بە گزارش کردپرس، در حالی کە بنا بە توافق های نانوشتە میان سە طیف اصلی کشور عراق یعنی کردها، شیعیان و سنی ها و عرف سیاسی این کشور، منصب ریاست جمهوری در سهمیە بندی های سیاسی برای کردها، نخست وزیری برای شیعیان و ریاست مجلس عراق برای سنی ها است و در میان کردها نیز طبق توافق های میان اتحادیە میهنی و حزب دمکرات بە عنوان دو حزب حاکم اقلیم، از زمان سقوط رژیم بعث تاکنون این منصب در اختیار اتحادیە میهنی بودە، اما تلاش حزب دمکرات برای تصدی این منصب موجب بروز تنش میان دو حزب شدە است.
در دورە پیش حزب دمکرات، فواد حسین (وزیر خارجە کنونی عراق ) را کە از اعضای ارشد این حزب است برای تصدی این منصب نامزد کرد، اما در نهایت برهم صالح عضو ارشد شورای رهبری اتحادیە میهنی توانست رای نمایندگان مجلس عراق را کسب کردە و بە عنوان رئیس جمهور انتخاب شود.
در دورە کنونی و پس از پایان انتخابات زودهنگام مجلس عراق نیز برخی مقامات حزب دمکرات تاکید می کنند کە این منصب متعلق بە هیچ حزب خاصی نیست و باید نامزدی از میان کردها و با توافق احزاب سیاسی برای ریاست جمهوری عراق انتخاب شود کە لزوما هم قرار نیست حتما از اتحادیە میهنی باشد.
در این خصوص سعدی احمد پیرە عضو دفتر سیاسی اتحادیە میهنی، بە شبکە تلویزیونی روداو گفت کە ریاست جمهوری عراق متعلق به این حزب است و بە زودی نامزد تصدی آن را معرفی می کند و حزب دمکرات نمی تواند در حالی کە خواستار اتحاد میان احزاب کردستانی است، چشم طمع بە تصدی این منصب داشتە باشد.
وی خاطر نشان ساخت کە بهتر است بە جای اظهارات رسانە ای این موضوع در نشست میان دو حزب مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد.
لازم بە ذکر است کە محمود محمد سخنگوی رسمی حزب دمکرات در خصوص توافق استراتژیک با اتحادیە میهنی گفت کە توافق استراتژیک وجود ندارد و در توافق جدیدی کە میان دو طرف صورت گرفتە هیچ اشارە ای بە این منصب نشدە است.
نظر شما