پاوه از شهر هزار ماسوله فقط نامش را یدک می‌کشد / عین الدین رحیمی

سرویس کرمانشاه _ رشد قارچ گونه و بی سامان شهر پاوه طی سال های اخیر به منظر و معماری زیبا و پلکانی این شهر آسیب های بسیار زده است. عین الدین رحیمی تحلیلگر مسایل شهری در مطلبی به نقد این وضعیت نامطلوب ساخت و سازها در شهر هزار ماسوله هورامان پرداخته است که در ادامه می خوانید:

خبرگزاری کردپرس _ مهاجرت بی رویه به شهر‌ها و تراکم جمعیت شهری گسترش ناموزون و غیر اصولی تراکم ساختمان‌ها را در پی دارد. بنا‌هایی که به یکباره همچون قارچ از دل زمین در شهرپاوه سر در می‌آورند بی آنکه کمترین اصول فنی و معماری در ساخت و ساز آن‌ها اعمال شود آثار و تبعات منفی فراوانی را در پی خواهد داشت و علاوه بر آن در ساخت و ساز‌هایی هم که با اخذ پروانه ساخت نیز صورت می‌پذیرد. بعضاً مالکان از حدود و ثغور پروانه، پا را فراتر نهاده و خارج از ضوابط مربوط مبادرت به احداث بنا مازاد بر پروانه می‌کنند که در این رهگذر نقش شهرداری‌ها به عنوان اصلی‌ترین محور مقابله با این قبیل تخلفات ساختمانی نمود بیشتری خواهد داشت.

پاوه شهریست که در دهه های اخیر به شهر هزار ماسوله در میان عام و خاص موسوم گردید، شهری که ساختار پلکانی و معماری زیبای آن در مقوله ی صنعت توریسم و شهرسازی آوازه ای فراتر از مرزها دارد. این شهر در پای کوه سلسله جبال شاهو و زاگرس با چشمه و آبشارهای رنگین مشرف بر دامنه کوه بلند آتشگاه و طبیعت بکر و معماری کهن و سنتی که در اعصار کانون و موطن فضلا و علما و شعرا و نیکان بوده و هست، اینک متاسفانه از شهر هزار ماسوله ی دیروز به شهر بی قد و قواره ی یک ماسوله مبدل گردیده است!؟

امروزه اجرای ضوابط و مقررات ساخت و ساز شهر توسط مدیران شهری به ندرت اجرا می شود و بام خانه جلو دست نه تنها حیاط خانه پشتی نبوده بلکه همچون زندان و دیواری بلند اشرافیت دید و نور از منازل جناح پشتی را سلب و پرده ای از تاریکی و ظلمت به این مساکن ارزانی می نماید!

پاوه در قیاس با شهرهای دیگر غرب کشور مرواریدی گران سنگ و وزین است که شبیه و مانند ندارد و یگانه مقصد گردشگران در اقصی نقاط کشور و حتی جهان است، اما عده ای از مدیران شهری غیر متخصص وبعضا سودجویان، با ساخت و ساز های نامتعارف و ناهمگون و بیگانه با معماری بافت کنونی، چهره و منظر شهر را امروزه با جایی رسانیده اندکه نفس های شهروندان آن به شمارش افتاده و اگر این رویه غیراصولی در سالهای آتی همچنان تداوم داشته باشد دیگر بایست نام پاوه را در کتب توریسم و گردشگران، بجای شهر هزار ماسوله شهر آسمان خراش ها بنامیم و بخوانیم!

خاتمه اینکه شایسته است که مدیران محترم ارشد شهرستان، متخصصان شهری و اعضای شورای اسلامی تازه منصوب شهر، با تدوین و اجرای مقررات سختگیرانه از رشد قارچ گونه و مغایر با معماری سنتی شهر ممانعت بعمل آورند تا پاوه همچنان نگین غرب کشور برای نسل ها آینده پابرجا و استوار بماند.

منبع: پایگاه خبری پاوه پرس

کد خبر 25499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha