به گزارش کُرد پرس، دیوارهای حائل در اطراف کعبه به ارتفاع تقریبی دو متر، با هدف کنترل شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از اجتماع و تماس زائران با پرده کعبه و حجرالاسود ایجاد شده است؛ حجرالاسود سنگی است سیاهرنگ که بر دیوار پایه کعبه نصب شده و برخی مسلمانان بنا بر روایات و اعتقادات، این سنگ را مقدس میدانند و در حین انجام اعمال عمره و حج، آن را لمس میکنند.
دولت سعودی که همزمان با همهگیری ویروس کرونا، مراسم عمره را متوقف و از ورود زائران برخی کشورها برای شرکت در این مراسم ممانعت کرده است، از پنجشنبه گذشته محدودیت هایی را در ورود به مسجدالحرام، اعمال و بخش قدیمی مسجد پیامبر (ص) و قبرستان بقیع در شهر مدینه را تعطیل کرد. گفته شده است خلوت کردن محیط مسجدالحرام و مسجد النبی از اجتماع زائران، اقدامی بیسابقه بوده است.
روز جمعه مسجدالحرام درحالی خلوتترین اوقات را تجربه کرد که نماز جماعت بیرون از آن و در شبستان مسجد برپا شد.
تصاویر تازهای از مسجدالحرام منتشر شده که نشان میدهد محدودیت ورود زائران برای طواف کعبه از روز شنبه برداشته شده است و زائران درحالی که اطراف کعبه، دیوارهایی حائل شده است، مشغول عبادت هستند. برخی منابع خبری از سرگیری طواف را با وجود طرح قرنطینه کعبه، موقتی دانستهاند.
عربستان به غیر از اقداماتی که برای ضدعفونی محیط مساجد انجام میدهد و محدودیتهایی که برای تردد زائران در برخی بخشها برقرار کرده، تا کنون اعلام نکرده چه کنترلها و تدابیر بهداشتی را در زمان اجتماع زائران به اجرا گذاشته است.
نظر شما