به گزارش کردپرس، اکبر کرامتی در جلسه مشترک هماهنگی اجرای طرح ابلاغی جهش تولید در دیمزارها برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ اظهار کرد: در سطح استان بیشترین زارعین و ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در زراعت گندم است.
کرامتی تصریح کرد: در سطح استان ۴ هزار و ۷۳۲ واحد نانوایی فعال است و تولید گندم با درصد گلوتن و پروتئین بالا برای تولید نان با کیفیت به صورت کشت های قراردادی در دستور کار قرار دارد.
او افزود: ارتقای سطح بیمه؛ ضریب مکانیزاسیون ، تحقق کشت انتظاری و افزایش سطح زیر کشت جو پاییزه در اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها باید پیگیری و تسریع یابد.
کرامتی تاکید کرد: برای ارتقای ضریب مکانیزاسیون کشاورزی به منظور تسهیل در تحقق اجرای اهداف این طرح ، ۶۵۰ دستگاه سهمیه ماشین آلات کشاورزی با اعتبار ۵ میلیارد تومان اعتبار با کارمزد ۴ درصد برای زارعین گندمکار طرف قرارداد متقاضی در اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
معاون خدمات بیمه ای بانک کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: سطح اراضی زراعی تحت پوشش بیمه کشاورزی استان در سال زراعی جاری دو برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
بیت اله صادق زاده با اشاره به آغاز بیمه گری اراضی کشاورزی از مهرماه امسال، افزود: امسال حدود ۹۰ هزار و ۷۵۴ هکتار از اراضی زراعی استان زیر پوشش بیمه قرار گرفته اند که ۴۷ هزار هکتار در قالب طرح جهش تولید بوده است و تا آخر بهمن ماه عملیات بیمه گری تداوم دارد.
او مجموع غرامت محاسبه شده در زیر بخش زراعت در حدود ۴۲۶ میلیارد و ۷۱۴ میلیون ریال تا کنون برآورد شده است، ادامه داد: در راستای حمایت از کشاورزان در سال زراعی جاری پرداخت خسارتهای بخش زراعت آغاز شده و تاکنون بیش از ۴۳۱ میلیارد ریال خسارت برای گندم و جو پرداخت شده و این روند ادامه دارد.
صادق زاده افزود: کشاورزانی که تمایل به بیمه محصولات داشته باشند و در گذشته نیز دچار خسارت شدهاند، میتوانند سال زراعی جاری از محل غرامت به صورت تهاتر (پایاپای) نسبت به بیمه محصولات زراعی و باغی و دامی خود اقدام کنند.
گفتنی است؛ مهلت بیمه گری محصولات زراعی تا آخر بهمن ماه و محصولات باغی نیز تا آخر دی ماه ۱۴۰۰ تمدید شده است.
نظر شما