به گزارش کردپرس، جلسه ارزیابی خوی بهعنوان شهر ملی فرش ماهی با حضور ویدا توحدی، مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج معاونت صنایعدستی وزرات میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، حسین عباسی، فرماندار خوی، در محل فرمانداری خوی برگزار شد.
توحدی، در این جلسه ضمن تقدیر از استقبال و اراده جدی مسئولان شهری در ثبت خوی به عنون شهر ملی فرش ماهی اظهار کرد: صنایعدستی بخشی از هویت مردم این سرزمین بوده و نقش مهمی در هویتدهی ملی دارد.
او افزود: اینکه یک هنرمند با سرمایه اندک میتواند کسبوکاری را بدون وابستگی به کشورهای دیگر راهاندازی کند جای تقدیر داشته و باید از این افراد حمایت شود.
معاون صنایعدستی وزرات میراثفرهنگی ادامه داد: ثبت ملی و جهانیبخشی آثار هنری زمینه لازم برای تجاریسازی آثار را فراهم میکند و در این راستا وظیفه اصلی بر دوش مسئولان محلی است که باید از این رویداد حمایت لازم را داشته باشند.»
توحدی گفت: لازم است تا پیش از۲۲ آذر نسبت به مستندنگاری و تکمیل پرونده خوی شهر ملی فرش ماهی اقدام و این پرونده در این تاریخ برای ثبت طرح شود.
گفتی است؛ خوی یکی از قطبهای تولید فرش دستباف در آذربایجان غربی و کشور به شمار میرود که هنر فرشبافی از دیرباز در این شهرستان رایج و از شهرت خاصی در جهان برخوردار بوده و این هنر تحت عنوان مالکیت فکری در وایپو سوئیس به ثبت رسیده است و در بازار ایران و خارج از ایران بهویژه در کشورهای اروپایی نام خوی با فرش ریزماهی همراه است.
فرش ریزماهی، از استحکام، ظرافت و کیفیت بالایی برخوردار بوده که در ابعاد، نقوش و رنگآمیزیهای متنوع با گره ترکی بافته میشود و یکی از پرطرفدارترین فر ش دستباف ایرانی در بین مردم است به علت اینکه در طرح این فرش در اطراف گل سیب دو عدد ماهی در دور گل سیب همیشه در حال چرخش هستند به این خاطر این فرش به ریزماهی معروف است.
سال ٩٢، رونمایی از گواهینامه ثبت جهانی فرش ریزماهی خوی با همکاری مرکز ملی فرش ایران و تشکلها و اتحادیههای فرش دستباف آذربایجانغربی در دومین نمایشگاه فرش دستباف ایران انجام شد.
نظر شما