جایگاه های انباشت پسماند به یک بحران در حوزه مدیریت شهری تبدیل شده است

سرویس کردستان – مدیرکل محط زیست کردستان گفت: جایگاه های انباشت پسماند و زباله ها امروز در اطراف شهرها به یک بحران در حوزه مدیریت شهری و زیست محیطی تبدیل شده است.

به گزارش کرد پرس، فریبا رضایی در سمینار آب، خاک و نسل آینده گفت: جایگاه هایی که باید در راستای انباشت پسماند و زباله ها صورت بگیرد، آنچه نیست که امروز در اطراف شهرها تعریف شده و به یک بحران در حوزه مدیریت شهری و زیست محیطی تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: باید شهرداری ها در سطح استان نسبت به جمع آوری و مدیریت پسماندهای شهری و روستایی هوشیارتر عمل کنند تا بتوان از آسیب هایی که ممکن است به سفره آب های زیرزمینی ما وارد شود، جلوگیری کنیم.

مدیرکل محط زیست کردستان افزود: متاسفانه در یک دهه اخیر علیرغم هشدارهای داده شده به شهرداری ها در خصوص جایگاه های جمع آوری زباله و پسماندها، کاری صورت نگرفته و نتوانسته ایم از ورود شیرابه جاری از این جایگاه ها به منابع آبی استان جلوگیری کنیم.

رضایی ادامه داد: زمانی که سد ژاوه سنندج در مراحل پایانی احداث از لحاظ عمرانی بود، تازه مسئولان استان متوجه شدند که از 3 ناحیه مختلف شیرابه پسماندها و فاضلاب به رودخانه منتهی به این سد وارد می شود و این یعنی بدون مطالعه کار کردن، که امروز در صورت آبگیری سد به یک مخاطره در مخزن سد تبدیل می شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر درست است که شیرابه جایگاه پسماند سنندج به تصفیه خانه فاضلاب این شهر انتقال یافته، اما باز هم حجم ورود فاضلاب به مخرن این سد کاهش نیفته است و باید برای آن نیز چاره ای اندیشید.

مدیرکل محط زیست کردستان بیان کرد: مسئله محیط زیست مسئله این دولت و آن دولت نیست و همه باید در حوزه محیط زیست تفکر خود را تغییر دهند تا بتوان بحران های این حوزه را برطرف کرد.

رضایی گفت: شهرداری ها طبق قانون مکلف هستند ایستگاه های پایش آلودگی هوا را در شهرهای استان ایجاد کنند اما تا امروز این اتفاق نیافتاده و شهرداری ها همکاری نمی کنند.

وی اظهار کرد: در حوزه خاک نیز دستگاه هایی مانند شهرداری و جهاد کشاورزی مکلف هستند تا کمربند سبز را در حوزه شهری ایجاد کنند تا شاهد جلوگیری از آلودگی و فرسایش خاک باشیم که باز هم در کردستان در این رابطه اتفاقی نیافتاده است.

مدیرکل محط زیست کردستان افزود: یکی از آسیب هایی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم که باعث آلودگی خاک می شود، واژگونی تانکرهای حاوی مواد نفتی است که بیشتر در محورهای مریوان، کامیاران و دهگلان اتفاق می افتد.

رضایی ادمه داد: قانون به صراحت وظیفه هر دستگاه مانند راهداری، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه ها را در چنین حوادثی تعریف کرده اما در زمان وقوع حادثه عملا هیچ دستگاهی کاری انجام نمی دهد.

کد خبر 24239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha