شرایط بحران جهانی کرونا، شاهد کاهش صادرات در اغلب کشورهای دنیا هستیم و در ایران نیز صادرات شش ماهه اول سال ۹۹ یک روند کاهشی را نشان می دهد ولی در همین فاصله زمانی آمار صادرات کرمانشاه مثبت بوده است.
باباخانی گفت: این نشانگر اهمیت بسیار بالای مرزهای استان کرمانشاه برای کشور در این شرایط دشوار تحریم و بحران کرونا است.
وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه عملکرد و آمارهای صادراتی، مرزهای کرمانشاه، ملی محسوب میشوند ولی در حوزه اعتبارات، هزینهها، راهبری و ساماندهی، استانی قلمداد می شوند و این نگاه موجب مشکلاتی در مرزهای استان شده است.
مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: روزانه صدها کامیون حامل کالا از سراسر ایران راهی مرزهای صادراتی کرمانشاه میشوند و این حجم بالا از تردد موجب خرابی زیرساخت های جاده ای استان می شود ولی متاسفانه کرمانشاه هیچ کمک ویژه ای برای ترمیم این آسیب ها دریافت نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه مرزها مستلزم تغییر نگاه در سطح ملی است در ادامه گفت: مدیران ملی انتظار دارند مرزها با توان و امکانات استانی اداره شوند در حالیکه باید متناسب با این سطح گسترده از خدمات مبادلاتی، بودجه و اعتبار ملی مناسب هم برای توسعه آن اختصاص یابد.
باباخانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حوزه ادارای هم باید نگاه ملی به مرزها داشته باشیم؛ عنوان کرد: به عنوان نمونه در شرایطی فعلی تاوان عدم ساماندهی حوزه صادرات میوه و تره بار را استان های مرزی باید بپردازند. در حالی که حل این موضوع نیازمند یک هماهنگی در سطح ملی است.
مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: همچنین در حوزه مبادلات مرزی مشکلاتی با طرف عراقی به وجود میآید که برای رفع آن ها نیازمند رایزنی وزارت خارجه هستیم که انتظار میرود به عنوان یک اولویت در دیپلماسی اقتصادی دنبال شود.
نظر شما