به گزارش کردپرس، مدیرکل انتقال خون کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران گفت: در صورت تداوم کاهش اهدا خون به صورت مستمر در کرمانشاه، بیماران پیوندی، تالاسمی، سرطانی،آسیب دیدگان تصادفات، هموفیلی، مادران باردار و بسیاری از بیماران دیگر نیازمند به خون و فرآورده های مشتق از آن، دچار مشکل جدی خواهند شد.
صالحی فر افزود: با توجه به طول عمر محدود نگهداری خون و مشتقات آن، امکان ذخیره سازی طولانی مدت وجود ندارد. به عنوان مثال فراورده پلاکت تنها سه روز ماندگاری دارد. لذا لازم است همیشه اهداکننده خون در مراکز خونگیری حضور داشته باشند تا بتوان نیاز بیماران را تامین کرد.
وی ادامه داد:خون را نه میتوان در کارخانه ها تولید نمود و نه از بازار خرید، بلکه تنها و تنها منبع این هدیه ارزشمند، حضور انسان های خیراندیش در مراکز اهدای خون می باشد.
صالحی فر با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشور و بار روانی ناشی از این اتفاق در جامعه، ادامه داد: متاسفانه در طی هفته جاری مراجعه به مراکز اهدای خون به کمتر از یک سوم میزان مورد نیاز کاهش یافته است و این در حالی است که نیاز به خون در مراکز درمانی همیشگی بوده و محدود به زمان و مکان خاصی نمی باشد.
پژمان صالحی فر گفت: جهت اطمینان خاطر اهداکنندگان عزیز از رعایت موارد بهداشتی در این مرکز، روزانه دو مرتبه تمامی محیط خونگیری، از جمله سطوح کاری، میز کار و ... ضدعفونی شده و پزشکان شاغل در این مرکز هم اهدا کنندگان را در بدو ورود مورد معاینه قرار داده و با اطمینان از سلامت ایشان روند خونگیری را ادامه میدهند.
این مقام مسئول عنوان کرد: تمامی ملزومات مورد استفاده در فرایند خون گیری استاندارد، استریل و یک بارمصرف بوده و خطری اهداکنندگان عزیز را تهدید نخواهد کرد.
صالحی فر افزود: تمام افراد ۱۸ تا ۶۰ ساله با وزن ۵۵ کیلوگرم که دچار تب یا بیماری نباشند میتوانند اهداء خون داشته باشند.
اداره کل انتقال خون استان کرمانشاه همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۶ عصر پذیرای اهدا کنندگان زندگی خواهد بود.
نظر شما