به گزارش کردپرس، با گذشت 5 سال از کشته شدن بنیامین بایرام کودک 6 ساله کُرد اهل جزیر شرناخ، و اعتراض خانواده او به حکم برائت قاتل بنیامین، دادگاه ترکیه هنوز به این اعتراض توجهی نکرده است و قاتل آزادانه در حال زندگی است.
در 7 ژوئن 2016 بایرام هنوز 6 ساله بود که وقتی در کوچه بازی می کرد توسط خودروی زرهی نیروهای نظامی ترکیه زیر گرفته شد و در دم جان باخت. پس از قتل بنیامین پرونده قضائی علیه سلیمان ییلدیریم راننده خودروی زرهی به اتهام «قتل غیر عمد» تشکیل شد. با این همه سلیمان ییلدیریم و دیگر افسران داخل خودروی زرهی با گفتن این که این کودک و دوستانش به دستور «متفرق شوید» از سوی پلیس گوش نکرده و در مسیر خودرو مانده اند، از خود دفاع کرده و تبرئه شدند.
دادگاه در 30 اکتبر 2018 با استناد به گزارش تهیه شده توسط پلیس ترافیک استانبول، ییلدیریم را بی گناه دانسته و او را تبرئه کرد. دادگاه حتی اتهامی در حد سهل انگاری را نیز برای او به رسمیت نشناخت. وکلای خانواده بایرام به این تصمیم دادگاه اعتراض کردند اما دادگاه به اعتراض خانواده بایرام توجه نکرد و پاسخی نداد.
غربت بایرام؛ مادر بنیامین که اکنون بیش از 5 سال است که در انتظار اجرای عدالت است، اعلام کرد: «آنها این پرونده را بین خودشان بسته اند.»
غربت بایرام گفت: «به دلیل مصونیت نیروهای نظامی ترکیه در شهرهای کردنشین از مجازات، پس از آن، این اتفاق بارها تکرار شد و کودکان دیگری نیز قربانی شدند. من به این وضعیت اعتراض دارم. این مصونیت از مجازات برای نیروهای نظامی که با خودروی زرهی بچه های ما را می کشند، نه تنها دل من را سوزاند، بلکه دل بسیاری دیگر از مادران را نیز به درد آورد. پس از پسرم بنیامین، فرزندان دیگری نیز در محله های یافس، جودی و نور توسط خودروهای زرهی زیر گرفته و کشته شدند.»
غربت بایرام با اشاره به کشته شدن معراج میر اوغلو کودک 7 ساله اهل ایدیل توسط خودروی نظامی، در اواخر تابستان گذشته، گفت: «آنها تازگی ها یک بچه 7 ساله دیگر را هم در ایدیل کشته اند. این پلیس ها برای چه در خیابان می گردند؟ مگر جنگ است؟ هنوز هم با دیدن آن خودروهای زرهی قلبم فشرده می شود. دلم نمی خواهد حتی یک پلیس را هم ببینم.»
غربت بایرام در آخر به فشار از سوی اعضای حزب عدالت و توسعه (AKP) برای عدم شکایت اشاره کرد و گفت: «در آن حادثه تعدادی از آشنایان و نزدیکان ما که عضو و طرفدار AKP هستند، فشار زیادی به ما آوردند تا دست به شکایت نزنیم. اما ما خواستار مجازات پلیسی هستیم که بچه مان را کشته است. مصونیت آنها از مجازات باعث کشته شدن بچه های دیگر می شود.»
بر اساس گزارش منتشر شده در ماه سپتامبر، از سال 2008 به این سو، دست کم 92 تصادف خودروی زرهی با شهروندان مناطق کردنشین رخ داده است که منجر به کشته شدن دست کم 40 تن از این افراد شده است. 20 تن از این افراد را کودکان خردسال تشکیل می دهند. باید توجه داشت که این موارد تنها آنهایی هستند که در مطبوعات منتشر شده اند، یعنی تعداد این حوادث خیلی بیش از این آمار است.
نظر شما