حفظ جان آحاد جامعه وظیفه اخلاقی و شرعی است/قرنطینه خانگی را جدی بگیریم

سرویس کردستان- دکتر افخم زاده متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی گفت: هموطنان متعهد و مومنان متدین باید بدانند حفظ جان خود و آحاد جامعه یک وظیفه اخلاقی و شرعی است. کرونا را جدی بگیریم و در سه هفته آتی در منزل بمانیم.

به گزارش کردپرس، دکتر افخم زاده استاد دانشگاه پزشکی کردستان در یک فایل ویدیویی اظهار کرد: متاسفانه مناطق کردنشین ایران نیز همانند باقی کشور تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است و تا این لحظه که با شما صحبت می‌کنم بیش از ۱۲۰ کشور در دنیا به این ویروس مبتلا شده‌اند و تاکنون بیش از ۵ هزار نفر بر اثر ابتلا به این ویروس در جهان جان باخته‌اند

او افزود: این ویروس در ابتدا از چین آغاز شد و از حیوانات به انسان انتقال یافت و اکنون از انسان به انسان منتقل می شود.

دکتر افخم زاده ادامه داد: در ایران نیز برای اولین بار در شهر قم این ویروس مشاهده شد و بعد از آن در تمام ایران شیوع پیدا کرد و از کشور ایران نیز به کشورهای همجوار اشاعه پیدا کرده است.

تخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی گفت: امروز سازمان بهداشت جهانی این بیماری را به عنوان اپیدمی جهانی اعلام کرد این بدین معنی است که اشاعه این ویروس از یک شهر، کشور و منطقه گذر کرده و به یک معضل جهانی تبدیل شده است از این رو به ساز و کارهای جهانی برای کنترل آن نیاز است.

افخم زاده با اشاره به خطرناک بودن این بیماری در سطح جهان افزود: از ویژگی‌های این بیماری انتقال سریع آن از یک فرد به فرد دیگر است که از طریق سرفه و یا تماس دست با اشیا آلوده ویروس به راحتی از یک فرد به فرد دیگر انتقال داده می‌شود و این سرعت اشاعه و انتقال بیماری را نشان می دهد.

او اظهار کرد: از هر ۱۰۰ نفر، ۵ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند .جان باختگان این بیماری می تواند همه اقشار جامعه جوان، پیر و زن و مرد را در بر بگیرد.

دکتر افخم زاده تاکید کرد: در این مرحله باید با پیشگیری از این بیماری و رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این ویروس جلوگیری کنیم. امروز دانشگاه پزشکی کردستان احساس خطر کرده و بر اساس وظیفه صنفی، شرعی و اخلاقی خود بر آن شدیم تا با حس مسئولیت در برابر جامعه به زبانی ساده و بدون اصطلاحات پزشکی در خصوص این بیماری با مردم صحبت کنیم.

متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی در این باره ادامه داد: امیدواریم با کمترین تلفات این مرحله حساس را پشت سر گذاشته و به سلامت از این مرحله گذر کنیم. اکنون روی سخن من با کسانی است که ادعا می کنند (هر آنچه در تقدیر من نوشته شده باشد گردن می‌دهیم) اما مسلمانان عزیز باید دقت کنند خداوند در قرآن کریم می فرماید؛ "به دست خودتان، خود را به هلاکت نرسانید" از این رو اگر بدون رعایت نکات بهداشتی به این ویروس مبتلا شویم قطعاً خود را هلاک کرده‌ایم و برخلاف این سوره از قرآن کریم عمل کرده‌ایم.

او در ادامه با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم اظهار کرد: "اگر در مکانی بیماری واگیرداری وجود داشت نباید به آن مکان نزد نزدیک شوید و اگر در شهر شما چنین بیماری رایج شد از خانه های خود خارج نشوید" حدیث پیامبر منطبق با قرنطینه‌ای است که امروز در زبان علمی از آن سخن می‌رود.

این استاد دانشگاه پزشکی کردستان تاکید کرد: مسلمانان گرامی باید بدانند که شرع و اخلاق آنها را در برابر هم وطنان و همشهریان و همه مردم مسئول کرده و باید برای پیشگیری از این بیماری از تجمعاتی مانند نماز جماعت، نماز جمعه و یا مجالس ترحیم و عروسی، مراسم های تفریحی و ورزشی دوری کنند.

افخم زاده افزود: کسانی هم که به حقوق شهروندی احترام می گذارند باید بدانند که در برابر آحاد جامعه مسئول اند باید قرنطینه خانگی را رعایت کنند.

این پزشک کردستانی تاکید کرد: اما کسانی که از لحاظ مالی با مشکل مواجه هستند و درآمد روزانه به صورت روزمزد است، وظیفه دولت است که به همکاری با این قشر از جامعه اقدام کند اما در صورتی که دولت در این وهله نتواند به یاری این عزیزان بشتابد بهتر است آنان نیز در دو سه هفته اخیر در منزل بمانند تا بتوانند جان خود را از این بیماری محفوظ دارند.

او ادامه داد: این بیماری های واگیردار بدون نشانه هستند اما در نهایت علایم آن ظاهر می شود و فرد مبتلا شده را درگیر خود می‌کنند، متخصصان اعلام کرده اند که هفته‌های آتی آمار جانباختگان افزایش می یابد و پس از آن این روند سیر نزولی پیدا می‌کند.

متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی تصریح کرد :همه ما مسافران یک کشتی هستیم و در صورتیکه هر نقصی در این کشتی شکل بگیرد همه ما با همدیگر غرق می شویم روی سخن من با کسانی است که قرنطینه خانگی را رعایت نمی‌کنند در حالی که پزشکان و متخصصان هر روز نسبت به قطع زنجیره انتقال این ویروس هشدار می دهند.

او با اشاره به مرگ چندین دکتر متخصص، پرستار،کارمندان بانک بر اثر ابتلا به این بیماری گفت: آیا کافی نیست که ما این متخصصان و مدیران را از دست دادیم و باید بدانیم که حفظ جامعه به رفتار ما بستگی دارد.

متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی با بیان اینکه هنوز عده زیادی از مردم این بیماری را جدی نگرفته اند گفت: این افراد فکر می کنند که این بیماری آنها را تهدید نمی کند در حالی که این بیماری تاکنون کسانی را که دارای بنیه قوی بوده‌اند را هم در بر گرفته است.

افخم زاده تاید کرد: در حال حاضر قرنطینه خانگی بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری است و تنها شعار دادن کافی نیست. من از این تریبون از شما خواهش می‌کنم که اگر خانواده و هم وطنان خود را دوست دارید و برای آحاد جامعه ارزش ارزش قائلید و یا اینکه خود را یک مومن متعهد محسوب می کنید در صورت امکان چند هفته آتی را در منزل بمانیم و قرنطینه خانگی را رعایت کنید. آرزوی ما سلامتی، شادی و موفقیت شما عزیزان است.

کد خبر 256350

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha