دیپلماسی اقتصادی صادرات سیب تقویت شود

سرویس آذربایجان غربی- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به وجود ٥٠٠ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده و خطر فساد پذیری محصول گفت: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.

به گزارش کردپرس، اکبر کرامتی در جلسه شورای راهبردی صادرات سیب درختی استان اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس ارزیابی های انجام شده ، مجموع صادرات سیب درختی از کشور در سال جاری تا کنون نزدیک به 600 هزار تن بوده که 200 هزار تن،( معادل دو سوم)، مجموع این سیب ها از طریق مبادی و گمرکات استان به کشورهای همسایه صادر شده است که باید موانع صادراتی موجود در این زمینه تسهیل و مرتفع شود.

کرامتی تصریح کرد: با توجه به فساد پذیری محصولات کشاورزی ، باید هر چه سریعتر زمینه صادرات حدود 500 هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان در فرصت محدود باقی مانده تا اخر سال ، فراهم شود.

او ادامه داد: نیاز است برای افزایش بازار پسندی محصولات کشاورزی در کشورهای خارجی ، کشاورزان دانش خود را برای بهره گیری از روش های علمی روز دنیا برای افزایش عملکرد تولید محصول در واحد سطح و مدیریت تغذیه بهینه گیاهان و نقش حاصلخیزی خاک در افزایش کیفیت محصول افزایش دهند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم در طول سال بازار های صادراتی کشورهای خارجی را داشته باشیم ، باید ارقام با تیپ های رشدی متفاوت که دارای قدرت رقابتی و بازار پسندی بهتری هستند و همچنین ارقام پایه رویشی را در باغات استان که اکثرا پایه بذری دارند، اصلاح و جایگزین کرده و توسعه دهیم.

کرامتی با اشاره به مشکلات حمل و نقل، نبود کامیون های یخچالدار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات سیب را از مهمترین موانع صادراتی در این بخش عنوان کرد و گفت: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.

او با اشاره به ضرورت تدوین نقشه راه در مورد سیب استان گفت: بر اساس تاکیدات استاندار آذربایجان غربی با تدوین نقشه راه سیب با رویکرد توجه به تولید، بازار پس از تولید، صنایع تبدیلی و ... تلاش می شود مسایل و مشکلات سیب استان ساماندهی شود

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

١٠ هزار میلیارد تومان سیب؛ قربانی بی برنامگی صادراتی ایران

صادرات لاکپشتی و ترس از فاسد شدن محصول در قطب سیب ایران!

خطر فاسد شدن سیب های صادراتی آذربایجان غربی/محصول تا عید دوام نمی آورد

مسیر سنگلاخی صادرات سیب؛ میوه ایی بهشتی با روزگاری جهنمی!

کد خبر 25058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha