کردپرس: کوسرت رسول علی رئیس شورای عالی خبرگان سیاسی اتحادیه میهنی کردستان طی نامه ای نشست های شورای رهبری اتحادیه میهنی را به حالت تعلیق درآورد.
مصطفی چاورش سرپرست نشست های شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان در گفتگو با خبرنگار کردپرس درباره نامه کوسرت رسول علی برای تعلیق نشست های این شورا و چرایی این تصمیم، گفت: کوسرت رسول به عنوان رئیس شورای عالی خبرگان سیاسی اتحادیه میهنی کردستان دارای این حق و اختیار است که درباره نشست ها و تصمیمات شورای رهبری اظهارنظر کند و تصمیم به متوقف ساختن نشت های شورا نیز حاکی از آن است که وی دارای ملاحظات و نگرانی هایی است. نامه ایشان تازگی به دست من رسیده و همان نامه است که شما و دیگر رسانه ها منتشر کرده اید. شورای رهبری اتحادیه میهنی برای بررسی نامه مذکور نشستی را برگزار کرد و بر اساس تصمیم اتخاذ شده، هیئتی شمال "لاهور شیخ جنگی"، "بافل طالبانی" و "رفعت عبدالله" به دیدار کوسرت رسول رفته اند تا درباره نگرانی ها و مواضع ایشان و مسائلی که در نامه مطرح شده اند، گفتگو انجام گیرد و در نهایت به راهحلی برای موضوعات مطرح شده و موفقیت نشست ها و به نتیجه رسیدن آن ها دست یابند.
رئیس شورای عالی خبرگان سیاسی اتحادیه میهنی کردستان تصمیمات شورای رهبری حزب را برای حفظ توازن در حزب خطرناک دانسته است، مصطفی چاورش در این باره گفت: همان گونه که اشاره کردم کوسرت رسول از تصمیمات شورای رهبری ابراز نگرانی کرده است و بدون شک با گفتگوهایی که هیئت اعزامی با وی دارند مسائل را در راستای تامین منافع عالی اتحادیه میهنی و تمامی مردم کردستان حل و فصل خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد توازن در حزب به خطر بیفتد.
سرپرست نشست های شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان درباره سیستم رئیس مشترکی برای اداره حزب آن گونه که شورای رهبری در اصلاح اساسنامه مصوب کرد، گفت: بدون شک انتخاب و تعیین سیستم رئیس مشترکی برای اداره حزب، تصمیم شورای رهبری است و این نیز پس از بحث و جدل و مناقشات جدی صورت گرفت؛ شاید هم صد در صد این سیستم نباشد، اما این تصمیم نتیجه اوضاع و فضای کنونی است و امیدواریم با تلاش و همت همگان امورات بدون مشکل به پیش رود.
چاورش درباره موضع برهم احمد صالح از اعضای رهبری حزب درباره سیستم رئیس مشترکی که بر اساس گزارش ها گفته می شود با آن مخالفت ورزیده است، گفت: دکتر برهم صالح هم اکنون در بغداد حضور دارند و من در اقلیم کردستان و هیچ اطلاعی از مواضع ایشان ندارم.
شنبه 19 بهمن/ 8 فوریه، مصطفی چاورش سرپرست نشست های شورای رهبری حزب اتحادیه میهنی اعلام کرد در نشست شورای رهبری، ایجاد نظام و سیستم رئیس مشترک برای رهبری و اداره حزب با اکثریت آرای اعضا، به تصویب رسیده و بر این اساس، منصب دبیر کل حزب حذف می شود و در نشست شورای رهبری، جزئیات ایجاد سیستم رئیس مشترک برای یکیتی و اختیارات و مسئولیت های این منصب توسط اعضا بررسی شده است.
پس از آن گزارش های غیر رسمی از انتخاب لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی از اعضای برجسته شورای رهبری اتحادیه میهنی به عنوان رئیس مشترک حزب خبر دادند، اما تاکنون این خبر به صورت رسمی از سوی حزب اعلام نشده است.
پیش تر، برهم احمد صالح به عنان جدی ترین گزینه برای رهبری حزب مطرح شده بود و سعدی احمد پیره عضو شورای رهبری حزب در مصاحبه با شبکه روداو در مورد اخبار مربوط به اینکه نامزدی برهم صالح عضو شورای رهبری اتحادیه میهنی برای تصدی منصب رئیس مشترکی حزب رد شده، گفت که به هیچ عنوان برهم صالح از دایره نامزدهای تصدی این منصب کنار گذاشته نشده، بلکه خود وی دارای وظایفی در بغداد است و از ابتدا نیز موافق سیستم رئیس مشترکی در اتحادیه میهنی نبوده است.
وی همچنین گفت که در نشست آخر شورای رهبری اتحادیه میهنی هیچ بحثی در مورد انتخاب نامزدهای تصدی منصب رئیس مشترکی نشده، اما لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی از اعضا شورای رهبری این منصب را با توجه به کسب بیشترین آرا در کنگره چهارم حزب، حق خود دانسته و برهم صالح نیز تاکید می کند به دلیل اینکه رئیس جمهور عراق و دارای جایگاهی بین المللی است، زمان آن فرا رسیده که مفید واقع شود.
یکیتی در آخرین روزهای سال 2019 میلادی کنگره چهارم حزب را برگزار کرده و طی آن دفتر سیاسی حزب منحل، شورای عالی خبرگان سیاسی متشکل از 8 عضو با ریاست کوسرت رسول علی معاون اول پیشین حزب تشکیل و اعضای شورای رهبری 124 نفره رهبری حزب نیز با رای اعضای حاضر در کنگره انتخاب شدند.
کنگره چهارم، به شورای رهبری حزب اختیار بازنگری و تغییر در اساسنامه داخلی حزب و تعیین نظام رهبری اتحادیه میهنی را داده است.
در کنگره چهارم اتحادیه میهنی، از مجموع 1006 عضو کنگره، لاهور شیخ جنگی با کسب 902 رای ( 89.66 درصد آرا) و بافل طالبانی با کسب 791 رای کنگره چهارم ( 78.62 درصد آرا) از حوزه کرکوک در صدر انتخابات شورای رهبری جای گرفتند.
نظر شما