به گزارش کردپرس، الهام احمد رئیس مشترک هیأت مدیره مجلس دموکراتیک سوریه در اظهاراتی اعلام کرد هدف تعیین شده توسط مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه آزاد سازی مناطق اشغال شده کردستان سوریه توسط ارتش ترکیه و متحدان سوری آن است.
الهام احمد در گفتگو با هاوار نیوز اظهار داشت که تلاشهای مجلس دموکراتیک سوریه برای دموکراتیک کردن سوریه همچنان ادامه دارد، اما در طرف مقابل، تفکرات حکومت سوریه در این رابطه دچار هیچگونه تغییری نشده است و همین موضوع یکی از دلایل گسترش بحران در سوریه است. تغییر این مسیر تنها از یک طریق امکان دارد و آنهم بازگشت به مسیر ملت دموکراتیک در سوریه و دموکراتیک شدن کشور و آزادی خلقها است.
وی دربارۀ تلاش های صورت گرفته در سال 2020 در راستای حل و فصل بحران سوریه گفـت: در طول سال، بین برخی از گروهها و بلوکهای سیاسی گفتگوهایی ایجاد شد و پیمانهایی منعقد شد. مجلس سوریه دموکراتیک نیز به برخی از این تلاش ها پیوست. ما این مبارزات را مهم ارزیابی میکنیم. این تلاشها گسترده بوده و میتوانند نتایج مهمی را به دنبال داشته باشند. زیرا این تلاشها استراتژیک هستند و آینده سوریه را مشخص میکنند. ما به عنوان بخشی از خلقهای سوریه از حق تعیین سرنوشت برخورداریم تا مبارزاتمان را از طریق گفتگو برای دستیابی به راهحل و دستیابی به اجماع نظر به پیش ببریم.
وی افزود: مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه پروژه دموکراتیکی را برای پیشبرد حل و فصل به اجرا در آورده است. در این فرایند با دشواریها و تهدیدهایی روبرو بودیم، ما پروژهای را مبنی بر خودمدیریتی از طریق خلق به پیش بردیم، و این اقدام ما برای تمامی سوریه نخستین تجربهای بود که تا کنون به اجرا درآمده است. زمانی که حکومت ترکیه به حملات نظامی شدیدی به مناطق مدیریت خودگردان دست زد، تمامی جهان بر این باور بود که پروژه ما نمیتواند حتی برای دو روز خود را حفظ کند و در نهایت محکوم به فروپاشی است. در واقع بسیاری از گروهها منتظر بودند که این پروژه نابود شود، برخی از گروهها نگران بودند که این پروژه نابود شده وضعیت بسیار نابسامانی روی دهد.
الهام احمد درباره تلاش برای به رسمیت شناخته شدن مدیریت خودگردان و قبول موجودیت آن نیز گفت: هیأتهایی از منطقه دیدار به عمل آوردند، این دیدارها از اهمیت دیپلماتیک و سیاسی برخوردار هستند. ما نمیگوییم این به معنای به رسمیت شناختن مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه است، اما با گسترش تلاشها و مبارزات ما برای حل دموکراتیک بحران سوریه، به رسمی شدن و به رسمیت شناخته شدن مدیریت خودگردان منجر میشود و لازم است که برای به رسمیت شناخته شدن مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه تمامی جهان از این پروژه حمایت کند.
الهام احمد در بخش دیگری از گفتگوی خود در رابطه با نقش مسکو در آینده سوریه اظهار داشت: دیدارهای ما با روسیه مهم ارزیابی میشوند، خصوصا که در رابطه با اصول دموکراتیکی که خلق در رابطه با آنها اجماع نظر دارند، با حکومت سوریه دیالوگهایی برقرار شد، و این دیدارها نیز مهم بودهاند. در این رابطه نیز نقش و وزنه روسیه به چشم میخورد. در صورتی که روسیه از پروژه خودمدیریتی دموکراتیک حمایت کند، همین موضوع میتواند به تنها راه رهایی روسیه ختم شود. زیرا روسیه وارد خاک سوریه شده است و بیشتر اشتباهات حکومت سوریه بر عهده روسیه است.
رئیس مشترک هیأت مدیره مجلس دموکراتیک سوریه در خصوص مواضع دمشق درباره مدیریت خودگردان و رفتار حکومت مرکزی نسبت به بحران های موجود نیز گفت: موضع گیریهای حکومت سوریه روز بروز تهاجمیتر میشوند. دمشق از تغییر در هراس است. هیچ گونه نگرانی نسبت به آینده سوریه ندارد، بلکه نگران بقای خود است. به جای آنکه صلح داخلی را امکانپذیر کند، با کشورهای همسایه مانند ترکیه پیمان امضا میکند، نمیخواهد وضعیت بحرانی را درک کند. تا جایی که هنوز نیز آموزش به زبان مادری را قبول نمیکند. کرد را به عنوان مهمان می بیند. در چنین وضعیتی چگونه میتواند دموکراتیک شدن را بپذیرد؟ دمشق می خواهد با برچسب تروریست نیروهای دموکراتیک سوریه را سیاهنمایی کند.
الهام احمد در رابطه با اهداف مجلس دموکراتیک سوریه در سال جدید نیز اظهار داشت: هدف ما در سال جدید تقویت تلاشها و اقدامات خودمدیریتی است. مجلس دموکراتیک سوریه تلاشهای خود را به شیوهای دموکراتیک و رسمی برای مدیریت خودگردان انجام میدهد. در کنگره برگزار شده، تلاش ها و تصمیماتی برای سازماندهی مجدد اتخاذ شدند و برگزاری این کنگره راه را بر مشکلات و بحرانها مسدود کرد. این تحولات و پیشرفتهای بزرگ در نتیجه تلاشهای خودمدیریتی صورت گرفتهاند.
وی افزود: در سال جدید یکی از اهداف اصلی ما خاتمه دادن به اشغالگری و طنینانداز نمودن مبارزه و دفاع ما در سطح جهان است. باید مناطق خودمدیریتی دموکراتیک به مرکز دموکراسی مشترک در سطح سوریه تبدیل شود. با همگامی و تعامل با اپوزیسیون سوریه و تلاشهای مشترک تمامی گروهها، دستیابی به راه حلی مشترک هدف ماست.
نظر شما