به گزارش خبرگزاری کردپرس، این روزها که ماراتون انتخابات به روزهای سرنوشت سازش نزدیک شده، تکاپوی کاندیداها و طرفدارن شان برای فعالیت های انتخاباتی و جلب آرا سرعت بیشتری گرفته و هرکدام تلاش می کنند به هر طریق ممکن در این حوزه فعال تر شوند.
دیدارهای چهره به چهره و مراجعه به درب منازل، برگزاری نشست های صنفی و طایفه ای، حضور فعال در مراسمات ختم و... بخشی از فعالیت های انتخاباتی عمدتا سنتی است که همچنان برگزار می شود اما با توجه به اینکه جامعه ی ما در حال گذار از سنتی به مدرنیته است و ظهور فضای مجازی، سبک زندگی را تا حدی تغییر داده است، در بحث انتخابات هم بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته و به موازات شکل گیری گروههای مجازی قومی و طایفه ای، شاهد شکل گیری کمپین های انتخاباتی هستیم.
این روزها وقتی تلگرام تان را باز می کنید، با گروهها و کانال های جدیدی مواجه می شوید که ناخواسته و بدون اجازه در آنها اد شده اید!
خصوصا کمپین های انتخاباتی که مزین به تمثال مبارک کاندیداهایی عمدتا خوش تیپ با شعاری حماسی و امیدبخش هستند.
نکته جالب اینکه در عمده این گروهها محدودیت ارسال پیام برای اعضا ایجاد شده، یعنی شما اجبارا حضور داشته باشید، اظهارنظر نکنید، پیام نفرستید و هرچه مدیران محترم گروه فرستادند بخوانید و عمل کنید!
اوج رفتار دموکراتیک از سوی همراهان کسی که قرار است نماینده شده و دموکراسی را مشق کند.
از همه خنده دار تر عضو شدن در گروههایی خارج از حوزه انتخابیه و شهرهایی است که صدها کیلومتر با محل زندگی فرد فاصله دارد.
البته گروههایی هم هست که محدودیت ارسال پیام ندارد اما از آنجایی که در این قبیل گروهها، افراد مختلف از همه صنف و قشری حضور دارند، عمدتا محلی برای تبادلات کلامی و نوشتاری خشونت آمیز با چاشنی توهین خصوصا از سوی کاربران ناشناخته است که بعضا ادمین هایی تمام بیکار می طلبد که دايما در حال پاک سازی و نظافت فضای گروه باشند!
گروههایی که ظاهرا موجب دلخوشی و غرور کاندیداها بوده و روی تک تک رای اعضا حساب کرده اند!
غافل از اینکه بسیاری از اعضا حداقل در چند گروه مشابه دیگر عضو هستند و لزوما نمی توان آنها را در شمار هواداران ایشان محسوب کرد.
بنابراین لازم است کاندیداها و گردانندگان این کمپین ها در نظر داشته باشند که صرف عضویت در یک گروه نمی تواند ملاک انتخاب و رای باشد و این واقعیت را بپذیرند که هنوز هم بخش زیادی از جذب آرا در فضای واقعی است و با وجود اهمیت فضای مجازی، بهتر است با تولید محتوای استاندارد و خلاقانه و انتشارشان از طریق رسانه ها یا کانال های معتبر اقدام کنند که اگر قرار باشد تاثیری روی انتخاب افراد داشته باشد قطعا خواهد داشت و این گونه جذب و بکارگیری اجباری در کمپین ها نه تنها تاثیری ندارد، چه بسا موجب دلخوری و ریزش آرا هم می شود.
*جامعه شناس ایلامی
نظر شما