بیماری کرونا را بهتر بشناسیم

سرویس آذربایجان غربی- ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها را تشکیل می‌دهند که موجب بروز بیماری در انسان و برخی دیگر حیوانات می‌شود و هم اکنون بیش از۴۳ میلیون در چین، که منشا این بیماری است، قرنطینه شده اند.

به گزارش کردپرس، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، 31 ماه دسامبر 2019 میلادی ، مواردی از عفونت حاد تنفسی شدید در شهر ووهان استان هوبای کشور چین گزارش شد که پس از بررسی های لازم و رد سایر عوامل عفونی یک کرونا ویروس جدید که Ncov- 2019 نام گذاری و شناسایی گردید.

تعداد 31 ویروس کرونای جدید به سرعت در چین در حال گسترش بوده و موارد ابتلا به این بیماری درتعدادی از کشورهای دنیا هم گزارش شده ویروس کرونا موجب قرنطینه ۴۳ میلیونی چینی شده است.

این ویروس موجب بروز بحران و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، برنامه‌های فرهنگی و هنری و اقدامات و جشن‌های آغاز سال چینی شده است و هر روز به جمع مبتلایان و شمار شهر‌های قرنطینه شده افزوده می‌شود سازمان جهانی بهداشت تاکنون ویروس کورونا را یک وضعیت اضطراری بین المللی قلمداد نکرده و فعلا در چین وضعیت بحرانی اعلام شده است.

مقامات بهداشتی سرتاسر جهان نگران شیوع این ویروس هستند در حالیکه ارزیابی دقیق میزان کشنده بودن ویروس جدید دشوار است اما روند شیوع بیماری سرعت بالایی دارد. ویروس کورونا ۲۰۱۹ در چین بیش از ۱۳۰۰ نفر را گرفتار کرده و عامل مرگ ۴۱ نفر شده است.

پیش بینی ها مبنی بر آن است که که بین هزار و 1700 تا 4000 نفر در چین به ویروس کرونا ۲۰۱۹ مبتلا شده باشند. بنابر گزارش ها بیشتر فوتی ها بر اثر ویروس کرونا افراد مسن و سالخورده بودند که بیماری های مزمن زمینه ای مانند دیابت یا فشار خون بالا داشتند چرا که سیستم ایمنی این افراد در برابر بیماری آسیب پذیرتر است.

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کورونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها را تشکیل می‌دهند که موجب بروز بیماری در انسان و برخی دیگر حیوانات از جمله شترها، گربه‌ها و خفاش‌ها می‌شود. و یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود.

درمان اصلی مراقبت‌های حمایتی برای بیمار است.با چند نکته بهداشتی ساده می‌توان خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش داد: دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید، دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانید، گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید، از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفولانزا نشان می‌دهند، خودداری کنید، از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.

علائم بیماری در اثر ویروس کرونا چیست؟

دوره کمون بیماری حدود هفت روز است و تب، سرفه، گلو درد، درد عضلانی، آب ریزش بینی، سر درد و بدن درد از علائم این بیماری محسوب می‌شوند و در مواردی تهوع و اسهال بروز می‌کند.

روش تشخیص، پیشگیری و درمان ویروس کرونا ۲۰۱۹

تنها روش تشخیص قطعی انجام نمونه برداری وآزمایش می باشد و آزمایشگاه مرجع سلامت برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ آمادگی دارد.

در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای nCoV وجود ندارد و لذا داشتن ظن بالینی بالا و پرسش از شرح حال سفر و تماس با بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.

بسیاری از اقدامات تشخیصی و کنترل عفونتی توصیه شده برای این بیماری در حال حاضر مشابه با دستورالعمل کوروناویروس MERS است.

آماده باش بهداشتی در مرزهای ایران برای مقابله با کرونا ویروس

مراقبت های بهداشتی در مرزهای ورودی به کشور ( زمینی و هوایی) برای پیشگیری از بروز بیماری ناشی از ویروس کورونا انجام می گیرد. برای افرادی که پس از سفر به چین به کشور دیگر رفته و از آنجا به ایران سفر کرده باشند نیز تدابیر بهداشتی اندیشیده شده است.

توصیه هایی به مسافران کشور چین

با توجه به اینکه هموطنان ایرانی به کشور چین و سایر کشورهایی که در انها ویروس کرونا گزارش شده است رفت و آمد دارند، توصیه می شود که علائم و راه های انتقال بیماری را بشناسند و در صورت بروز هر گونه علامت مشکوک به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

باید از بازارهای حیوانات زنده دوری کنند و در مناطق روستایی به حیوانات نزدیک نشوند، افزون بر این، مسافران باید بهداشت دست را کاملا رعایت کنند و دست‌های خود را به‌طور مکرر بشویند و از تماس دست با صورت خودداری کنند، همچنین از کسانی که سرفه یا عطسه می‌کنند، تا حد امکان فاصله گرفت و پس از بازگشت به کشور وضعیت سلامتی خود را مورد پایش قرار داد و اگر فردی دچار سرفه یا عطسه شده است ، هنگام ورود به کشور با پرسنل بهداشتی مستقر در پایانه های مرزی تماس بگیرد. و در صورت بروز علایم تا 14 روز بعد از بازگشت حتما به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و سابقه سفر خود را اطلاع دهند.

کد خبر 252618

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha