به گزارش خبرگزاری کُردپرس، نامش ترسناک است، خوف و هراس به دلها می اندازد اگر بشنوند کسی به آن دچار شده طردش می کنند و کسی نزدیکش نمی شود. یکی از راه های انتقالش ترشحات تنفسی است و دوره نهفتگی دارد. نیاز به قرنطینه دارد تا دیگران را هم مبتلا نکند. چقدر ویژگی های این ویروس جدید آشنا است ویژگی هایی که یادآور یک بیماری قدیمی به نام جذام است که حالا دیگر کنترل شده و تقریبا ریشه کن شده است.
این روزها ترس و اضطراب ناشی از کرونا ویروس و فاصله گرفتن مردم از همدیگر به گونه ای شده است که انگار یک بیماری دیگر مانند همان ویروس جذام سر بر آورده است. این در حالی است که ویروس جدید تفاوت های بسیاری با آن ویروس قدیمی دارد؛ جذام بیشتر ناشی از نبود بهداشت بود اما امروز با رعایت بهداشت فردی و عمومی می توان این ویروس را شکست داد. با این اوصاف هرچند که کرونا ویروس در مقابل ویروسی مانند جذام شیطنت بسیاری دارد و روی اجسام و لباس و سطوح می نشیند و چند روز هم زنده می ماند اما با این همه شیطنت، دشمن اصلی اش آب و صابون است به همین خاطر است که پزشکان تاکید می کنند در برخورد با هر سطحی دست هایتان را به صورتتان نمالید و فورا با آب و صابون بشویید که ویروس از بین برود. بنابراین وقتی با همین مراقبت های ساده می توانیم ویروس را از خود دور کنیم دیگر لازم نیست این همه ترس و اضطراب را به خود راه بدهیم. اما این روزها ترس از کرونا نگران کننده تر از خود بیماری شده است که این رفتارهای بیمارگونه از نظر روانشناسان خود بسیار آسیب زا است و باید کنترل شود.
این اضطراب ها در برخی آنقدر جدی و شدید شده که با علائم جسمی، روانی، عاطفی و رفتاری همراه شده است.
مرضیه حق شناس یک روانشناس است. او در گفت و گو با کُردپرس در این باره توضیح می دهد: سیستم ایمنی قوی خود سدی در برابر کرونا است که اگر ترس را به خود راه بدهیم سیستم ایمنی بدن تضعیف شده و نمی توان کرونا را شکست داد.
او تاکید می کند: نباید ترس و اضطراب را به خود راه دهید چرا که ترس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و صدمات شدیدی به جسم و روح افراد وارد می کند.
این روانشناس توصیه می کند: با اهمیت دادن به تغذیه، رعایت بهداشت فردی و عمومی و شست و شوی مرتب دست ها با آب و صابون، می توان این ویروس را از خود دور کرد و آن را شکست داد.
او به والدین هم تاکید می کند که ترس و نگرانی از این بیماری جدید را از خود دور کنند چرا که آنها باید کودکانی که در خانه هستند و نظاره گر رفتارهای وسواسی و نگرانی های بیش از حد آن ها هستند را هم در نظر بگیرند که این مسئله بر روی جسم و روح آنان هم تاثیرگذار گذاشته و عواقب جبران ناپذیری به دنبال دارد.
در این میان برخی هم وجود دارند که از ترس ابتلا به کرونا آنقدر دست هایشان را می شویند که دچار قارچ و اگزمای پوستی شده اند. یک روانپزشک هم در این باره در گفت و گو با شهروند با تاکید بر لزوم پرهیز از وسواس می گوید:
«کرونا بیماری است که بعد از گذشت دورهای تبش فروکش میکند اما عوارض این اضطرابها و استرسها باقی خواهد ماند. نگرانی از مبتلاشدن خود و عزیزان وسواسهای فکری را افزایش داده و افراد دچار وسواس شستوشو شدهاند، نگرانی که در میان کادر پزشکی هم به چشم میخورد. ویروس کرونا و نگرانی از مبتلاشدن به آن سلامت روان جامعه را تحت تأثیر قرار داده، آن را دچار اختلال کرده و باعث شده احساس ناامنی در جامعه دامن زده شود.»
نظر شما