به گزارش کردپرس، سیرویس امین زاده، فعال فرهنگی و اجتماعی با خطاب قراردادن ریاست مدیریت بحران شهرستان یادآور گردید، لطفا تا دیرنشده یک راهبرد، سازمانی، هماهنگ و یک پارچه عملیاتی را در دستور کار خود قرار دهید.
مدیریت بحران شهرستان پاوه :
سلام علیکم:
به استحضار می رساند با توجه به شرایط بحرانی پیش آمده براثر اپیدمی جهانی کرونا ویروس، که شهرستان پاوه را نیز مورد تهدیدات جدی قرار داده است، بسیاری از شهروندان با درک شخصی از میزان خطرپذیری این بیماری، بصورت انفرادی و دسته جمعی اقدامات عملی پیشگیرانه و خودسرانه دخالت در کنترل بحران کرونا ویروس را در دستور کارخود قرا داده اند؛ که شواهد موجود ازبوجود آمدن بحران های عدیده ای درایجاد یک مدیریت واحد علمی وآگاهانه حکایت دارد، که؛ هرج ومرج در تصمیم گیری واخلال در اجرای سیاست های مدیریت بحران شهرستان، ایجاد تنش در روابط این گروه ها با یکدیگر و با محیط اجتماعی، حیف ومیل امکانات مردمی و صدمات وآسیب های جدی به امکانات عمومی و به نیروهای غیرمتخصص استفاده کننده از مواد شیمیایی ضدعفونی کنند ه و….از اثرات این اقدامات خود سرانه می باشد، که؛ می تواند عواقب ناخوشایندی را متوجه کنترل بحران موجود نموده وآینده روابط اجتماعی بین گروهی جامعه را دچار بحران نماید.
لذا بر اساس این قاعده کلی که تنها قوانین مبتنی بر عقل می تواند در جهت سازماندهی این نیرو های داوطلب و کمپین های مردمی حرکت نماید وبه منظور جلو گیری از هدر رفتن کارآمدی انرژی این پتانسیل عظیم انسانی و مالی، در خواست تشکیل فوری یک شورای سیاستگذاری فرماندهی واحد مدیریت بحران و مدیریت جامعه مدنی برای کنترل بحران موجود را دارد.
تا با اتخاذ یک رویکر واحد ویک پارچه ضمن هماهنگی و شفافیت در تصمیمات و اقدامات بتوان با کمترین هزینه های زمانی، مالی وانسانی از این بحران مهلک جامعه را نجات داد. و ضمن در نظر گرفتن این احتمال که با طولانی شدن مدت زمان مبارزه با این بحران امکان از بین رفتن توان فیزیکی وروحی نیرو های مردمی بر اثر خستگی وتخلیه هیجانات اولیه وجود دارد.
بنا براین سازماندهی نیروهای مردمی از اهمیت حیاتی و ضرورت استراتژیک برای مدیریت بحران شهرستان تلقی می شود. و چون بر اساس قانون و آیین نامه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور تشکل های مدنی ومردمی و بخش خصوصی می تواند در مدیریت بحران حضور داشته باشند. که از آن جمله می توان به :
الف: حسب ماده ۱ آیین نامه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور؛ سازمان های مردم نهاد و گروه های مردمی وسازمان های غیر دولتی حقوقی بعنوان سازمان ذی ربط مدیریت بحران کشور محسوب گردیده و حتی بر طبق تبصره واحده همین ماده فرماندار محترم می تواند تعرفه خدمات بخش خصوصی اعم از حقوقی وحقیقی را برابر مقررات جاری کشور و عرف پرداخت نماید.
ب: حسب ماده ۸ آیین نامه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور؛ فرماندار در مرحله مقابله با بحران اگر خدمات بخش خصوصی و گروه های مردمی و حتی اشخاص را ضروری دانستند، می توانند بصورت کتبی خدمات مورد نیاز را به آنان تکلیف نمایند و در صورت عدم انجام ماموریت محول شده توسط بخش خصوصی و دستگاه های ذی ربط بخش خصوصی مراتب در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری خواهد بود.
که دایره اختیارات فرمانداران را درمواقع مقابله با بحران به فرماندهی بخش خصوصی و مسئولیت پذیری در برابر اقدامات گروها و سازمان های مردمی تعمیم می دهد پیشنهاداتی به شرح زیر بیان میگردد:
۱- پیشنهاد می گردد در اسرع وقت مدیریت اجتماعی(جامعه مدنی) بحران شهرستان، متشکل از سرمایه های اجتماعی تاثیرگذار و نخبگان جامعه و نمایندگان سمن های حقوقی وحقیقی تشکیل گردد.
تبصره۱- اعضا می تواند شامل پنج نفر: ۳ نفر شخصیت حقیقی ازنخبگان وسازمان های مردم نهاد به انتخاب و پیشنهاد کارگروه سازمان های مردم نهاد مدیریت بحران، و رسانه های مردمی و معتمدین شهرستان و۲ نفر شخصیت حقوقی از نهادهای غیردولتی حقوقی شامل، ۱ نفر نماینده شورای شهرو روستا و۱نفراز جمعیت هلال احمر شهرستان
تبصره۲- مدیریت اجتماعی اقدام به تشکیل کارگروه هایی به شرح زیر نماید:
الف- کار گروه بهداشت و درمان با استفاده از نیرو های متخصص شبکه بهداشت ودرمان و نیروهای متخصص داوطلب مردمی جهت نیازسنجی و اولویت بندی اقدامات اجرایی تخصصی وعمومی …
ب- کارگروه جمع آوری کمک های مردمی و تهیه وتجهیز امکانات مورد نیاز مراکز بهداشتی ودرمانی …
پ- کارگروه حمل ونقل متشکل از نیروهای داوطلب مردمی…
ج- کارگروه آموزش حرفه ای و همگانی به نیرو های آمدادی وشهروندان توسط نیرو های شبکه بهداشت ودرمان و جمعیت هلال احمر
د- کارگروه رسانه وارتباطات و شبکه های ارتباطی مجازشامل رسانه های محلی شناسنامه دار… جهت انتخاب بهترین روش ارتباطی با مردم و مسئولین در کمترین زمان ممکن …
تبصره ۲- کلیه گروهها وکمپین های مردمی و سازمان های مردم نهاد با کلیه امکانات و تجهزات وسرمایه های مالی وانسانی خود تحت نظر وهدایت این مدیریت اجتماعی بحران قرار گیرند.
۲- پیشنهاد میگردد یک شورای سیاستگذاری واحد مدیریت بحران جهت تصمیم گیری، هماهنگی وسازماندهی واحد مدیریت های بحران شهرستان ومدیریت اجتماعی بحران تشکیل گردد.
تبصره- اعضای شورای سیاستگذاری مدیریت بحران شامل پنج نفر: ۱- دادستان محترم شهرستان ۲- دو نفر به انتخاب فرماندار محترم ۳- دو نفر از اعضای مدیریت اجتماعی بحران باشند.
۳- پیشنهاد میگردد یک فرماندهی واحد( فرماندار محترم ) مسئولیت ابلاغ واجرای سیاست های کلی کشوری واستانی وشورای سیاستگذاری مدیریت بحران شهرستان را به مدیریت بحران رسمی و مدیریت اجتماعی بصورت همزمان را بر عهده گیرد.
تبصره – بدیهی است که فرماندارمحترم در اجرای قانون کشوری مدیریت بحران تصمیمات کشوری واستانی را با مسئولیت خویش مجزا از تصمیمات شورای سیاستگذاری اجرا خواهد نمود.
۴- پیشنهاد میگردد یک ستاد خبری مستقر در فرمانداری پاوه تشکیل گردد؛ تا با انتخاب یک سخنگو توانمند و آگاه به مسائل بهداشتی و فرهنگ بومی جامعه ظیفه اطلاع رسانی رسمی به مردم را انجام دهد.
تبصره- اطلاع رسانی می تواند در یک ساعت مشخص از شبانه روز وبا حضور رسانه های محلی و حتی استفاده از شبکه انلاین مستقیم در شبکه های مجازی رسمی و مجاز… انجام گیرد.
۵- پیشنهاد میگردد یک دفتر مطالعاتی مستقل به دستور فرماندار محترم در مدیریت بحران تشکیل شود که ضمن جمع آوری اطلاعات و نیازمندی های اطلاعاتی شورای سیاستگذاری مدیریت بحران، پیشنهادات و خواسته های مردمی و اجتماعی را رصد نموده و ضمن انتقال آنها به فرماندار محترم جهت تصمیم گیری در شورای سیاستگذاری، تصمیمات و بیانیه های رسمی را در اختیار سخنگوی شورا قرار دهد.
۶- پیشنهاد میگردد رایزنی و جلسات اعضای تشکل های فوق بصورت استفاده از امکانات فضای مجازی و غیر حضوری و تصمیمات کارشناسی شده در اسرع وقت با در نظر گرفتن آرای کارشناسی اعضا اتخاذ گردد.
در پایان اعلام میگردد که مطالب فوق در قالب یک فوریت و به صورت یک خواسته غیر الزام آوار از طرف یک شهروند مسئولیت پذیر ارائه می گردد، بدیهی است با توجه به شرایط بحرانی موجود عقلانیت استراتژیک حل بحران می طلبد، که ؛ مدیریت بحران شهرستان یک راهبرد عملیاتی یک پارچه ، هماهنگ و سازمانی را در دستور خود کار قرار داده و تا دیر نشده است نسبت به مسئولیت پذیری اجتماعی وحقوقی خود حساسیت بیشتری به خرج دهند، زیرا پاسخگویی از الزامات اولیه هر گونه مسئولیت پذیری است.
با توجه به اینکه فرماندار محترم در این زمینه تخصص لازم و تجربه مواجهه با بحران ها را داشته اند، انتظار شهروندی این است که؛ در مقام بالاترین مسئول اجرایی و مدیریت بحران شهرستان با در نظر گرفتن ضریب ریسک پذیری و اولویت بندی شرایط پیش رو تصمیمات لازم را در این زمینه اتخاذ نمایند.
بدون شک این پیشنهادات صرفا بنا به مسئولیت شهروندی وضمن قدرشناسی از کلیه اقدامات و فعالیت های خود جوش ومردمی اشخاص وسازمان های مردمی بیان می گردد.
امید که در راستای هماهنگ نمودن فعالیت های مردمی و جلو گیری از چند پارچگی فعالیت های مدیریت بحران و عدم موازی کاری توسط نیرو های مردمی داوطلب از طرف مدیریت بحران شهرستان پاوه قابل توجه قرار گیرند. و اعلام میدارد که؛ علاوه بر اعلام آمادگی داوطلبانه اینجانب در خدمت به مدیریت بحران شهرستان مطالب فوق صرفا یک پیشنهاد برای یک محدوده زمانی مقابله با یک بحران تهدید زای سلامتی جامعه ارائه می گردد.
نظر شما