بارش سهمگین برف در مناطق کوهستانی و صعبالعبور منطقه، گرچه از سویی سبب خوشحالی و شادی کشاورزان و دامداران منطقه برای در پیش بودن سالی پرآب و پرنعمت بوده اما از سوی دیگر نیز اینچنین نعماتی گاهی، سبب ایجاد مشکلاتی برای برخی دیگر از مردمان این سرزمین شده است.
ریزش و سرازیر شدن بهمن، چند روز قبل بر سر یک ساختمان مسکونی، آغل گوسفندان و کاهدان در روستای دزگیر سیلوانا، بیش از ۱۴۰ گوسفند و ۸۰ بره را در جا تلف نمود به صورتی که تنها امکان ذبح ۷ رأس از آنها میسر شد و در چشم به هم زدنی، خسارتی میلیاردی برای اعضای خانواده ۱۰ نفر عائله«سعیدی» برجای گذاشت و دریغ و افسوس که فقط ۴۰ رأس از ۲۳۰ رأس تلفشده، بیمه بوده که صدالبته مبلغ خسارت آنها هم برای این خانوار پرجمعیت مرهم چندانی بر دردها و زخمهایشان نیست!
بههرحال مصیبت است و میآید و گاهی کاری از دستمان برنمیآید؛ ایکاش فقط آنوقت که ساختمان و آغل میسازیم در مسیر بهمن و سیلاب و ریزش کوه نباشد! ایکاش هرسال قسمتی از درآمد و زادوولد احشام و محصول زراعت را خرج بیمه کنیم، ایکاش و ایکاشهای دیگر... که معمولاً تا کار از کار نگذرد یادی از آن ای کاشها نمیکنیم!
با دهیار روستای راژان و یکی از روزنامهنگاران منطقه حرفی میزدم، از آنها پرسیدم آخرین وضعیت کمک به دامدار خسارتدیده دزگیری چگونه است؟ پاسخم دادند تا این لحظه نزدیک به ۲۵ رأس گوسفند از سوی اهالی منطقه مرگور بالأخص مردم مهربان و بزرگوار راژان (با ۱۵ رأس اهدایی)، به این خانواده کمک شده است.
گرچه رقم اهدایی در برابر ۲۳۰ رأس گوسفند تلفشده فعلاً قابل قیاس نیست اما خبر بسیار خوبی است، حرکت بسیار بزرگی است در نوع خود و امید آن داریم بهزودی رقم بالاتری را به مردم اعلام نماییم؛ چراکه مردم ما همواره نشان دادهاند همه وقت مصداق سخن قرآنی «فاستبقوا الخیرات» اند و در نیکی از یکدیگر پیشی میگیرند.
میدانیم که بخش بسیار بزرگی از ساکنان مرگور و ترگور را دامداران تشکیل میدهند و به مدد مراتع بکر و عالی منطقه، وضعیت بیشترشان خوب و بسامان است؛ اگر هر یک از این دامداران بالأخص آنهایی که بالای صد رأس گوسفند در آغل خویش دارند فقط یک رأس از دارایی خود را به خانواده بلادیده سعیدی ببخشند در زمان کمی و بدون اینکه فشار چندانی به کمککنندگان و خیرین وارد آید، خسارات این دامدار جبران شده و دوباره زندگی و خوبیهایش به خانواده ۱۰ نفره وی لبخند خواهد زد.
البته این سنت حسنه میتواند شامل حال همه دامداران دیگر منطقه شده و اگر روزی خدایناکرده، صاعقهای، حمله گرگی، خرسی، سیلابی، بهمنی و یا حتی سارق دوپایی، مال و دارایی دامداران را تهدید نمود با همین سنت حسنه، دیگر همصنفان و هموطنان به داد یکدیگر برسند.
باور کنیم که با این کار نیک، بر لبان خداوند لبخند رضایت خواهید نشاند و نشان خواهید داد در روزهایی که جهان قربانی حسابگری منفعتطلبانه است هنوز در سرزمینی بنام سیلوانا و مرگور و ترگور مردمانی هستند که بزرگوارانه از مال خویش بذل و بخشش میکنند و تکتکشان این روزها، رفقای فابریک خداوندند.
نظر شما