به گزارش خبرنگار کردپرس، همزمان با شیوع کرونا در شهرستان قروه شورای تأمین به پیشنهاد ستاد مدیریت بحران تصمیم بر تعطیلی بازار در راستای کاهش سطح تماس مردم و قطع زنجیره انتقال گرفت.
تصمیمی که به مدت 6 روز اجرا شد اما پس از سخنرانی رئیس جمهوری مبنی بر اینکه قرنطینه وجود ندارد و نباید جایی تعطیل شود؛ بازاریان شهرستان قروه به اعتراض برخواسته و اقدام به بازگشایی بازار کردند. اقدامی خطرآفرین که از یک طرف نگرانی برای افزایش مبتلایان با شروع تماس بیشتر به همراه داشت و از طرفی دیگر از بین بردن هشدارها در نزد افکار عمومی را مبنی بر اینکه دیگر خطر رفع شده که بازار آغاز به کار کرده است.
با این وجود گرچه شورای تأمین حتی به تمدید تعطیلی بازار پرداخت اما در مقابل واکنش بازاریان کوتاه آمد و اقدام جدی صورت نگرفت و بنا به اطلاعیه مرکز بهداشت شهرستان قروه با بازگشایی مجدد بازار و سیل جمعیت برای خرید نوروزی باید منتظر افزایش مبتلایان و حتی مرگ و میر در این زمینه بود.
این جریان نگرانی ادامه داشت تا اینکه رئیس جمهوری بار دیگر در خصوص تعطیلی بازار دستوری را صادر نمود. دستوری مبنی بر تعطیلی صنوف غیرضروری تا 15 فروردین... همین دوگانگی توسط رئیس جمهوری باعث شد تا مردم دیگر توجهی به مسایل نداشته باشند و این هشدار کشوری را پشت گوش بیاندازند.
در واقع مسئولیت اجتماعی حکم می کند همان طور که بازاریان قروه بنا به دستور رئیس جمهوری مبنی بر نبود قرنطینه اقدام به بازگشایی بازار کردند همان طور هم با دستور رئیس جمهوری مبنی بر تعطیلی بازار تا 15 فروردین اقدام به بستن مغازه های خود می کردند.
این دوگانه برخورد کردن «روحانی» از یک طرف و بی توجهی بازاریان به سلامت جامعه از طرف دیگر باعث شد تا «پدیده مرگ خودخواسته» در جامعه شکل گیرد. پدیده ای که اگر جدی با آن برخورد نشود نه تنها در مقطع کنونی بلکه در تمامی بحران ها فاجعه آفرین خواهد بود.
در همین راستا معاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قروه به عنوان دبیر ستاد مدیریت بحران شهرستان در راستای شفاف سازی تعطیلی بازار و اقداماتی که برای مقابله با کرونا صورت گرفت توضیحاتی را ارائه داد.
«چنگیز اردلان» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: بدون شک با همکاری خوب تمامی ادارات به ویژه تلاش برجسته حوزه بهداشت و همچنین حضور و همراهی کشاورزان، اصناف، خیرین، همشهریان خارج از شهرستان و بسیاری دیگر قدم های خوبی در جهت شکل گیری یک جریان اجتماعی متأثر از همکاری مجموعه اداری و مردم برداشته شد.
او یکی از این اقدامات برجسته را تعطیل کردن تمامی صنوف و فعالیت ها به غیر از برخی واحدهای ضروری دانست.«اتفاقی که در پی هشدار مسئولان حوزه بهداشت با ارزیابی سطح خطر و امکانات بسیار محدود شهرستان با همراهی حداکثری اصناف اجرایی شد بسیار اقدام با اهمیتی بود.»
به گفته «اردلان» این موضوع با وصف تصویب در ستاد بحران و الزامی شدن جهت اجرا، به لحاظ گستردگی کار و جایگاه مردم در نظام و مجموعه اداری، پشتوانه اصلی و ضمانت خود را در اراده و عشق همشهریان یافت به گونه ای که این حرکت ارزنده و تأثیرگذار سیل همبستگی و همراهی را در قالب بخشیدن کرایه و... به سمت خود سرازیر نمود.
او سپس به واکنش تعدادی از اصناف به پیام رئیس جمهوری اشاره داشت.«متأسفانه برخی از اصناف به جای اینکه تحلیلی مستقل از شرایط و امکانات بسیار محدود شهرستان داشته باشند و همچنین دقت کنند که بسته شدن اصناف در قروه بیشتر و بیشتر برآیند یک همبستگی و متأثر از ظرفیت های اجتماعی در جهت حفظ وضعیت سفید و کم خطر شهرستان بود تا یک اجبار یک طرفه اداری؛ با بازگشایی واحدهای صنفی خود فضای شکل گرفته را تا حد زیادی تغییر دادند.»
مطابق اظهاران «اردلان» هرچند که همچنان تلاش خیرین و برخی از اصناف و کشاورزان و.. در مسیر تأثیرگذاری مثبت در جریان است، اما بیم آن می رود که با تصور عادی شدن شرایط و بازگشایی بازارها و شلوغی نگران کننده که متأسفانه شاهد آن هستیم، شیوع این ویروس فراگیر شود.
او به مسئولیت اجتماعی و وجدان فردی در این زمینه پرداخت. «قطعاً همگی با هر موقعیت و شرایطی، واحد صنفی و مشکلات مالی، کارمند و مسئول و... در آینده نه چندان دور باید در مقابل عملکرد خود، حداقل در محکمه وجدانمان پاسخگو باشیم.»
دبیر ستاد بحران شهرستان قروه در ادامه گفت که تا دیرتر نشده بیایید فراتر از هر نفع و منفعتی حتی با عبور از چالش بدهی و مشکلات اقتصادی و.... حفاظت از جان خود و همشهریان را مهمترین وظیفه دانسته و بکوشیم با هر طریقی بودن در خانه را به یک فرهنگ مبارزه مبدل و حماسه دیگری خلق کنیم./
نظر شما