ساعتی قبل بیمارستان صحرایی 74 تختی مهاباد با حضور استاندار و نماینده و مسئولان شهرستان افتتاح شد. تمام مراحل راه اندازی و تجهیز این بیمارستان موقت که حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان، صرف آن شده، بدست معتمدان، خیرین و فعالان مدنی انجام گرفته است.
با این توضیح که در بیشتر شهرها بیمارستانهای صحرایی توسط نیروهای مسلح راه اندازی شده اند، می توان به سرزندگی و شادابی جامعه مدنی و بالا بودن سرمایه اجتماعی در این شهر آنهم در این تنگنای اقتصادی پی برد.
غیر از این مبلغ صدها میلیون تومان نیز برای خرید وسایل و تجهیزات پزشکی برای پرسنل بیمارستان و کمک به خانواده های نیازمند جمع آوری شده است.
دو واحد تولیدی هم با تغییر خط کاری خود و تولید محلولهای ضد عفونی کننده نیازهای شهر و بعضا شهرهای اطراف را در این زمینه برطرف کردند. هم واحدهای مذکور و هم داروخانه های موزع، با صرف نظر کردن از حاشیه سود خود، باعث شدند که این فراورده ها به بهایی کمتر از نصف بهای واقعی در دسترس مصرف کننده قرار گیرد و عملا امکان دسترسی همگان به ملزومات بهداشتی فراهم شود.
بیشتر موسسات و واحدهای بخش خصوصی که امکان گندزدایی و ضدعفونی کردن معابر شهری و اماکن عمومی را داشتند، داوطلبانه به میدان آماده و به صورت شبانه روزی به انجام وظیفه پرداختند.
در حالیکه اقتصاد خدماتی شهر تا حد زیادی وابسته به فعالیت بازارهای تاناکورا و بازارچه های کالاهای خارجی است، اصناف و بازاریان از سه هفته قبل و در واقع زودتر از بیشتر شهرها، داوطلبانه به تعطیلی واحدهای صنفی خود پرداخته و ضرر و زیانهای هنگفتی را برای قطع زنجیره اتصال ویروس متحمل شده اند.
دکتر صابر موسی زاده فعال مدنی و عضو هیات امنای بیمارستان موقت، امروز هنگامی که به گوشه هایی از این همدلی و جمع سپاریها اشاره می کرد، به نرمی به انتقادی دوستانه از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه پرداخت و گفت زیر ساختهای درمانی مهاباد، نسبتی با مرکزیت جغرافیایی و فرهنگی شهر، سابقه شهری دیرینه، فرهنگ بالای اجتماعی و الزامات یک قطب منطقه ای درمان ندارد.
شوربختانه پاسخ رئیس دانشگاه نه تنها همدلانه نبود، بلکه حاکی از آن بود که اصل مساله را قبول ندارد و آماده شنیدن هیچ انتقادی هم نیست.
ناچار شدم این تکمله را اضافه کنم که مقصود دکتر دادن چند قطعه تجهیزات پزشکی از ارومیه به مهاباد نیست، بلکه یادآوری این مهم است که یک بیمارستان مستهلک 50 ساله تناسبی با اهمیت و مرکزیت یک شهر 200 هزار نفری پانصد ساله ندارد! در واقع به زبان ساده سرانه تخت بیمارستانی ما پایین است و در چند دهه گذشته کاری انجام نشده است.
امیدوارم که رئیس محترم دانشگاه در این فضای ایثار و همدلی با گوش جان این واقعیت عریان را دیده و شنیده باشد. ما هم آماده ایم که ببخشیم و اگر هم فراموش نمی کنیم، بخاطر آن است که از اشتباهات گذشته درس بگیریم و متحد و یکدل برای جبران آن تلاش کنیم.
در ضمن از فرصت مذکور استفاده و با یادآوری تلاشهای صورت گرفته برای پیشگیری از کرونا، از استاندار محترم خواستم جهت رفع مشکلات یک واحد تولیدی که قرار بود ماسک مورد نیاز شهرستان را تامین و گویا در راه اندازی دستگاهش به مشکل برخورده، مساعت لازم را انجام دهد.
نظر شما