کسری 3 میلیون تن نهاده دامی مشکل اساسی وزارت جهاد کشاورزی

سرویس آذربایجان غربی- وزیر جهاد کشاورزی گفت: کسری بیش از سه میلیون تن نهاده دامی مشکل اساسی این وزارتخانه است و با اجرای طرح جدید تدوینی، تولید چهار میلیون تن نهاده دامی در داخل کشور آماده شده است که با اجرای آن، به همین میزان از واردات نهاده های دامی در کشور کمتر می شود.

به گزارش کردپرس، کاظم خاوازی شامگاه دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه کشور از تنوع آب و هوایی ویژه ای برخوردار است اما به خوبی از آن استفاده نشده، اضافه کرد: در بخش باغبانی وضعیت کشور ایده آل است به نحوی که بیش از میزان مصرف، تولید محصول باغی در کشور وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی، صادرات پیوسته و کسب بازارهای جهانی را راهکار رونق عرصه باغبانی دانست و بیان کرد: قانون خرید تضمینی اقدامی موثر برای حمایت از کشاورزان است، واگذاری تعیین قیمت محصولات کشاورزی نیز باعث شده تا وزارت جهاد کشاورزی بهتر از گذشته در حمایت از کشاورزی گام بردارد.

خاوازی افزود: کشور در بخش زراعت در بسیاری از محصولات در مرز خوکفایی است که با مدیریت مصرف می توان بهتر از امروز به خودکفایی پایدار دست یافت.

او با بیان اینکه در تولید شکر می توان با مدیریت بهتر به ۲ میلیون تن در سال رسید، گفت: کشور در برنج به تولید ۲.۶ میلیون تن رسیده است که با توجه به اینکه میزان مصرف داخل کشور سه میلیون تن برآورد می شود، نیاز به مدیریت مصرف وجود دارد.

خاوازی با بیان اینکه کشور در گندم به تولید پایدار رسیده و خودکفاست، بیان کرد: به علت اینکه همواره پنج میلیون تن ذخایر مورد نیاز کشور است، مجبور به واردات هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی ضریب خوداتکایی در روغن را پایین دانست و افزود: برای جبران این موضوع نیز برنامه هایی در دست اجراست.

خاوازی، آذربایجان غربی را استانی منحصربفرد در برخورداری از ظرفیت های آب و خاک دانست و گفت: رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی سفر دسته جمعی مدیران ارشد به استانها برای بررسی و حل مسائل است و آذربایجان غربی نیز به جهت نقش آفرینی جدی در سیاست های تامین امنیت غذایی نخستین مقصد سفرهای استانی به شیوه جدید است.

حل مشکل صادرات و بازاریابی محصولات کشاورزی آذربایجان غربی

در این دیدار نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه خواستار حل مشکل بازاریابی محصولات کشاورزی شدند.

حجت الاسلام سیدمهدی قریشی با بیان اینکه استان در زمینه تولید سیب و انگور سهم قابل توجهی دارد، افزود: متاسفانه با وجود تولید و کیفیت بالای این محصولات در زمینه صادرات مشکل داریم که بخشی از این مشکل به عدم بازاریابی مناسب بر می گردد.

او با اشاره به ظرفیت های بالای استان در بخش دانشگاهی عنوان کرد: در استان به خصوص مرکز استان ارومیه اساتید و کارشناسان دانشگاهی خوبی در بخش کشاورزی داریم که متاسفانه از این ظرفیت بهره کافی برده نمی شود ارتباط تنگاتنگ بخش اجرایی و دانشگاهی منجر به ایده های علمی و عملی خوبی می شود.

استاندار آذربایجان غربی هم در این دیدار با اشاره به جایگاه کشاورزی در توسعه استان گفت: نقش آفرینی کشاورزی در اشتغال و ارزآوری می طلبد تا نگاه ویژه تری نسبت به آن در بعد حمایتی صورت گیرد.

محمدمهدی شهریاری با اشاره به سهم ۳۵ درصدی بخش کشاورزی از اشتغال و تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن انواع محصولات باعث شده تا آذربایجان غربی به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور مطرح شود.

او ادامه داد: تسهیل در صادرات سیب یکی از سیاستهای جدی دولت محسوب می شود و در این راستا پیگیری های استانی و ملی صورت گرفته است.

استاندار آذربایجان غربی با حمایت از راهکار تهاتر سیب با میوه های گرمسیری برای افزایش صادرات سیب افزود: با توجه به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات موز منوط به صادرات سیب، استان نیز این موضوع را روشی موثر برای رونق صادرات می داند.

شهریاری تصریح کرد: کشاورزان استان در تامین نیازهای غذایی کشور سهم مهمی دارند و سفر وزیر جهاد کشاورزی و همه معاونان این وزارتخانه که در نوع خود کم نظیر است می تواند دستاوردهای خوبی برای رونق این بخش به همراه داشته باشد.

به گزارش کردپرس، در جریان سفر ۲ روزه "کاظم خاوازی" وزیر جهاد کشاورزی و هیات همراه به آذربایجان غربی، همزمان ۱۳۱ پروژه بخش کشاورزی با اعتبار بیش از ۴۴۵ میلیارد ریال در سراسر استان به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری می‌رسد و از ۱۸ رقم دستاورد تحقیقاتی بخش کشاورزی رونمایی می‌شود.

این طرح ها ۱۲۳ طرح در بخش آب و خاک، چهار طرح در زیربخش صنایع تبدیلی و غذایی، ۱۸ طرح تحقیقاتی، سه طرح در زیربخش تولیدات گیاهی و همچنین یک طرح شیلاتی را شامل می شود که با بهره ‌برداری از آنها برای ۵۰۸ نفر در سراسر استان به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود.

کد خبر 2554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha