ترس هیئت رئیسه شورای شهر قروه از شفاف سازی

سرویس کردستان- ترس از شفافیت سازی؛ رویکرد جدید هیئت رئیسه شورای شهر قروه است که بعد از بازداشت شهردار به جای جبران اعتماد عمومی و عذرخواهی به دنبال پنهان سازی بیشتر هستند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه شنبه؛ ساعت 17؛ نشست فوق العاده شورای شهر قروه با محوریت پسماند زباله؛ خبرنگار کردپرس با کسب اجازه از رئیس شورا در این نشست حاضر می شود. ده دقیقه از زمان تعیین شده برای نشست گذشته اما مثل همیشه ارزش زمان برای اعضا بی معنی است و به غیر از «حسین احمدی و پرستو شکری» مابقی هنوز نیامده اند.

رئیس شورا، خبرنگار کردپرس را دعوت به نشستن می کند تا اعضای دیگر بیایند. اعضا هر کدام با تأخیر حتی بدون کوچکترین عذرخواهی از این دیرآمدن وارد می شوند و در این میان با نگاهی به خبرنگار کردپرس چهره هایشان نشان از نارضایتی محض دارد. برای تکمیل نشست؛ سرپرست شهرداری، مسئول خدمات شهری و مسئول امور مالی شهرداری هم می آیند.

از 7 نفر اعضای شورا فقط «حوریا کلوندی» نیست و مابقی حاضرند. هنوز نشست به صورت رسمی آغاز نشده که سرپرست شهرداری قروه غیرمستقیم به گزارش معارفه خود اشاره می کند و می گوید قرار نبود هرچه در نشست مطرح می شود انتشار یابد. این در حالی است که بعد از نشست معارفه، خبرنگار کردپرس از رئیس شورا اجازه انتشار مطالب بدون ذکر اسامی را گرفته بود، هرچند «حسین احمدی» بدون در نظر گرفتن وجدان؛ تنها برای اینکه خود را تبرئه کند، چنین موردی را انکار کرد.

جدای از این «شعیب نظری» به عنوان سرپرست شهرداری قروه در مصاحبه خود به طور جدی از شفافیت سخن گفت حال پس از انتشار گزارش به نظر می رسد جو حاکم به گونه ای پیش رفته که گویا نظر این مسئول چرخش داشته! آیا شفافیت از نظر مجموعه مدیریت شهری یعنی پنهان کردن یکسری موارد و بیان هرآنچه خود دلشان می خواهد؟! همچنین او خطاب به خبرنگار کردپرس خواستار رصد هرگونه گزارش تهیه شده درباره شهرداری قبل از انتشار شد! موردی که نه قانونی است و نه اخلاقی... و خبرنگار هرگز چنین وظیفه ای را ندارد...

به هر حال گفت و گوها بر سر اینکه چه شود ادامه داشت تا اینکه «هادی مرادیانی» به سخن آمد و مثل همیشه خبرنگار کردپرس را خطاب قرار داده و به نوعی دلخوری خود از انتقادات رسانه ای را در سخنان نامفهومی همانند «خانم امیدی فر اجازه هست جلسه را شروع کنیم؟!... اجازه هست حرف بزنیم؟!... اجازه هست توی برگه چیزی بنویسیم؟!... اجازه هست بخندیم و ..........» بیان کرد؛ حرف های این عضو شورا که یکی از حامیان سرسخت شهردار بازداشتی بوده و هست همین طور ادامه داشت که «حسین احمدی» از خبرنگار کردپرس تقاضا کرد بیرون بیاید تا صحبتی داشته باشد.

بیرون از سالن جلسات شورا... «حسین احمدی» خطاب به خبرنگار کردپرس«همکاران می گویند نیم ساعت اول جلسه را نباشید چون حرف هایی زده می شود که محرمانه است! بعد شما را صدا می زنیم که بیایید داخل...» این در حالی است که قبل از شروع نشست حرف از محرمانه نبود و حضور خبرنگار هم عادی بود...

مدتی می گذرد که «حسین احمدی» در پیامکی به خبرنگار کردپرس گفت که تمام اعضای شورا حاضر در این نشست به غیر از «خانم شکری» مخالف حضور شما هستند!

همین نشان می دهد افرادی که معتقد بودند شهردار سابق بهترین است و مسئولان از او راضی اند نه مردم! و همین کافی است... با حضور نماینده افکار عمومی و شفافیت سازی مشکل دارند و حال سؤال اینحاست که چرا؟ مگر چه مسئله ای پنهانی دارند که نباید مردم از آن مطلع باشند؟!

گرچه ترس هیئت رئیسه شورا از خبرنگاران منتقد مشخص است اما مگر قرار نبود شورا روند شفاف سازی را در پیش بگیرد؟ در نشست معارفه سرپرست شهرداری قروه رئیس شورا بر بازگرداندن اعتماد عمومی تأکید کرده بود پس چرا همچنان به دنبال پنهان کاری از افکارعمومی هستند؟!

شفافیت معنا ندارد

مسئله پسماند که 18 سال است درگیر بازی های شوراها شده چرا باید در پرونده های شورای شهر خاک بخورد و آلودگی آن به مردم برسد؟!

خبرگزاری کردپرس بارها در همین زمینه با انتشار گزارش های انتقادی و هشداری به بررسی مسایل پرداخته است. در یکی از همین گزارشات با این عنوان «سردرگمی پسماند زباله در قروه/مدیریت شهری شفاف نیست» بخشی اشاره شده بود به سهم خواهی اعضای شورای دوره چهارم به ویژه «غلامرضا خسروی و هادی مرادیانی» از سرمایه گذارانی که برای ایجاد کارخانه بیوکمپوست آمده بودند. هرچند این مسئله توسط این افراد تکذیب شد اما بررسی ها و شواهد چیز دیگری را نشان می دهند و اینکه ماجراهای دیگری هم هستند که باید مشخص شود.

حال اعضای شورا که با قراردادی غیرقانونی زباله ها را به خارج از شهرستان حمل می کردند به جای پنهان کاری بهتر است تصمیم خود را بگویند که چه می خواهند انجام دهند.

شواهد امر نشان می دهد مخالفان شفاف سازی در شورا که همان هیئت رئیسه شامل «حسین احمدی، هادی مرادیانی، غلامرضا خسروی و ابراهیم خسروی» هستند چندان توجهی به حقوق مردم و سلامت عمومی ندارند چرا که هر بار برای اجرای برنامه های مرتبط به جمع آوری پسماند بهانه هایی داشتند. به طوری که بارها در نشست های مرتبط مانع تلاش های «پرستو شکری» در زمان ریاست وی بودند و مشخص هم شد که دست هایی در پشت پرده بود و هست که نمی گذارد برنامه های رئیس وقت شورا درباره پسماند چه در آن برهه زمانی و چه اکنون به نتیجه برسد.

همین طور این عضو شورا بارها نسبت به قرارداد حمل زباله به خارج از شهرستان در نشست های کارگروه پسماند معترض بود اما هر بار با واکنش های تندی مواجه گردید. واکنش هایی که بعد از تصادف ماشین حمل زباله به خارج از شهرستان و کشته و زخمی شدن یکی دو نفر؛ تبدیل به سکوت شد.

توقف حمل زباله

با بازداشت شهردار سابق قروه اطلاعات به دست آمده نشان می دهد که حمل زباله به خارج از شهرستان منتفی شده و دیگر صورت نمی پذیرد. این یعنی روند خطرناک برای تهدید سلامت عمومی و بازگشت به خان اول برای مدیریت شهری.

یک بار روستای «شیخ جعفر» بدون رعایت نکات اصولی به خطر کشانده شده و یک بار منطقه آبخیز «جنیان» و حال درست در کنار دست شهر و در یک مرغداری که بررسی های میدانی خبرنگار کردپرس نشان می دهد وضعیت مناسبی ندارد، زباله ها دپو می شوند.

آن زمان شهردار سابق بارها از طرح مطالعاتی و هزینه کرد در مورد آن سخن می گفت و هرگز هم اعلام نکرد که با چه معیار و تشکیلاتی مطالعه را انجام می دهند. آیا متخصصان امر در این زمینه دخیل اند یا نه؟

با این وصف بزرگترین چالش پیش روی سرپرست شهرداری قروه همین مشکل مدیریت پسماند و زباله های شهری است. مقوله ای که با بی برنامه گی و یکسری منفعت طلبی ها در گذشته رو به ویرانی رفت و حال این واماندگی است که برای دیگران مانده!

نتیجه چه شد؟

خبرنگار کردپرس پس از اخراج از نشست شورای شهر در راستای رسالت خود و اطلاع رسانی به شهروندان با تنها عضو موافق شفاف سازی تماس گرفته و نتیجه نشست شورا با محوریت پسماند زباله را پرسید.

در همین راستا به گفته «پرستو شکری» هر عضو شورایی که از روال نادرست عملکرد شهردار دفاع کرده و می کند، به همان میزان مقصر است و باید پاسخگو باشد.

او از شناسایی محل های دفن پسماند زباله در زمان ریاست خود گفت. «در زمان ریاست شورا محل های مناسب دفن پسماند را با مشورت مدیران مرتبط شناسایی کردم ولی دست های پنهان در شهرداری و استانداری از حصول نتیجه جلوگیری کردند که باید پاسخگو باشند

«شکری» فاجعه اینجاست که سالیانه حدود ۵ میلیارد تومان برای جمع آوری و دفن پسماند توسط شهرداری هزینه می شود ولی همچنان مشکل حل نشده است.

او به نتیجه نشست دیروز اشاره داشت. «در نشست دیروز قرار شد با اراده جدید، سرپرست شهرداری اقدامات گذشته ناتمام من را پیگیری و به سرانجام برساند.»

«پرستو شکری» همچنین در خصوص اظهارات رئیس شورا مبنی بر درخواست اکثریت اعضای شورا برای اخراج خبرنگار کردپرس این چنین گفت که من از ابتدای کارم در شورا همیشه موافق حضور خبرنگاران به عنوان نمایندگان رکن چهارم دموکراسی در جلسات بودم و هستم چون اعتقاد دارم ما هیچ مطلب محرمانه ای نداریم که از مردم پنهان کنیم.

او افزود که در جلسه دیروز هرگز اعلام نشد که احازه حضور خبرنگار کردپرس را ندادند و من فکر کردم برای ضرورتی از جلسه، خود خبرنگار رفته است.

جلب اعتماد عمومی با پنهان کاری نمی شود

«حسین احمدی» در معارفه سرپرست شهرداری از شفاف سازی و جلب اعتماد عمومی گفت و حال بعد از چند روزمشخص شد که شفاف سازی از نظر هیئت رئیسه شورای شهر قروه یعنی پنهان کاری یکسری مسایل مرتبط به سلامت شهروندان در ۵ سال گذشته و در نهایت که صدای آن به بیرون درز پیدا می کند منجر به اتفاقی می شود که برای شهردار افتاد.

باید این هشدار به اعضای شورای شهر به ویژه هیئت رئیسه آن داده شود که نه شفافیت سازی با پنهان کاری محقق می گردد و نه اعتماد از دست رفته عموم به جای اولش می نشیند. اگر وکلای مردم با موکلانشان صادق نباشد نتیجه ای حاصل نمی شود. تاریخ نشان داده هرجا حضور خبرنگاران کمرنگ بوده؛ آنجا فساد ریشه دوانده و رشد کرده و .../

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 252520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha