به گزارش خبرنگار کردپرس، جلیل جباری در این باره اظهار کرد: این پرونده در دومین جلسه پنجمین شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت خوی به عنوان شهر ملی قالی ریزماهی به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: این ثبت ملی نقش مهمی در معرفی هر چه بیشتر و حفظ قالی ریزماهی داشته و موجب جذب سرمایهگذاری در این رشته میشود.
اوادامه داد: در خوی ۳۰ هزار تولیدکننده فرش دستباف به صورت مستقیم مشغول به کار بوده و در این شهرستان ۵۵۰۰ کارگاه خانگی و سه مجتمع متمرکز قالیبافی و ۹۵ واحد رفوگری، دفهزنی و پرداخت و طراحی نقشه و ۶ واحد قالیشویی فعال هستند.
جباری گفت: ۱۲ هزار کارت قالیبافی و ۴۸۱ فقره پروانه کسب در خوی تاکنون صادر شده و سالانه ۱۰۰ هزار مترمربع فرش در خوی تولید میشود که ۷۰ درصد این تولیدات از نوع ریزماهی با رجشمارهای ۴۰ و ۵۰ هستند و این نشاندهنده جایگاه ویژه قالی ریزماهی در این شهرستان است.
گفتی است؛ خوی یکی از قطبهای تولید فرش دستباف در آذربایجان غربی و کشور به شمار میرود که هنر فرشبافی از دیرباز در این شهرستان رایج و از شهرت خاصی در جهان برخوردار بوده و این هنر تحت عنوان مالکیت فکری در وایپو سوئیس به ثبت رسیده است و در بازار ایران و خارج از ایران بهویژه در کشورهای اروپایی نام خوی با فرش ریزماهی همراه است.
فرش ریزماهی، از استحکام، ظرافت و کیفیت بالایی برخوردار بوده که در ابعاد، نقوش و رنگآمیزیهای متنوع با گره ترکی بافته میشود و یکی از پرطرفدارترین فر ش دستباف ایرانی در بین مردم است به علت اینکه در طرح این فرش در اطراف گل سیب دو عدد ماهی در دور گل سیب همیشه در حال چرخش هستند به این خاطر این فرش به ریزماهی معروف است.
سال ٩٢، رونمایی از گواهینامه ثبت جهانی فرش ریزماهی خوی با همکاری مرکز ملی فرش ایران و تشکلها و اتحادیههای فرش دستباف آذربایجانغربی در دومین نمایشگاه فرش دستباف ایران انجام شد.
نظر شما