به گزارش خبرگزاری کردپرس، در آغاز مراسم محمد مرادینصاری، شاعر، مترجم و مدیرمسئول نشر باشور، اهدای جایزه ادبی باشور را یک حرکت ماندگار فرهنگی قلمداد کرد و افزود: یک بُعد مثبت این جایزه خدمت به زبان و ادب کُردی در ایلام و جلب نظر اهالی قلم و عامه مردم به پاسداشت فرهنگ بومی و بُعد دیگر آن توجه بیشتر به ادبیات ایلام در خارج از استان و مرکزیت یافتن ایلام در حوزه زبان و ادب کُردی است.
مرادینصاری در خصوص نحوه انتخاب برگزیدگان سومین دورهی جایزهی ادبی باشور گفت: در این دوره از ۵۶ نفر از صاحبنظران زبان و ادبیات کُردی با ارسال پیام و نامه جهت معرفی ۲ نفر در دو بخش «ادبیات خلاق» و «نقد و پژوهش ادبی»، نظرخواهی به عمل آمد و برآیند نظر این عزیزان به انتخاب آقایان «علی الفتی» و «رهبر محمودزاده» منجر شد.
«علی الفتی» برگزیده بخش ادبیات خلاق در این دوره از جایزه باشور، در این برنامه به شرح و بیان برخی دیدگاهها پیرامون فلسفه و شعر پرداخت و بر اهمیت این گونهی ادبی تاکید کرد.
وی ضمن تحلیل روند ادب کُردی در سه دهه گذشته در استانهای ایلام و کرمانشاه گفت: این مناطق گلوبال گویشهای کُردیاند و این دو استان ظرفیتهای خوبی جهت پژوهشهای ادبی و فرهنگی دارند.
او گفت: خوشبختانه ادبیات کُردی در ایلام رشد چشمگیری داشته که نوید آیندهای درخشان میدهد.
سراینده مجموعه شعر تازه منتشر شده «ستران» ادامه داد: در استان ایلام شخصیتهای بزرگی در ادبیات کردی همچون غلامرضاخان ارکوازی، شاکه و خانمنصور، عباسی آرام، ولیمحمد امیدی، ظاهر سارایی و... بودهاند که جریان شعر کُردی را به خوبی رونق داده و جریانسازی کردهاند.
وی سپس به قرائت تازهترین سرودههای خود پرداخت که با استقبال حاضرین مواجه شد.
«رهبر محمودزاده»، برگزیده بخش پژوهش و نقد ادبی جایزه ادبی باشور هم که به علت یخبندان در شهرهای شمال غربی کشور، امکان حضور در مراسم را نیافته بود، در پیامی صوتی از هیئت داوران و برگزارکنندگان این رویداد فرهنگی تشکر و ابراز امیدواری کرد در آیندهای نزدیک در محفلی ادبی در ایلام حضور پیدا کند.
نظر شما